Osakesijoituksen tuottoteoriat ja toteutumat

2 kommenttia
muokattu 26.10.2020 22:02

Tällä palstalla on osakesijoituksia tekeviä ja ajettelinpa kysäistä, mitä mieltä osakesijoituksia tehneet ovat:

Sijoitus 5.000,-. Kuinka paljon voisi enimmillään kuvitella kasvattavansa tuota pientä pottia viiden vuoden aikajänteellä?

Minulla on sellainen käsitys, että osakesijoitusten tuotto on luokkaa 5-7% vuodessa, joten noin pienen rahan sijoittaminen ei taida maksaa vaivaa varsinkaan, jos sijoitukseen liittyy mahdollisuus, että viiden vuoden kuluttua ei ole tuota alkupääomaakaan enää täysimääräisenä jäljellä. Korkoa korolle efektikään ei noin pienellä summalla oikein lyö leiville.

Minulle sattuu olemaan tulossa tuollainen summa ihan ylimääräistä ja mietin, että talletanko pankkiin, ostanko kokeeksi osakkeita vai törsäänkö vain pois. Voisi sijoittaa korkean riskin osakkeisiinkin, jos jollain tolkullisella tavalla osaisi välttää aivan ilmiselvän hukkasijoituksen.

  
 • Laita se 5000 Bidenille kertoimella 1,5. Uhkapelisivusto löytyy googlaamalla. Pidän sitä turvallisempana sijoituksena kuin osakkeita nyt kun kurssit ovat (jotenkin käsittämättömästi) ylhäällä, ja koronan lopullisia vaikutuksia ei olla nähty.

  Disclaimer: Älä ota vastaan sijoitusneuvoja sattumanvaraiselta tyypiltä internetissä.

    
 • @M880 kirjoitti:
  Laita se 5000 Bidenille kertoimella 1,5. Uhkapelisivusto löytyy googlaamalla. Pidän sitä turvallisempana sijoituksena kuin osakkeita nyt kun kurssit ovat (jotenkin käsittämättömästi) ylhäällä, ja koronan lopullisia vaikutuksia ei olla nähty.

  Disclaimer: Älä ota vastaan sijoitusneuvoja sattumanvaraiselta tyypiltä internetissä.

  Uhka- yms. muihin peleihin en aio käyttää sitä. En koskaan voita peleissä mitään, joten em. sijoitus vain varmistaisi Bidenin tappion.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit