xc90 neliveto

7 kommenttia

Yritän xc90:llä lähteä paikaltani liukkaaseen ylämäkeen.Auto toimii ainoastaan etuvedolla eli molemmat etupyörät sutivat tyhjää. Takapyörät tai toinenkaan niistä ei vedä kyllä laisinkaan. Kysymys; Ottaako tuo volvon awd systeemi kiinni vasta hiukan kovemmassa vauhdissa vai kuuluuko vedon olla heti päällä liikkeelle lähtiessä tilantees kun tilantees?



  
  • Vanhemmat Haldexit eivät toki vastaa uusimpia sähköisiä nelivetojärjestelmiä eikä jatkuvia nelivetoja. Uudemmat Haldexit sen sijaan ovat oikeinkin eteviä, voittihan S60 AMS:n talvivertailussa rata-ajonkin vaikka vastassa oli aktiivilukollisia jatkuvanelivetoisia. Eli kuinka vanha autosi on?



    Jokatapauksessa jos se ei takapyöriä pyöritä yhtään, niin jossain on vika. Itse katsoisin ensimmäiseksi nelivetojärjestelmän sulakkeen, se on todennäköisesti palanut. Toivotaan, että selviät sulakkeen vaihdolla. Se ei montaa euroa maksa.

      
  • katsoin takatilasta 7,5 A sulakkeen ja ehjä oli,joten taitaa olla kalliskin remontti tiedossa... vm.07

    Mistähän vikaa voisi seuraavaksi etsiä?

    Vaiko suosista volvolle tutkittavaksi...

      
  • Itsellä 3,2L xc90 awd, kyllä se perä lähtee miltei heti mukaan..noitahan on ainakin amerikoihin myyty myös etuvetoisina. Onko rekisteröintipapereissasi awd, tai että tiedät aiemmin kokemuksestasi, että siinä on ollut neliveto?

    Tuollahan voi möyriä todella kivasti paksussakin lumessa ja jäisellä ylämäellä ei tuskia lainkaan..

      
  • rekkaripapereissa seisoo seelkeesti 4x4 ja takana awd jne...

    On muuten aika onneton laite pelkkänä etuvetoisena... :frowning:

      
  • Harmin paikka, raportoippas miten kävi huollossa, millainen arvio jne.. Onneksi kesää päin ollaan menossa :smile:

      
  • nyt on kunnossa. pumppu takaa meni vaihtoon. Yleinen vika kuulema... Lisää lunta vaan kehiin ja kaasua sano komisario palmu

      
  • Miten paljon korjaus kustansi jos saanee kysyä?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit