-92 600MHz

9 kommenttia

Mikä on nykyään kovin kone? Millaiset tehot siinä on? Kun jo vuonna 1992 oli 600MHz kone.

  
  • Pöytäkoneista nopein on Applen 2 x 2,5 GHz Powermac G5 -kokoonpano. PC-suorittimista AthlonFX-vehkeet lienevät kovimpia (jos joitain Xeoneita ei huomioida). Maksimikellotaajuudet pyörivät jo neljän gigahertsin tuntumassa (ylikellotusennätykset jo reippaasti ylikin).

      
  • Missä koneessa oli 600mhz vuonna 1992? Itselläni on vielä tallessa Tietokone -lehti elokuulta -92 ja siinä on kannessa kuva tietokoneesta ja teksti: 486/66mhz, testissä maailman tehokkain pc :sunglasses:

      
  • Katso Guinnesin ennäytskirjasta 1992 :smile: . Täytyy itsekin vielä varmistaa sieltä...

      
  • Google löytää yleensä vastaukset näin triviaaleihin kysymyksiin.

    Tässä linkki 500:n tehokkaimman supertietokoneen listaan: http://www.top500.org/list/2004/06/

      
  • Lainaus:
    28.07.2004 klo 17:19 PPi kirjoitti
    Google löytää yleensä vastaukset näin triviaaleihin kysymyksiin.

    Tässä linkki 500:n tehokkaimman supertietokoneen listaan: http://www.top500.org/list/2004/06/


    Höh?
    Eihän tuolla ole edes meikäläisen konetta... :cry:

      
  • Mikrobitissä oli 5157MHz kone kellotettu, pikkasen. :smile:

      
  • Saman suorittimen suuremmalla kellotaajuudella toimiva versio on yleensä nopeampi kuin hitaammalla kellotaajuudella toimiva. Suurin kelotaajuus ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita tehokkainta konetta. Vähän samantapainen juttu kuin polttomoottoreissa: suurin kierrosluku ei välttämättä tarkoita tehokkainta moottoria.

    Tuossa edellä oli linkki supertietokoneiden top500 - listaan. Kyllä kymmenen tehokkaimman joukossakin on aika monta alle yhden gigaherzin konetta. Tosin niitä suorittimia on sitten yhdessä koneessa aika monta...

      
  • Lainaus:
    03.08.2004 klo 19:10 Stallman kirjoitti
    Saman suorittimen suuremmalla kellotaajuudella toimiva versio on yleensä nopeampi kuin hitaammalla kellotaajuudella toimiva. Suurin kelotaajuus ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita tehokkainta konetta. Vähän samantapainen juttu kuin polttomoottoreissa: suurin kierrosluku ei välttämättä tarkoita tehokkainta moottoria.

    Tuossa edellä oli linkki supertietokoneiden top500 - listaan. Kyllä kymmenen tehokkaimman joukossakin on aika monta alle yhden gigaherzin konetta. Tosin niitä suorittimia on sitten yhdessä koneessa aika monta...


    Olet oikeassa. Itse Apple-friikkinä olen tottunut kavereiden megahertzi-myytteihin. Fakta on kumminkin että kone jota itse käytän, PowerMac G4 on vain 350 Mhz, mutta se pärjää hyvin 1 GHz P3:lle. Vastaavasti sama pätee uusiin koneisiin, 3,2 GHz Pentium 4 ei pärjännyt 1,6 GHz PowerMac G5:lle, vaan oli suurimmassa osaa testejä vain puolet sen nopeudesta, vaikka kellotaajuutta oli tuplasti. G5 on kyllä 64-bittinen, mutta ohjelmat joilla testit suoritettiin eivät olleet 64-bittisiä. Yleensä nopeuden helppo selitys on PowerPC ja x86 arkkitehtuurien erot, kuten se että PowerPC:t perustuu RISC:iin, Reduced Instruction Set Computer, ja x86 CISC:iin, Complex Instr... Reduced (vähennetty), Complex (monimutkainen). Yleensä monimutkaisuus hidastaa. Tosin uudet AMD:n 64-bittiset prossut ovat samoilla kellotaajuuksilla pärjänneet hyvin Applen PowerMaceille, arkkitehtuurista huolimatta. Joka tapauksessa nopein pöytäkone on ehdottomasti PowerMac G5. (2x2,5 GHz)

      
  • se 486/66 ei kyllä ole 600 hertsinen, vaan paljon tehottomampi! :tongue:

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit