Auton tekniikka/käytettävyys

6 kommenttia

Olen seurannut keskustelua puhelinvalmistajien puhelimista. Nokiaa sanotaan tekniikaltaan parhaaksi, mutta käytettävyydeltään huonoksi, kun taas Applea käytettävyydeltään parhaaksi, mutta tekniikka ei ole yhtä hyvä kuin Nokiassa.Löytyykö autonvalmistajista vastaavaa tilannetta?Taitaa kaikista merkeistä löytyvän ainakin yksi käyttöä häiritsevä tekijä, mersun ratin takana yksi viiksinen katkaisija, VW:n raskas ja pitkäliikkeinen kytkin jne.Mikä teidän mielestä on autojen "Nokia" ja mikä "Apple"?

  
 • Ei nyt viritellä mitään vetotapakinasteluja tähän, mutta niinkin perustava asia kuin etuveto tietynlaisessa autossa on minulle käyttöä häiritsevä tekijä.

    
 • No jos nyt joku Applen tuotteita vastaava pitäisi löytää, on Mini ihan ehdottomasti sellainen.

    
 • En tiedä, miten Nokian tekniikka eroaa muista puhelimista. Jos tekninen paremmuus tarkoittaa luotettavuutta, tuo asetelma löytyy helposti. Takavuosina japsit olivat tekniikaltaan (kestävyydeltään) parhaita, vaikka ajettavuudessa ja tiloissa oli sanomista.  Toisaalta joku Alfa Romeo saattaa joidenkin mielestä olla tekniikaltaan hyvä (hieno tekniikkaa ja erikoinen muotoilu), mutta käytettävyydessä saattaa (ainakin takavuosina esim. talviominaisuudet) olla ongelmaa verrattuna esim. Corollaan.  En siis oikein ymmärrä, mitä tässä ajetaan takaa.

    
 • Herbert:  Takavuosina japsit olivat tekniikaltaan (kestävyydeltään) parhaita


  Onko asia muka oleellisesti muuttunut?    
 • En tiedä. Uusista autoista ei ole kokemuksia. Joidenkin luotettavuustilastojen mukaan ero joihinkin euro-merkkeihin on kaventunut.

    
 • Eipä tällaisia otsikoita aikaisemmin nähnyt:

  http://www.talouselama.fi/uutiset/article471201.ece

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit