Turvatyynyt

3 kommenttia

Käveleskelin tässä kerran erään autoliikkeen kolarikorjaamon kondalla ja huomasin uudehkon WV Polon jossa oli nokka lytyssä ja kulettajan ratin ja apukuskin turvatyyny oli lauennut. Mutta auton sisällä oli lappu; varo auton sisällä on laukeamattomia turvatyynyjä. Polon vieressä oli uudehko Fiat jossa oli myös nokka melko pahasti lytyssä, mutta yksikään turvatyyny ei ollut lauennut. Tuntuukin siltä, että air bagin toimii kyllä auton mainoksissa muten miten on niiden toiminnan laita muutaman vuoden päästä? Onko muutaman vuoden vanhoja autoja testattu tämän suhteen?

  
  • Eiköhän tuossa ollut kyse laukeamattomista sivuturvatyynyistä.

      
  • Palomiehetkin varoitteli, että noita laukeamattomia tyynyjä kannattaa varoa. Saattavat paukahtaa kolarin jälkeen. Se ei siis tarkoita sitä, etteikö tyynyt toimisi tarvittaessa. Pitäähän se aika kova äkkipysäys olla, että tyyny saa yleensä laueta ettei tule ylimääräisiä vahinkoja.

      
  • Kyllä sitä varmasti sattuu harvoin, että tyynyt eivät laukea. Lehdessä oli juttua joitakin vuosia takaperin uudesta/uudehkosta suomiväyrysestä, joka oli ollut ilmeisesti kuolonkolarissa. Tyynyt eivät mersussa mällistä huolimatta lauenneet.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit