400€ avustus sähköavusteisiin pyöriin

5 kommenttia

Tän päivän ’huippu-uutinen’: Sähköavusteisiin pyöriin saa 400€ tukea heinäkuusta alkaen

Hieno juttu! Suomi polkee terveyttä!
https://www.verkkouutiset.fi/sahkopyorien-hankintaan-esitetaan-400-euron-tukea/

  
 • Pyöräilyn yleistyminen on tosiaan kaikin tavoin hyvä juttu ja jos tällä tavoin se onnistuu, täytyy olla tyytyväinen. Sen verran korjaan kommenttiasi, että kyse on ehdotuksesta, jota ei ole hyväksytty. Toki jos hallituspuolueiden edustajista suurin osa ja ainakin vihreät tuota kannattavat, estettä läpimenolle ei pitäisi olla.

  Sinänsä hiukan hankalaa, kun tällä hetkellä aihetta koskeva keskustelu on hajonnut kolmeen paikkan: Tähän, keskustelupalstan Liikenne-osioon (Polkupyörällä pääsee) sekä TM:n aihetta koskevan uutisen alle.

    
 • Toimittaja Jari Saario Kauppalehdessä: "Eikö siis olisi viisaampaa käyttää rahat väylästön kunnossapitoon niin, että niillä voisi ajaa myös polkupyörällä. Tiestö on paikoin jo samassa kunnossa kuin rajan takana Karjalassa. Kulkemaan pääsee korkeintaan jalkapatikalla tai nelivetomaasturilla."

  Kunnossapidossa ja tiestön kunnossa on parannettavaa. Kuitenkaan tuollaisiin olosuhteisiin en ole törmännyt edes hetkellisesti pahimmillakaan keleillä ja niiden osuus vuositasolla on olematon. En siis tiedä, mikä luo tarpeen keksiä huono asia, laittaa siihen kunnon liioittelukertoimet ja sitten löytää tilanteeseen ratkaisu jostain muualta tarkemmin määrittelemättömästä paikasta. Itselläni on maantiepyörässä 35 mm renkaat ja niillä ajaminen on pääsääntöisesti ongelmatonta. Lisäksi pyöräilyn olosuhteita kehitetään jatkuvasti, joten mistään joko/tai-asetelmasta ei ole kyse. Ylipäätään 16 miljoonan litteroiminen muualle on ongelmallista. Kuka takaa, ettei perustienpidosta ohjaudu vastaavaa summaa autoilun hyväksi, jos pyöräily tuollaisen ylimääräisen potin saisi. Ottajia kyllä on jonokksi asti.

    
 • Ei ole mitään pottia olemassakaan ja jos sellainen perustetaan se on velkarahaa mikä tulee maksettavaksi tulevissa menojen leikkauksissa ties vaikka nykyisten pyöräilijöiden eläkkeestä.

    
 • Todellakaan ei ole pottia. Jokainen ”veronkevennys” on vain verotuksen siirtämistä joillekin muille ryhmille. Aito säästö kyllä tulee vähentämällä ulkomaisen energian tarvetta, mutta meillähän ei ole edes omaa riittävää sähköntuotantoa. Polkuvoimalla siis.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit