TM 20/2012 on vertailu television soundbar-kaiuttimista.
Alkutekstissä kirjoitetaan paljon tv-äänenvoimakkuuden säätämisestä tv:n kaukosäätimellä ja miten kaiutin voi estää kaukosäätimen infrapunasäteen etenemisen televisioon.
Kuitenkin olettaisin että monella on käytössään digiboksi ja television ääntä ja muitakin tv:n toimintoja ohjataan digiboksin kaukosäätimellä.
Artikelissa olisi voinut käsitellä myös tällaista vaihtoehtoa ja muutenkin rajoittaako digiboksin käyttö jotenkin sounbar-kaiuttimien kytkentöjä televisioon.
Digiboksihan on kytketty HDMI-kaapelilla telkkariin, miten se rajoittaisi soundbarin kytkentää?
harjis:
Eli kun artikkelissa sanotaan mm: "Vertailun kaiuttimista muut paitsi Creative ja Samsung sisältävät optisen ja/tai koaksiaalisen digitaalitulon, johon saa signaalin tv:n vastaavasta liittimestä. Äänen digitaalilähdöissä piilee kuitenkin yksi rajoitus: television voimakkuussäädin ei vaikuta niistä lähtevään ääneen."
Sama koskee varmaan myös digiboksin kaukosäätimestä tehtävää äänen voimakkuuden säätöä?
Tämänkin asian olisi voinut artikkelissa mainita, niin olisi tullut tyhmemmällekin asia selväksi.
Ilmeisesti vertailu oli tarkoitettu viihdelaitteista ja niiden kytkennöistä jo ennestään riittävästi ymmärtäville.
Jos soundbarin kytkee television kuulokelähtöön niin äänentaso säätyy television tai digiboksin kaukosäätimellä. Joissakin televisioissa on myös linja- eli rca-liittimet äänentasosäädöillä. Näillä vanha kaukosäädin toimii myös.
Jos telkkarissa ei ole ollenkaan digiviritintä eikä siihen ole kytketty muita kuvalähteitä, kuten dvd-soitinta tai pelikonetta niin sounbarin voi kytkeä myös digiboksin kuulokeliitäntään tai tasosäädöillä varustettuihin rca-liittimiin. Tällöin äänenvoimakkuus säätyy digiboksin kaukosäätimestä.
Mutta tuossa artikkelissahan kerrottiin että Bostonin ja Yamahan soundbarit pystyy opettamaan tottelemaan television tai digiboksin kaukosäädintä äänenvoimakkuuden säätöön. Tällöin ei ole väliä miten kytkennän tekee ja aina pärjää yhdellä kaukosäätimellä.