Audi A4:n pyyhkijäongelma

2 kommenttia

Tervehdys,kummallinen ongelma, johon en ole törmännyt missään muussa autossa: Tuulilasin pyyhkijät toimivat hyvin vain n. 3000 km vaihdon jälkeen jonka jälkeen ne alkavat pikkuhiljaa heikentyä niin, että vähintäänkin 10000:n kilometrin jälkeen ne on jo turvallisuussyistä vaihdettava. Tokihan sulkien olisi kauemmin kestettävä joten ajattelin kysäistä löytyisikö täältä kohtalotovereita jotka mahdollisesti olisivat keksineet asiaan ratkaisun? Tuntuu että ylös mennessä sulka pyyhkii suht hyvin mutta alas tullessa hieroo vain vedet lasilla sekaisin... Eri merkkisiä sulkia on kokeiltu joten itse alkaisin kallistua siihen että sulkien varsista saattaisi vika löytyä, mutta tähän sitten tekninen ymmärtämykseni päättyykin...

  
 • Onkohan lasia käsitelty jollain Rainexilla tai muulla vastaavalla??

  Saattaahan syynä olla myös suola+piki+öljy+rasvanpoistoaineet ,ehkä myös lasille on joutunut grafiittivaseliinin pisara tai kaikkien yhdistelmä.

  Nää nykyajan soosit kun on kovia sotkemaan ja melkein mahdottomia puhdistaa.

  Joltain lasiliikkeeltä ostamallani lasivahalla olen saanut melko pitkään puhtaana pysyvän pinnan.Vaha itsessään ei kovin puhdistavaa ole mutta sillä tehdään viimeistely.

  Varsinaiseen lasinpuhdistukseen on tavallinen lasinpesuaine parhaasta päästä, ja jos siihen ei luota on vanha kunnon sinoli eli tenu hyvä aine.Reunoilla olevat kumi tai muovitiivisteet on myös hyvä yrittää puhdistaa myös alta .

  Ja kun lasien kanssa on tehnyt rankasti hommia ei auta jos unohtaa pyyhkijän sulat,niiden poimuihin kun varmasti jää likaa joka sitten leviää uudelleen lasille.

  Kesäaikaan ja ulkomaanreissuille käsittelen lasit Rainexilla,joka kyllä hyvin pitää minkä lupaa siellä missä suolaa ei käytetä.

  Ja jos ostat pyyhkijän sulat Biltemalta on Sinulla varaa vaihtaa ne jo vaikka 10kkm jälkeen.

    
 • Oletko niitä Bilteman sulkia kokeillut? Kokeilemistani merkeistä Bilteman sulat ovat olleet ylivoimaisesti parhaat, ihan ne Bilteman perussulat. Monet "laatumerkit" eivät kestä edes sitä 10 000 km kunnolla. Bilteman sulat vaihdan joka syksy uusiin, kilometrejä niille tulee vuodessa 33 000 - 35 000 km,

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit