Leijasurfaajat hurjastelivat yli 50 solmua vesillä - ei purjelautailijat tai "veneet"

0 kommenttia

Hola!



Oli mukava huomata, että tuoreessa Miesten Maailmassa oli iso juttu vesilajeista. Harmi, että jutun kirjoittaja ei ollutkaan ihan ajantasalla siitä mitä vesiurheilurintamalla tapahtuu.



Sivulla 47 olevassa taulukossa ja sivulla 45 olevassa viimeisessä kappaleessa on virheellisesti väitetty, että Robert "Rob" Douglasin 500 metrin 49,84 solmun virallinen WRSRC:n ratifioima nopeusennätys 2008 Luderizissa Namibiassa olisi ajettu purjelaudalla. Tämä ei pidä paikkaansa vaan ennätys on tehty LEIJALLA ja leijalaudalla (kitesurfer). Tämä lukee selvästi mm. WSSRC:n sivuilla ( http://www.sailspeedrecords.com/historical-list-of-500-metre-records.html ).



Leijasurffaajat ovat tulleet viime vuonna vahvasti mukaan tavoittelemaan 50 solmun haamurajan rikkomista. Ja pari viikkoa sitten Luderizissa tämä raja rikottiin jopa kahdesti. Ensin Robert Douglas ajoi 50.54 kts ja sen jälkeen Ranskan Alex Caizergues kellotti tauluun 50.57 kts!!! Lisätietoja ja kuvia osoitteessa http://www.luderitz-speed.com/



Huom! Tulokset eivät ole vielä WSSRC:n ratifioimia.



Leijasurffauksen rajua kehitystä kuvaa hyvin se, että lehden hyvä juttu oli "vanha" jo painosta tulleessaan ja varsinaisia sankareita ei edes mainittu ko. aviisissa.



No, tämä on vasta alkua ja leijapuolella mm. lautojen ja leijojen kehitys on vielä alkutaipaleella - ajotekniikasta puhumattakaan. Joten uusia ennätyksiä on varmasti tiedossa. Ja sama tahti jatkuu talvella jäällä...



Terkuin,



VESKU



SPLL:n Kite-jaoksen perustaja



  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit