Tekniikan Maailman uudet nettisivut

364 kommenttia
17891012
 • Vähän sekaisin ollut tuo otsikointi tässä pääsivun Keskustelu -osiossa. Samaa Bemaria toistetaan...

    
 • Onko nyt ihan oikeasti muutettu tuon "Keskusteluissa" -osio sellaiseksi, että se näyttää saman otsikon alla tehdyt kirjoitukset erikseen?

  Aika älyttämän näköistä hommaa. Onko tämä ominaisuus tehty "asiakapalautteen perusteella" vai ihanko itse ovat TM:ssä keksineet?

  Minun puolestani: nopeasti takaisin siihen edeltävään versioon, ennen uudistusta!

    
 • Tällä tavalla ne näkyvät - 2

    
 • Tällä tavalla ne näkyvät – 3

    
 • Tällä tavalla ne näkyvät - 4

    
 • Ei hyvä kun otsikot tällä tavalla näkyvät – 5.

    
 • Toimituksen kommentti

  Kiitos palautteesta! Olemme tehneet hieman muutoksia siihen, miten keskustelunostot näkyvät etusivulla. Nyt kustakin keskustelusta pitäisi näkyä etusivulla pelkästään yksi nosto. Lisäksi kukin nostolinkki pitäisi nyt johtaa uusimpaan kommenttiin.

  Muitakin parannusideoita keskustelupalstan kohentamiseksi otetaan vastaan!

  ystävällisin terveisin
  Sami Rainisto
  Tekniikan Maailma

    
 • Kiitos. Alkaa näyttää taas toimivammalta.

  Vielä semmoinen havainto, että tuossa oikealla näkyvät otsikot eivät ole kyllä reaaliajassa ollenkaan tätä kommentoidessani. "Muut keskustelut" arvotaan ilmeisesti sen mukaan, mitä aloituksen aikana on sattunut olemaan?

  Mutta sen kun vielä saatte kuntoon, niin on palautunut myös toivomani ominaisuus, että otsikoihin ei tarvitse mennä aina "palaamalla lähtöruutuun".

    
 • Toimituksen kommentti

  Kiitos.

  Tosiaan, tämän keskustelusivun oikeassa palstassa oleva palikka ei olekaan päivittynyt uuteen muotoon, vastoin kuin etu- ja juttusivulla oleva palikka. Otetaan tämäkin työn alle!

  t Sami Rainisto / TM

    
 • Edelleen:

  Tuossa "Keskusteluissa" -osiossa näkyy ylimmäisenä otsikko
  "Kysymys liittyen huoltohistoriaan (Honda Accord)" tammikuulta.

  Tuo oikea laita elää esimerkkitapauksessa huom! lukutilassa samaa elämää otsikon "Tekniikan Maailman uudet nettisivut" kanssa, kun sen pitäisi seurata tätä hetkeä. Ts. kuten alunperin kerroin, ensiksi Keskusteluissa -palkki puuttui tykkänään, nyt se on, mutta ei ajan tasalla. Jostakin syystä aivan kaikki muut osiot ovat aina siihen "Anna palautetta" kohtaan asti! Edelleen pitää käydä lähtöruudun kautta, jos haluat kommentoida jotakin toista juuri tapetilla olevaa otsikkoa.

  Kirjoitustilassa (ennen Lähetä-painallusta) tilanne on kunnossa. Kummallista! Saisiko myös lukutilaan saman, kiitos.

  Tällä välin, 20.3. jälkeen, olette saaneet jotakin kosmeettista aikaiseksi kyllä sivustolle, mm. Keskustelu siirty yläpalkista samaiselle oikealle reunalla otsikon TIETOA JOSTA ON HYÖTYÄ -alle.

    
 • Edelleenkin pitää keskusteluja aika- tai uutuusjärjestyksessä luettaessa mennä lähtöruudun kautta, eli palata pääsivulle ja rullata alaspäin sitä. Vasta sieltä näet seuraavan otsikon, jos haluaisit lukea näitä aiheita uusimmasta päästä! Sen sijaan, että ne seurasivat pääsivun tasolla, liikut sitten mihin vain.

  Jos siis menet lukemaan uusiman, eli "päälimmäisen" aiheen keskustelun, se uuden ominaisuuden mukaan pomppaa siihen viimeisimpään kommenttiin (ihan OK). Keskustelijan kommentin viereen tuodaan näytille oikean laidan perusjuttuja: OHO, otsikoita, mainoksia JA se "Keskusteluissa" -osiokin.

  Jostakin syystä, yhä edelleen, erilaisista vinkeistä huolimatta, sinne arvotaan satunnaisaiheita, ilman minkäänlaista logiikkaa!

  Vihje jälleen kerran sivujen ylläpidolle: Ottakaa se "Keskusteluissa" -osio pois sieltä näkyvistä, jos ette osaa hyvin yksinkertaiselta vaikuttavaa asiaa pistää kuntoon. Miksi muut oikean laidan jutut näyttävät pysyvän ns. ajan tasalla?

  Toimivuus ei ole "kiva ulkonäkö" -tavoite (johon tuntuu keskittyminen riittävän), vaan se, että toiminnot ovat kunnossa ja loogisia - eikö?

    
 • Toimituksen kommentti

  Hei,
  Kiitos kommenteista!

  Keskustelu-osiomme on kiistämättä teknisesti ja käytettävyydeltään heikossa kunnossa. Asia on jäänyt muiden korjausten alle, mutta yritämme piakkoin saada parannusta asiaan tännekin puolelle.

  Keskustelu on nyt saatu takaisin ylävalikkoon.

  Etusivulla ja juttusivuilla oikeassa laidassa olevatkeskustelu nostot eivät ole satunnaisia, vaan sinne nousee viisi uusinta kommenttia, mitä eri keskusteluihin on tullut. Sieltä pääsee siis aika hyvin kärryille siitä, mitkä aiheet ovat viimeisimpänä herättäneet keskustelua. Varmasti voisimme tämän esittää paremmin, ettei tämä vaikuta niin satunnaiselta.

  Mutta näyttää tosiaan siltä (ja vasta nyt huomasin tämän), että täällä keskustelu-osion sisällä tuo palikka ei päivitykään lainkaan. Tämä laitetaan kiireisenä korjauslistalle.

  Kaikki hyvät idea osion kohentamiseksi toki otetaan vastaan!

  yst terveisin
  Sami Rainisto / Tekniikan Maailma

    
 • Hei, kohta alkaa olla vuosi kulunut.
  Koitin kommentoida juttua Firefoxilla 59.0.1 (Win10x64). Antaa kyllä kirjoittaa, mutta 'Lähetä' ei toimita.

    
 • Toiseen keskusteluun laitoinkin jo maininnan. Keskustelupalsta ei ole muutamaan päivään auennut. Sen sijaan "KESKUSTELU"-painikkeen klikkaus ohjasi johonkin 30-40 vuotta vanhaan digilehden ruosteenestoartikkeliin.

  Nyt keskustelupalsta sitten alkoi toimia. Selaimina on kokeiltu Chromea ja Exploreria.

    
 • Artikkeli oli kyllä sikäli osuva että siinä luki "Ruosteenestotesti on tehty, NYT ON SELITTELYN AIKA"! :D

  Paitsi että ehkä olisi jo aika tehdä jotain merkittävämpää kuin vain purkkavirityksiä ja selittelyitä näiden sivujen suhteen...?

  Aika tuskastuttavaa on koko sivuston käyttö, ja irvokkainta on että kyse on julkaisusta joka narisee mm. muiden sähköisten palveluiden toimivuudesta. Ehkä kannattaisi laittaa tämä oma pesä kuntoon niin tulisi vakuuttavampaa kaikupohjaa sille miten asiat tulee tehdä?

    1
 • Toimituksen kommentti

  Pahoittelut toimituksen puolesta. Tämä hyvin kryptinen bugi teki paluun, mikä aiheutti väärän linkityksen.

  Olemme koko ajan rakentamassa uutta verkkopalvelua hyvin nöyrin mielin. Tässä on paljon varaa parantaa.

  yst terveisin Sami Rainisto / TM

    
 • Tänään saatiin aamulla taas informaatiota ruosteenestosta ja koska itsekin olen ollut mukana katastrofiprojekteissa, sympatiani on vahvasti toimituksen puolella.

    
 • Testi. Uusi kirjautuminen näyttää toimivan. Hienoa.

    
 • Tähän uutuuteen taisi lässähtää tämäkin keskustelupalsta. Huonoa.
  Trollit taisi lähteä Tuulilasilehden palstalle.

    
 • Näytät sinäkin olevan vielä täällä....

    
 • Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja................

  Yksin jäin, trollaamaan, huono juttu, täytyy kehittää uusi väliaikaviihde.

    
 • Etusivulla tulee samat uutiset kolmeen kertaan, kun rullaa sivua alas. Sen jälkeen sivu loppuu ja pitää klikata lisää uutisia. Eikö yksi kerta samoja uutisia riittäisi, jolloin yhdelle sivulle mahtuisi enemmän asiaa? Ja kun uusia uutisia tulee nopeaan tahtiin, juttujen kommentointi on turhauttavaa, kun ne hautautuu jonnekin syvälle, mistä niitä pitää etsimällä etsiä.

  En tiedä, johtuuko Samsungin hidastetusta tabletista vai mistä, mutta joskus viivettä on melkoisesti klikkausten jälkeen. Kun sitten uusi sivu aukeaa vähitellen hyppien edestakaisin ja hätäisesti tulee klikattua siellä seuraavaa kohtaa, ottaakin joku mainos klikkauksen itselleen ja alkaa tietysti avata mainoksen linkkiä. Hyvä juttu mainokaupalle, mutta ärsyttävä käyttäjälle. Tämä ei ole tm:n ominaisuus, vaan yleinen monilla muillakin sivustoilla.

  Liian raskasta ei uudesta sivustosta toivottavasti tehdä.

    
 • Toimituksen kommentti

  Kiitos, nämä ovat hyviä kommentteja!

  Kieltämättä on epätäydellinen ratkaisu, että etusivulla tulee samoja otsikoita kahteen tai joissakin tapauksissa kolmeenkin kertaan. Saitin lopussa oleva otsikkolista on tarkoitettu tarjoamaan nopea keino selata aikajärjestyksessä uudet otsikot, mitä etusivu ei ehkä muuten aina tarjoa. Mutta on totta, että tehokkaampaa olisi, etteivät samat jutut toistuisi. Uudistetulla saitilla etusivulla mennäänkin tähän suuntaan, että jutut ovat siellä pääsääntöisesti vain kerran.

  Tuokin on aivan perusteltu kritiikki, että juttujen perässä olevat kommentit hautautuvat nopeasti. Saitillamme on nyt se ongelma, että keskustelupalstan kommentit löytyvät kootusti yhdestä paikasta - mutta juttujen perässä olevia kommentteja ei koota yhteen paikkaan, vaan ne pitää metsästää kunkin jutun perästä.

  Aivan uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa en uskalla luvata, että kommenttiosiolle tehdään paljonkaan, mutta toivon että kesän jälkeen tilanne on parempi. Tämä on asia joka olisi tärkeää korjata.

  Tuo mainosasia on ajoittain kiusallinen kieltämättä, ja sitä on vaikea täysin korjata. Teemme kyllä asialle jotain, ja uskallan luvata sen verran, että uuden saitin latautuminen pitäisi olla selkeästi nykyistä saittia nopeampaa.

  ystävällisin terveisin
  Sami Rainisto / Tekniikan Maailma

    
 • Hotmail sähköposteihinkin vahvistuslinkki sitten on saatu jo toimimaan. Asiasta olisi tietenkin pienen infon voinut laittaa tuonne Otavamedia-tilin alkusivulle.

    
 • @Jokeri kirjoitti:
  Hotmail sähköposteihinkin vahvistuslinkki sitten on saatu jo toimimaan. Asiasta olisi tietenkin pienen infon voinut laittaa tuonne Otavamedia-tilin alkusivulle.

  Testaan uutta systeemiä.

    
 • @Herbert kirjoitti:

  @Jokeri kirjoitti:
  Hotmail sähköposteihinkin vahvistuslinkki sitten on saatu jo toimimaan. Asiasta olisi tietenkin pienen infon voinut laittaa tuonne Otavamedia-tilin alkusivulle.

  Testaan uutta systeemiä.

  Testi

    
 • @Jokeri kirjoitti:
  Hotmail sähköposteihinkin vahvistuslinkki sitten on saatu jo toimimaan. Asiasta olisi tietenkin pienen infon voinut laittaa tuonne Otavamedia-tilin alkusivulle.

  Lihavointia, boldia, alleviivausta tms. ei taida olla käytössä?

    
 • muokattu 06.12.2018 08:52

  @Sami Rainisto kirjoitti:
  Kiitos, nämä ovat hyviä kommentteja!

  Kieltämättä on epätäydellinen ratkaisu, että etusivulla tulee samoja otsikoita kahteen tai joissakin tapauksissa kolmeenkin kertaan. Saitin lopussa oleva otsikkolista on tarkoitettu tarjoamaan nopea keino selata aikajärjestyksessä uudet otsikot, mitä etusivu ei ehkä muuten aina tarjoa. Mutta on totta, että tehokkaampaa olisi, etteivät samat jutut toistuisi. Uudistetulla saitilla etusivulla mennäänkin tähän suuntaan, että jutut ovat siellä pääsääntöisesti vain kerran.

  Lainauksen jakoa osiin testausta

  Tuokin on aivan perusteltu kritiikki, että juttujen perässä olevat kommentit hautautuvat nopeasti. Saitillamme on nyt se ongelma, että keskustelupalstan kommentit löytyvät kootusti yhdestä paikasta - mutta juttujen perässä olevia kommentteja ei koota yhteen paikkaan, vaan ne pitää metsästää kunkin jutun perästä.

  Jakautuuko?

    
 • Ok, perusjutut näyttää toimivan eli estettä käytölle ei ole. Pieniä kukkasia taitaa olla eli TM:n varsinaisille sivuille pitää kirjautua erikseen, keskustelupalstalle kirjautuminen ei ulotu tuonne ja päinvastoin. Ja keskustelujen otsikkosivulta ei taida päästä suoraan uusimpaan viestiin.

    
 • Onko uudet sivut tarkoitus nähdä myös Aple Ipad2 lla?
  Nyt ei näy.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit