Mitä videokaseteille on tapahtunut?

1 kommentti

Tietääkö joku, onko VHS-videokasetteihin tehty jotain isompia standardi tms. muutoksia viimeisen vuoden aikana? Uudet kasetit eivät enää toimi reilun 4 vuoden ikäisessä videonauhurissamme. Ainakin TDK:n kasettien kanssa on ollut ongelmia - kuva on suttuinen ja hyppii. Vanhat kasetit toimivat kuitenkin moitteetta.

  
  • Meidän n. 12 vuotta vanhassa videonauhurissa (Schneider) toimivat sekä uudet että vanhat nauhat, neljän tunnin nauhoja enimmäkseen.

    Videosi vika kuulostaa seuranta-, tahdistusongelmalta. Onko siinä seurantapainiketta, voipi lukea TRK, tai jotain sinnepäin. Se yrittää tahdistaa kuvapäät nauhan raitoihin. Sitä voisi kokeilla toiston aikana.

    Ovatko ongelmanauhoitukset tehty samalla nauhurilla, vaiko eri nauhurilla? Eri nauhurilla tehty voi olla ongelmallinen (vaan ei pitäisi). Yleensä nauhureissa on automaattinen raidanseurannan tahdistus, joten ongelmaa ei pitäisi olla, ellei jomman kumman säädöt ole sitten tosi pahasti pielessä. Automatiikka kohdistaa kuvapäät raitojen kohdalle toiston alussa. Kohdistuksen voi käynnistää myös yllämainitun TRK-napin painalluksellakin.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit