Taksiasema-alue Tikkurilan rautatieasemalla

0 kommenttia

Vantaan Tikkurilan rautatieasemalla on pysäköintialueeseen liittyvä taksiasema. Taksiaseman viereen (vasemmalle puolelle) on korokkein rajattu lyhytaikaista pysäköintiä varten pysäköintitilaa muille ajoneuvoille.

Tämän taksiaseman takana, P-alueen tai ajoradan, kumpi tuo nyt onkaan, oikeassa, radanpuoleisessa reunassa on ohjemerkki nro 534 "Taksiasema". Merkkiä käytetään osoittamaan missä taksiasema-alue päättyy. Merkki on sijoitettu Tiehallinnnon ohjeiden vastaisesti ajosuuntaan nähden poikittain. Samalla taksien pysköintiruuduiksi miellettävää ajoratamaalausta on jatkettu ym. merkin taaksekin.

Odotellessani eilen matkustajia junasta pysäköin ym. merkin taakse. Pääsinhän siinä samalla aivan junalaiturin viereen, josta lapset on turvallisin pakata kyytiin. Odottellessani Intercityä alkoi takseja ilmaantumaan asemalleen enemmänkin. Pian oltiin tilanteessa, jossa naamanliikkeillä minun annettiin ymmärtää olevan väärässä paikassa.

Kuinkahan on? Liikennemerkin tarkoitus on selvä, joskin sen asennus on pielessä. Ajoratamaalaus ei velvoita mihinkään, mutta on silti merkin tulkinnan kanssa ristiriidassa. Taksinkuljettajat ammattilaisina toki tuntevat oikean tulkinnan. ;-)

No, näitä nyt riittää muutenkin...
[PropJock muokkasi tätä viestiä 21.08.2006 klo 16:06]
  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit