205/55R16 ----> 205/60R16

2 kommenttia

Tuleeko mitään ongelmia otsikonmukaisesta rengaskoon muutoksesta. Alkuperäinen on siis tuo 205/55R16 ja mukavuuden nimissä ajattelin kitkoiksi valita pykälää korkeamman kumin. Auto on Audi A6. Renkaan korkeus noussee pari senttiä, mutta pyöränkoteloissa näyttää olevan kuitenkin varoja muutokseen. Nopeusmittarin näyttöön muutos vaikuttaa 3km/h.

Muuten kiinnostaisi esim. 195/60 -kokoinen kumi, mutta millään valmistajalla ei näytä olevan ko. kokoa 16-tuumaisena ja 15-tuumainen vanne ei mahdu pyörimään jarrujen ympärillä. Onko tuolla esittämälläni muutoksella oikasti vaikutusta mukavuuteen ja ylipäätään mitään järkeä? Onko kokemusta? Mahdollisimman äärimmäistä meluttomuutta tavoitellen.

  
 • Itselläni oli vuosi sitten sama asia mietinnässä. Päädyin kuitenkin tuumaa pienempään kokoon. Mutta juuri tämän asian tekee erikoiseksi se, että uusimman Volvo 40-mallin esitteissä on mainittu koko 195/60-16. Kuitenkaan rengasvalmistajien sivuilta en ole löytänyt kenenkään valmistavan tätä kokoa.

  Mikäli renkaan leveys säilyy vakiona, mutta profiili nousee pykälän, arvaukseni on, ettei vaikutus ole suuri mihinkään suuntaan. Muutos sinänsä vaikuttaisi olevan järkevä, mikäli tilaa löytyy. Keski-Euroopassa markkinoidaan yleisesti lumiketjuja, joten luulisi valmistajien jättäneen vapaata tilaa renkaan ympärille.

  Vaihdoin hiljattain edellisen mallin Avensikseen talvirenkaat, jotka olivat kokoa 185/65-15 alkuperäisen koon ollessa 195/60-15. Kapeampi rengas oli hieman vakiota suurempi halkaisijaltaan, jolloin joustintuen ja renkaan väliin jäi huomattavan pieni, tuskin sormen vahvuinen rako.

  Vaihdettaessa 205/55- rengas korkeampaan kannattaa huomioida renkaiden hintaero. Korkeampi on tässä tapauksessa yleensä kalliimpi johtuen ilmeisesti sen harvinaisuudesta.

    
 • Ero on aika pieni (noin 1cm säteessä), mutta mahtuuko jousien pohjatessa ja vastaavasti käännettäessä etupyörät tappiin. Kannattaa ehkä katsoa, mitä muita rengaskokoja (esim isompien vanteiden kanssa) löytyy rekisteriotteesta ja omistajan käsikirjasta. Jos niistä jonkun halkaisija on lähempänä 205/60R16:ta niin silloin varmasti mahtuu.

  Periaatteessa korkeampi on mukavampi ja sen kantavuus on suurempi, mutta ero on siinäkin aika pieni. Suurempi ero taitaa olla eri rengasmerkkien välillä.

  Hintaero on myös pieni (molemmat pirun kalliita) ja lähestulkoon yhtä yleisiä kokoja nuo ovat.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit