Suomesta OMAN liikennepolttoaineen tuottaja?

31 kommenttia
2»
 • Yleensä kun jokin yhtiö menee pörssiin, tietää se kuluttajalle huonoa.
  Silloin osakkeenomistajiksi voi tulla kuka vain, mistä päin maapalloa tahansa. Osakkeenomistajat haluavat aina voittoa omistamilleen osakkeille.

  Tämä energiayhtiöiden sataa-sataa-ropisee muttei Norjassa-jekkuilu on vain keinotekoinen syy saada suurempaa voittoa kuin mitä edes ansaitsevat. Oikeudellisuuden tähän voisi kyseenalaistaa. Järjestelmä toimii tasan tarkkaan kuin kartelli. Tähän tulisikin Kilpailuviraston puuttua. On tällä kauaskantoisempiakin vaikutuksia. Maamme kilpailukyky teollisuudessa huononee, se johtaa taas työttömyyden lisääntymiseen, jos ei sitä, niin ei ainakaan lisätä työpaikkoja ja kulutustuotteiden hinnat nousevat. Asioissa joilla on merkitystä kotitalouksien perustarpeisiin, tulisi kieltää pörssiyttäminen lainmuutoksella.

  Suomi tuottaa sähköä vesivoimasta vain 20%. Tällä osuudella ratsastetaan ja annetaan vääriä mielikuvia kansalaisille, etteikö Ruotsissa ja Norjassa sataisi. Ei tarvi kuin katsoa Metten tauluja. Niissä näkyy myös Norja, ja aina siellä sataa vettä, kuin myös Ruotsissa.

  Sähkön siirtokulut on toinen rahasampo. Niin paljon huolto- ym. kustannuksia ei aiheudu aikoja sitten rakennetuista voimalinjoista, että niissä virtaavaa virtaa veloitetaan jatkuvasti ylisuurella hinnalla kulki niissä virta tai ei, tai kuinka paljon tai kuinka vähän.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit