autokaluston merkitys

3 kommenttia

Radiossa pyörivässä kampanjassa maintaan seuraavat luvut:Suomessa on liikenteessä noin 400.000 katalysaattoritonta eli vanhaa autoa.Näillä ajetaan 11-12% koko liikennesuoritteesta Suomessa.Kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa tuon autokannan osuus on 47%.Tylyt on luvut.

  
 • Hyvä kun nuin vähän ajetaan katittomilla!

  Huono kun ajetaan kännissä ja huonolla ajotaidolla? :cry:

    
 • AkiK:


  Kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa tuon autokannan osuus on 47%.
  Onneksi tuon ikäinen autokanta on romutusikäistä ja siten poistuu vauhdilla liikenteestä.  Mikä mahtaa olla auton ikääntymisen merkitys asiaan? Ei siis se, että auto on alunperin ollut nykyisiä turvattomampi, vaan se, että ominaisuudet ovat heikentyneet vuosien kuluessa. Kori on ruosteessa, turvavöiden mekanismit likaiset jne. Itsekin ajelin ties kuinka pitkään autolla, jonka turvavyö ei toiminut. Ei vaan tullut kokeiltua, mutta eipä huomannut huoltokaan. Onneksi sattumalta oli tunnollinen katsastaja, joka huomautti asiasta. Ei kuitenkaan hylännyt, koska oikein kovaa kiskaisemalla vyön sai lukkiutumaan. Turhaa hylky olisikin ollut, koska siitä paikasta muutenkin tilasin uuden vyön.  Auto oli vuosimallia 2000. Tuo tapahtui vajaa pari vuotta sitten.

    
 • AkiK:

  Tylyt on luvut.


  Jep. Ehkä isukin pitäisi vaihtaa juniorilleen Korollan tilalle Vulvansa/Mesensä eikä ajella sillä myös Jr:n hautajaisiin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit