kylmä akku

3 kommenttia

Lohkolämmittimestä huolimatta auto jäi jouluaamuna käynnistymättä, kun akku on kylmä ja ehkä tyhjäkin. Voiko akkua ladata tupakansytyttimen pistokkeesta, vai estääkö jokin diodi sen? Tuolloinhan lohkolämmittimen sisäpistokkeeseen liitetty tai sisätilalämmittimeen rakennettu 12 voltin muuntaja lataisi ja samalla lämmittäisi myös akkua samalla kun lohkolämmitintä käyttää. :wave:

  
 • Tässä eräitä tupakansytytin malleja, on toki muitakin olemassa

  www.ikh.fi/~ikh/.../1255501672-35_Akkulaturit_aggregaatit_2009.pdf

  tai

  http://www.adita.fi/?file=513  Kaveri lataa autonakkuansa vastaavalla ylläpitolaturilla takaluukussa olevan 12V tupakansytytinliitännän kautta.

  Hyvä apuväline jos autossa on Dieselkone ja Webastot sekä tulee ajettua lyhyttä pätkää ja monta kertaa lämmitetään polttoainetoimisella lämmittimellä, jolloin akku ei ehdi varautua ajamalla täyteen.

    
 • Akku olisi syytä saada aika ajoin lämmitettyä, jotta se ottaisi varausta vastaan. Kylmää akkua voit yrittää ladata ulkopuolisella laturilla, mutta akun lämpimäksi saaminen olisi tärkeämpää. Keinoja: aja talliin yöksi, laita tupla muovipussi kuumalla vedellä akun kylkeen tai puhallin lämmittämään akkua. Muista kuitenkin, etä akusta saattaa lataustilanteessa tulla vetyä ja happea, joka saattaa leimahtaa tai jopa räjähtää. Huolehdi tuuletuksesta. Ennen kun sammutat auton ,niin sammuta kaikki sähkölaitteet ja valot ja annan auton käydä jonkin aikaa.(menikö jo niksi pirkan puolelle?) Good luck-never - problem with batteries!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit