Digiboksi ja videonauhuri

5 kommenttia

Aion hankkia gigiboxin (esim. Vision VDT2020PVR 80Gb kovalevy hinta 199,-). Lisäksi haluaisin nauhoittaa VHS-videolle. Nyt kysyisin:
1. Tarvitaanko TV:ssä kaksi SCART-liitintä?
2. Mitä mieltä olette ko. laitteen hinta/laatu-suhteesta?
3. Entäs jos ostaa oikein halvan boxin, jossa on vain yksi SCART onnistuuko videonauhoitus lainkaan?

  
 • Aion hankkia gigiboxin (esim. Vision VDT2020PVR 80Gb kovalevy hinta 199,-). Lisäksi haluaisin nauhoittaa VHS-videolle. Nyt kysyisin:
  1. Tarvitaanko TV:ssä kaksi SCART-liitintä?
  2. Mitä mieltä olette ko. laitteen hinta/laatu-suhteesta?
  3. Entäs jos ostaa oikein halvan boxin, jossa on vain yksi SCART onnistuuko videonauhoitus lainkaan?


  1. Jos esim TV:ssä on vain 1 SCART, siihen voi ostaa jakajan, joita löytyy 2:n ja 3:n liitännän versioita.

  2. En kommentoi, kun en tunne.

  3. Digiboxeissa taitaa kaikissa olla 2 SCARTIA (TV/VIDEO)? Ellei ole, niin älä osta. Rajoittaa kyllä kytkentävaihtoehtoja heti kättelyssä. Väärässä paikassa "säästämistä", koska voi tulla maksamaan enemmän toisten laitteiden kohdalla, tulos +/- 0.

    
 • Lainaus:
  05.01.2007 klo 08:38 Tapsa III kirjoitti

  1. Tarvitaanko TV:ssä kaksi SCART-liitintä?

  3. Entäs jos ostaa oikein halvan boxin, jossa on vain yksi SCART onnistuuko videonauhoitus lainkaan?


  1. Jos videonauhurissasi on kaksi scart-liitintä, niin digiboxin signaalin "läpivienti" onnistuu ja TV:ssä riittää vain yksi scart (näin mulla on kytketty mökillä).

  3. Vastauksen #1 mukaisella kytkennällä onnistuu digilähetyksen nauhoitus myös VHS:lle. Mutta jos boxissa on vain yksi viritin, niin tiedostanet sen aiheuttamat rajoitukset. Eli esim. yhden kanavan tallennus boxin levylle ja toisen kanavan nauhoitus VHS-nauhurilla samanaikaisesti ei ole mahdollista.

  Kumppanin ehdottamaa jakajaratkaisua (mallia "Biltema") kokeilin myös, mutta sitä en saanut toimimaan => laitteet "häritsivät" toisiaan tai sitten scarttien kautta tuli jotain "signaalin kiertoa".

    
 • Jos joudut ostamaan scarttijakajan niin osta sellainen kytkimellä varustettu malli, silloin ei tule häiriöitä.

    
 • Miksi et hanki kerralla kunnon digiboxia niin ei tarvi surkeaa VHS-laitetta (kuva&ääni mitä sattuu) enää ollenkaan...
  Tyyliin joku ProCaster PVR-6300 boxi korvaa täysin videot.
  Kalliitahan nuo vaan ovat kuin mikäkin mutta jos massia on niin mikäs siinä.

    
 • Digiboxin, videon ja television kytkentään on monia vaihtoehtoja riippuen scart-liittimien määristä. Tässä muutama.

  Jos kaikissa yllämainituissa on vähintään kaksi scart-liitintä, homma on selvä. Sekä boxi että video omilla scart-johdoillaan kiinni televisioon ja boxin ja videon väliin vielä scart-johto. Digiboxi kannattaa kytkeä televisiossa RGB-tulolla varustettuun scarttiin. Ja anteennijohdon voi myös kierrättää kaikkien laitteiden "läpi" televivioon, vaikkei sitä pelkkiä digilähetyksiä katsottaessa tarvitsisi kytkeä kuin digiboxiin.

  Jos digiboxissa vain yksi scart (älä osta), niin boxin antennilähdössä pitää olla RF-modulaattori tai sitten boxin scarttiin on ensin liitettävä jakaja ja siitä johto televisiolla ja videonauhurille.

  Jos boxissa kaksi scarttia ja videonaurissa vain yksi scart, niin ehkä paras kytkentä on kytkeä boxista scart-johto televisioon. Tässä tapauksessa saattaa olla tarpeen myös antennijohto videon ja television väliin, sekä televisioon viritettynä videon lähettämä kanava. Jos boxin kakkosscartista on läpivienti boxin ykkösscarttiin, videon kuva siirtyy televisioon ilman suoraa scart-kytkentää tai antennijohtoa niiden välissä. Jos on läpivienti, videota katsottaessa pitää digiboxin olla sammutettuna.

  Jos televisiossa on vain yksi scart-liitin, on yksi mahdollisuus jakaa se. Toinen mahdollisuus, kokeilemisen arvoinen, on kytkeä boxista scart-johto televisioon ja jos jos boxissa on kaksi scart-liitintä, voi toivoa että scarteissa on läpivienti. Tällöin boxin toinen scart videoon ja videota katsottaessa digiboxi sammutettuna. Hieman tosin epäillyttää mahtaako monessakaan boxissa läpivientiä olla.

  Ja edelleen, jos televisiossa on vain yksi scart, niin ilman mitään temppuiluja videon kuvan saa televisiossa näkymään antennijohdon kautta. Kuvanlaadussakaan ei eroa huomaa, videonauha kun itsessään on jo senverran huono tallennusväline. Tässä kytkennässä menetetään mahdollinen television automaattinen oikealle sisääntulolle kytkeytyminen. Joutuu siis televisioon virittämään videon lähetyskanavan ja sen valitsemaan kun videota haluaa katsoa.

  Sitten on vielä..no olkoon, elleivät nämä vaihtoehdot riitä, kirjoitetaan sitten lisää.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit