Uusi rengaskeksintö

2 kommenttia

Ahvenanmaalla on keksitty pyörä uudestaan! No, ei aivan näin, mutta Ahvenanmaalaiset Sven A Jansson ja Karl-Johan Edlund ovat saaneet jo Ruotsissa patentin uudelle keksinnölleen. Heidän yhtiönsä Ecoinvent odottaa samalla lopullista päätöstä myös Detroitista samasta asiasta. Tuleekin mieleen, miksi emme kuule asiasta mitään Suomessa? Muu maailma tietää, emme me. Aika tyypillistä monessa asiassa täällä Suomessa. Ehkäpä muu maailma on oikeassa, olemme kaukana eristettynä muusta maailmasta.

Ne renkaat. Ne korvaavat kesärenkaat, talvirenkaat ja joko kitka- tai maastorenkaat, kumman viimeisimmästä vaihdoehdosta pitää tärkeänä. Renkaat tulevat tulevaisuuden autoihin, koska niitä on 3 kpl per pyörä, tai 2 kpl. Keliolosuhteiden mukaan oikeat pyörät laskeutuvat tai nousevat salamannopeasti antureiden välittämän käskyn mukaan. Tämä säästäisi tiestöä, mahdollisesti paljon suolauskustannuksissa. On jopa tehty laskelma, että uutuustuote säästäisi Pohjolassa € 1,5 Mrd tienhoitokustannuksissa per vuosi!

Pyörät/renkaat ovat melko kapeita, esim. keskellä kesärengas, sivulla talvi-/nastarengas, jne.

Nähtäväksi jää nähdäänkö näitä joskus aivan oikeasti liikenteessä tulevaisuudessa. Mielenkiintoista joskus kuulla miten Detroit tähän suhtautuu?

  
 • Tuomas!

  Jos lukisit tarkemmin mitä kirjoitetaan palstalle, tai muistaisit mitä on kirjoitettu, ei aivan täsmälleen samaa aihetta ehkä tarvitse ottaa esille uutena asiana, ellei erityistä syytä aiheeseen ole! Lohdutuksesi voin kertoa, että syyllistyn mahdollisesti itse vahingossa samaan asiaan, kuten moni muu uusi keskustelija palstalla. Riippuen käytettävän koneen keskusmuistista ja laajakaistayhteyden nopeudesta, on selailu hyvinkin nopeaa eikä jumita konetta.

    
 • Lainaus:
  02.12.2004 klo 21:35 SixPack kirjoitti
  Tuomas!

  Jos lukisit tarkemmin mitä kirjoitetaan palstalle, tai muistaisit mitä on kirjoitettu, ei aivan täsmälleen samaa aihetta ehkä tarvitse ottaa esille uutena asiana, ellei erityistä syytä aiheeseen ole! Lohdutuksesi voin kertoa, että syyllistyn mahdollisesti itse vahingossa samaan asiaan, kuten moni muu uusi keskustelija palstalla. Riippuen käytettävän koneen keskusmuistista ja laajakaistayhteyden nopeudesta, on selailu hyvinkin nopeaa eikä jumita konetta.  Anteeksi, nöyrimmät anteeksipyyntöni. :ashamed:
  Mutta kiitoksia noista tiedoista jotka olit laittanut noin kuukausi sitten. Jännä juttu että esim. Turun Sanomat niistä kirjoitti vasta nyt. En muistanut että tämmöistä oli ja enkä edes tullut ajatelleeksi että joku olisi voinut jo kirjoittaa niistä ns. ahvenanmaalaisista. Kun tuo vasta nyt tuli lehteen.

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 03.12.2004 klo 14:48]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit