Tekniikan Maailman uudet nettisivut

364 kommenttia
179111213
 • Esim. tuo ‘antelias’ s-posti digitarjous. Ainoa signaali, joka menee talousosastolle asti, on katkaista tilaus – ainahan sen voi sitten uudistaa ja etsiä tarjous paremmilla ehdoilla.

  Ehkäpä tuon digilehden maksullisuuden taustalla onkin juuri tämän käyttäytymisen estäminen - TM tahtoo pitää kiinni kestotilaajistaan ja antaa keppiä heille jotka mieluummin tilaavat lehden edullisemmalla hinnalla.

  Ja toisaalta nyt kun näiden uudistusten seurauksena ihmiset kiihtyvään tahtiin irtisanovat jopa kymmeniä vuosia jatkuneita tilauksiaan, voi siellä norsunluutornissa joku olla suuressa viisaudessaan laskenut että ehkäpä tällainen ehdollinen keppi vielä saisi ihmiset harkitsemaan uudelleen..

  Eihän sitä koskaan tiedä - Lotossakin voi voittaa, joten täytyyhän sitä olla olemassa edes häviävän pieni mahdollisuus että Tekniikan Maailmakin ihan oikeasti joskus toteuttaisi lupaamiaan korjauksia.

    
 • Joo ei toimi sivut. On kyllä käsittämätön sätös tämä sivusto, kun ei saa edes tilaaja digilehteä auki. Aina vaan kysyy rekisteröidy ja sitten palaa etusivulle, jossa omat tiedot näkyy ja näkyy että on loggautunut sisälle. Ottakaa mallia vaikka Alueviestin digiversiosta että miten homma laitetaan tänäpäivänä rokkaamaan: http://alueviesti.fi/lehtiarkisto/

    
 • Autohinnasto lakkasi näköjään toimimasta, eli kyllä verkkopalvelussa kehitystä on tapahtunut. Kokeilin IE:llä ja Operalla katsoa hintoja, mutta automerkin valinnan jälkeen ei eteenpäin päässyt mitenkään.

  PS. Hienoja tageja ja attribuutteja voi sivulla käyttää. Miksi minun pitäisi jotain attribuutteja käyttää?

    
 • Ei pääse kirjautumaan kestotilaajana millään ilveellä. Miksi te muuten pyydätte palautetta, kun ette sitten tee mitään korjauksia? Säälittävää toimintaa.
  Lienee parasta lopettaa koko lehden tilaus, kun toiminta on näin ylimielistä.

    
 • Milloinkahan nämä tekniikan mestarit älyävät ettei heidän etusivunsa toimi enää lainkaan - artikkeleista uupuvat linkit, ja selaimesta riippuen myös kuvat.

  Hyvin siellä vedetään, mutta ainakin on jotain tapahtunut!

  Vuodessa palvelu siis "kehittyi" eteenpäin sen verran että sekin vähä mikä ennen toimi on nyt saatu rikottua.

  I'm impressed.
  image
  image

    
 • Nyt on ensimmäisen kerran aihetta myös kiitoksiin. Kaikkien lehtien digitointi on ehdottomasti sen arvoinen juttu. Vielä, kun haku saataisiin toimimaan.

    
 • Näinpä, jos palvelu kerran maksaa 30 euroa vuodessa, olisi hyvä nähdä että sitä kehitettäisi eteenpäin edes niiden lupausten verran. Ettei rahasteta taas kerran katteettomilla lupauksilla.

  On syytä muistaa, että näitä sivua vaivaavia perusvikoja on luvattu pian korjattaviksi jo huhtikuussa, yli puoli vuotta sitten.

  Ja jonkinlainen asiakaspalveluasenne olisi yrityksen syytä omaksua. Nykyinen ylimielinen norsunluutorniin linnoittautuminen teki ainakin minusta entisen lukijan, vaikka todella kovasti tahdoin tästä pitää - olen pitänyt lehdestä kauan sellaisena kuin sen olen tuntenut, laadukkaana tekniikan aikakauslehtenä, mutta tämä sukupolvenvaihdoksen tuoma nykysuuntaus vain on surullinen ja lopputulos kehno monella tapaa.

  Ei niin, että ennenkään toimitus olisi sen enempää yhteyttä asiakaskuntaansa eli lukijoihin pitänyt, mutta nykyaikana olisi ehkä syytä opetella niin tekemään. Muuttua maailman mukana.

  Sitä minä tuossa tuumin, että lopultakin kun sillä 30 eurolla nyt saa jatkossa vain tuon lehtiarkiston verrattuna tavalliseen kirjautuneeseen käyttäjään, ja kestotilaus taitaa edelleen olla noin sata euroa vuoden tarjouspätkää kalliimpi, ei ainakaan omalta osaltani tarvitse miettiä kahta kertaa että olisinko kuitenkin antanut keston jatkua vai tilaanko sen halvemman pätkän tilaajalahjoineen..

  Jostakin syystä kestotilaaja häviää aina.

    
 • HTML tagien ja attribuuttien käytön kokeilua...

  <a href="testi"

  <

  blockquote cite="testi">

  width="testi">

  height="10"

  En ole atk-insinööri, eikä harrastuneisuus muutenkaan riitä näiden vehkeiden sielunelämän tuntemiseen ja sen kyllä huomaa.

    
 • KIITOKSIA !
  Olen ihastunut TM:n historiaprojektin tuloksiin. Vihdoinkin (!) pääsen tuntemaan, muistelemaan ja näkemään "ennen vuositilausjaksojeni" alkua ilmestyneitä TM -numeroita. Sydäntä lämmittää, kuin hetken olisin nuorukainen :-)
  Pääsin mukaan "vasta" 1959 jolloin äitini tilasi 11v. koulupojalle mielenkiintoisen lehden. Se/tämä lehti on edelleen mielenkiintoinen ja aikaansa seurannut - kunakin ilmestymisvuotena - vuosikymmenenä.
  Kiehtovaa ja kiinostavaa seurata tekniikan havinaa korvieni välissä ikisivuja lukien. Juu: luin jo 1953-01 lehden "kannesta kanteen"...

  Joulun pyhät menevät rattoisasti ja luettavaa riittää tuleville vuosille - uusia Teknareita ja vanhoja muistellen . . .

  t: Eda

    
 • Mihin katosi netistä lainattu jouluntoivotuksenne?
  Kävikö kuitenkin niin, etteivät tekijän- / käyttöoikeudet kuvaan olleet kunnossa?

    
 • Olen muutaman kerran yrittänyt käyttää "uutta" arkistoa, onnistumatta. Hämmentävää. Maailma on täynnä helppokäyttöisiä sivuja. Kuinka TM onnistuu tekemään sivuista äärettömän vaikeakäyttöiset? Ei voi ymmärtää. -70 luvun puolen välin jälkeen TM tilaus on tullut katkottomasti, mutta nyt pitää harkita jatkoa.

    
 • Hyvää joulua!
  Toivottavasti pukki tuo Otavamediaan lisää osaamista, asiantuntijuutta, katteita lupauksille ja pussillisen arvostusta asiakkaita kohtaan!

    
 • >pukki tuo Otavamediaan lisää osaamista, asiantuntijuutta, katteita lupauksille ja pussillisen arvostusta asiakkaita kohtaan

  Ja joulun henki on löytynyt, heh

  Kestotilaajat ehtivät vielä hyötyä edusta, jolla koko digipalvelun saa maksutta käyttöönsä vuodeksi 2016. Suuren huomion takia olemme pidentäneet edun aktivointimahdollisuutta

  Minkähänlaisesta 'huomiosta' tässä on kyse...
  Ovatkohan tehneet suuren huomion, ettei yleisöryntäystä olekaan tapahtunut?

    
 • JPN, sama pisti silmään, että pitääkö Tekniikan Maailman toimitus / Otavamedia lehtensä lukijoita tosiaan noin tyhminä?

  Hämmentävää suorastaan tällainen.
  Kyllähän se on ollut selvää jo pitkään ettei asiakkaita tuolla arvosteta, ja tuollaiset 'uutiset' kyllä alleviivaavat Otavamedian asennetta harvinaisen selkeällä tavalla.

  Apropos, lieneekö tuon rekisteröitymiskampanjan taustalla tarve saada näyttöä mainostajille 'eri lukijoista', kun sivuston kävijämäärätkin romahtivat uudistuksen myötä?

  Että ikäänkuin väkisin nostettaisi rekisteröityneiden käyttäjien määrää muutamista jopa useisiin kymmeniin, jotta voitaisi mainostajille perustella taas muutaman pop-over Land Rover -mainoksen myymistä..

    
 • Android tabletilla tuntuu olevan ihan turha yrittää lukea artikkeleita, kun jatkuvasti vain pyydetään kirjautumaan uudestaan sisälle.
  Voisiko tuolle asialle tehdä jotain? Nettisivuista ei mitään hyötyä, jos ainoa kone, jolla vanhoja lehtiä voi lukea on niiden vanhojen lehtien vieressä.
  Applelle toki appsi näyttäisi löytyvän, mutta ennemmin menen juurihoitoon kuin alan käyttäämään Ituotteita.
  Jos asiaa ei todellakaan aiota korjata, niin minun kestotilaus loppuu sitten siihen.

    
 • Voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta, miten alla olevia httm-tageja ja attribuutteja käytetään? Miten noilla esim. lihavoidaan teksti tai tehdään lainaus.

    
 • iMac ja safari selain, TekniikanMaailma pelaa hyvin kaikilta osin.

    
 • Safarilla minäkin käytän, eikä kovin moni kohta toimi kuten pitäisi. Kuten olen monesti todennut, lehtitilaukseen liittyvällä käyttäjätunnuksellani en voi kirjoittaa keskusteluihin - viestit eivät tallennu. Virheilmoitustakaan ei tule, mutta ei näy viestiäkään.

  Toisessa keskustelussa esiin tuotu Arkisto -sivun vika toistuu myös Safarilla - kun rajataan lehtiluetteloa tiettyyn vuoteen (vaikkapa näin: https://tekniikanmaailma.fi/arkisto/?rows=12&amp;fq=post_date:[ 1992-12-31T22:00:00.000Z TO 1993-12-31T21:59:00.000Z ] ) - näyttää sivu vain osan kyseisen vuoden lehdistä valintalistalla, tuoreimmasta alkaen.

  Ihan vain pari tuoreinta vikaa mainitakseni. Eikä noita vanhempiakaan ole vaivauduttu korjaamaan.

  Tärkeämpää on näyttää lisää mainoksia.

    
 • Voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta, miten alla olevia httm-tageja ja attribuutteja käytetään? Miten noilla esim. lihavoidaan teksti tai tehdään lainaus.

  Herbert, noita tägejä käytetään, siltä osin kun ne jotenkin toimivat, kirjoittamalla teksti sellaisten väliin (aloitus- ja lopetustägi, jälkimmäinen kauttaviivalla), esimerkiksi lihavointi toimii näin:

  < strong >Lihavoitu teksti< /strong >

  Lainattu teksti taas sijoitetaan tuollaisten < blockquote > ja < /blockquote > -tägien sisään.

  Esimerkissäni on ylimääräiset välilyönnit tuolla tägin sisällä jotta ne tulostuisivat tähän tekstinä.

  Kuten olen aiemminkin todennut, niin tuo lainaus tulostuu täällä keskustelussa vähintäänkin tyhmän näköisesti, mikä johtuu siitä, että sivuston tekijä ei ole tajunnut että noita lainauksia voi täälläkin käyttää - sen muotoilu on mietitty toimimaan järkevän näköisesti vain toimittelijoiden kirjoittamien nettiartikkelien yhteydessä.

    
 • Fiksumpi yritys hyödyntäisi näitä palautteita ja kehittäisi palveluaan niiden pohjalta.

  Ilmeisesti Otavamedialla menee niin hyvin ettei näin tarvitse tehdä. Kunhan kysellään palautetta koska se on trendikästä - ja sitten viis veisataan saadusta tiedosta.

    
 • Testausta:

  Esimerkissäni on ylimääräiset välilyönnit tuolla tägin sisällä jotta ne tulostuisivat tähän tekstinä.

  Kuten olen aiemminkin todennut, niin tuo lainaus tulostuu täällä keskustelussa vähintäänkin tyhmän näköisesti, mikä johtuu siitä, että sivuston tekijä ei ole tajunnut että noita lainauksia voi täälläkin käyttää – sen muotoilu on mietitty toimimaan järkevän näköisesti vain toimittelijoiden kirjoittamien nettiartikkelien yhteydessä.

  Näyttää toimivan, vaikka lainauksen asemointi on tosiaan aika hassu. Kiitos!

    
 • Lisää mainoksia - kyllä.
  Jos jotain muutoksia täällä sivustolla tapahtuu, ne kaikki liittyvät vain mainoksiin ja niiden esittämisen mahdollisimman ärsyttävällä tavalla.

  Uutena ominaisuutena aiemmin kirjautumattomalle käyttäjälle näytetty tsättioperaatorilinkki sivun oikeassa alalaidassa on tullut nyt myös tilaajille. Sitä ei saa pois. Siellä se kukkuu, joka ikisellä sivulla.

  Ja minähän katsoin tarjouksen.

  Ei siellä mitään tarjousta ollut, kunhan aukesi tsätti-ikkuna.

  image

  Ei näin.

    
 • Moi Kanimies.

  Olet aivan oikeassa. Tuo on lievästi sanottuna ärsyttävää, pahoitteluni. Laitan tästä viestiä tahoille, jotka toivottavasti voivat korjata asian.

  terveisin,

  Tomi Heinvuo
  Tekniikan Maailma

    
 • Viitsisitkö Tomi Heinvuo laittaa viestiä myös näistä muista sivuston ongelmista tahoille jotka toivottavasti voivat korjata asian?

  Tässä on nyt suhteellisen kärsivällisesti jo yli vuosi kuitenkin odoteltu jotain tapahtuvaksi.

    
 • ^ Viitsin kyllä. Täällä on hyvä yhteenveto kaikista typeryyksistä. Ja kieltämättä valitettavan hitaasti nämä muutokset tuntuvat etenevän, oikeassa olet.

  Kuulemma tuo tarjousikkuna sentään lähtee pian pois ainakin kirjautuneiden tilaajien silmistä. Johtui saamani vastauksen mukaan uudistuksen teknisistä piirteistä, mitä se sitten tarkoittaakaan.

  Sääli vaan että yksittäisen rivitoimittajan vaikutusmahdollisuudet tällä teknisemmällä puolella liikkuvat usein olemattoman ja nimellisen välimaastossa, mutta lupaan tehdä parhaani: muistuttelen asiaankuuluvia tahoja näistä korjauksista säännöllisin väliajoin.

  terveisin,

  Tomi Heinvuo
  Tekniikan Maailma

    
 • Hienoa, nyt ei enää toimi digilehti.
  Olen rekisteröitynyt palveluun kauan sitten, ja kestotilaukseni on vielä voimassa, vaikka päättyykin nykyisen tilausjakson loppuun - tästä huolimatta en enää pääsekään digilehteä lukemaan.

  Hienosti Tekniikan Maailma kyllä kohtelee lukijoitaan ja motivoi tilaamaan lehteä jatkossa, kun kaikki se vähäkin mikä tässä on toiminut lakkaa pala palalta täysin toimimasta.

  Hienosti uudistetut nettisivut, Tekniikan Maailma.

    
 • Juu ei pääse lukemaan arkistoa. Eikö sen pitänyt olla tilaajalla vielä ilmainen?

    
 • Toimituksen kommentti

  Hyvä Kanimies ja yepyep,

  Tekninen taho kertoo, että tilausjärjestelmän bugi on korjattu eilen kahdeksan aikaan. Mikäli digilehden ja lehtiarkiston käyttö ei vieläkään onnistu vaikka niihin olisi lukuoikeus kannattaa ottaa yhteyttää Otavamedian asiakaspalveluun:
  Digipalvelut
  Puhelin (09) 156 6227
  Painettu lehti
  (09) 156 665

  Avoinna ma–pe 8–17
  digi@otavamedia.fi

    
 • Lohdullista, että TM:n toimittajatkin suhtautuvat näihin sivuihin mustalla huumorilla
  https://tekniikanmaailma.fi/wp-content/uploads/asteikko_issues/issue1341/page666946/ad08d5170ce730df0000e2081a5ecd3c-1200x654.jpg

  Eihän tällaiset sivut pitäisi olla valtavia, mutta ehkäpä tämä site on tehtykin monimutkaisuuden testausalustaksi.

    
 • Hienoa, että on saatu arkisto ja sinne kaikki vanhat numerot.
  Sen arkiston ulkoasun suunnittelijalle terveisiä, että kun tuosta yläpalkista painaa arkisto, niin PITÄISI MENNÄ SUORAAN tähän näkymään:
  http://i955.photobucket.com/albums/ae31/vps358/Arkisto1_zpszipayfyt.png
  Jää vuodesta muuten kymmenen ensimmäistä numeroa kokonaan näkemättä.
  Muutenkin tuon arkiston käyttö on /c:stä tai kuin Monopolipelistä, erehdyt kerran jostakin ja takaisin ei pääse käymättä aloitusruudun kautta

  T: Vesku

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit