Xenon-valojen hinnat

3 kommenttia

Näyttää siltä, että Xenon-valojen hintataso on muutamilla merkeillä tullut 1.000 euron tasolle tai "ilmaisiksi" paketti-/kampanjavarusteiksi, kun ns. laatuautojen kohdalla tavallisissa tai tupla-xenoneissa ollaan hinnan suhteen aivan eri planeetalla. Hinta ei korreloi laadun kanssa, kalliit xenonit voivat olla olennaisesti heikommat tasoltaan kuin halvat.

Suomessa kun valotehoa todella tarvitaan, olisi todellamukava nähdä hintatason järkevöityminen tämän turvallisuusvarusteen suhteen. Keski-Euroopassa xenonien hintataso on 70-35% Suomen hintatasosta ilman mitään järkevää syytä (autoveroa en pidä järkevänä syynä).

Toki myös päiväajovaloihin pitäisi saada järki mukaan, ei ole todellakaan mielekästä polttaa kalliita xenon-polttimoita keskellä kirkasta päivää.

  
 • Xenonit ovat varmasti hyvät sateisella maantiellä, mutta miksi niitä on monissa takseissa PK-seudulla? Eivät ole mikään pakettitarjous vaan hankittu lisävarusteena.

  Valopakko on suomalaisista keksinnöistä typerin. Mielummin pakolliseksi uusiin autoihin valotunnistimella kytkeytyvät ajovalot. Stilossani on sellaiset ja ne toimivat mainiosti sytyttäen valot parkkihalleissa ja tunneleissa ja sammuttavat, kun niitä ei tarvita. Laite ei edes ole kallis.

  Uusiin autoihin tuli pakolliseksi ajovalojen korkeussäätö, jota kukaan ei käytä (edes asuntovaunun kanssa). Miksei tuota valotunnistinta määrätty pakolliseksi?

    
 • Ensinnäkään kyseessä ei ole vain suomessa toteutettava käytäntö, sama on muissakin pohjoismaissa ollut jo pitkään ja valojen polttamisella on suora yhteys myös onnettomuustilastoihin. En voi sanoa, etteikö valojen polttelusta päivemmälläkään olisi mitään hyötyä. Ehkä aurinkoisina, hyvinä säinä, mutta esim. tänä kesänä kun päivät ovat olleet pilvisiä ja sateisia, en ole ollut käytäntöä vastaan.

  http://www.tuulilasi.fi/valokeila/?subarea=uutiset&article=114623

  Sanoit, ettei kukaan käytä valojen korkeussäätöä. Ainakin minä käytän- ja varsin aktiivisesti. Siitä on kyllä hyötyä- mutta vain niissä tilanteissa, kun auto on täynnä tavaraa ja painoa paljon takana sekä silloin kun ajan vain yksin tyhjällä autolla.

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 30.07.2004 klo 15:15]
    
 • Smarttiin ei saa edes lisävarusteena eikä monen muuhunkaan autoon. :frowning:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit