Flexfuel muutossarjat ja niiden haasteet

2 kommenttia

Jos autossa on bensa Webasto, niin toimiiko se Flexfuel päivityksen jälkeen, kun tankki on täynnä E85:ttä? Tuleeko vaurioita vai kilahtaako Webaston ohjausjärjestelmä?

  
  • Faktoja ei ole esittää, mutta arvaus on: ei toimi tai siis toimii, mutta ei kauan.

    Itselläni oli päinvastainen tilanne. Uuteen VW CC 1.4 FlexFuel ei saanut Webastoa, koska ne eivät siedä korkeita etanolipitoisuuksia.

      
  • Netistä lainattua:
    1) "Webasto ei virallisesti toimi RE85 polttoaineella, mutta voi käyttää. Ja virallisuus perustuu siihen ettei Webastoa ole hyväksytty kyseiselle polttoaineelle, ja lämmittimen teho laskee polttoaineen huonomman lämpöarvon johdosta. 5-kilowattisesta tulee 4kW.
    Webaston vanhoissa laitteissa joissa on 'kirkkaat' polttoaine letkut, niin 20kpl 15000 lämppäristä oireilee RE85 bensasta.
    Oireilu johtuu siitä että joidenkin jalostamoiden RE85 liuottaa polttoaineletkuista jotain pehmennysaineita jotka sitten tukkivat höyrystinputken.
    Uusissa Webastoissa tulee RE85:n kestävät polttoaineletkut mukana. Eli polttoaine käy, mutta ei virallisesti ja teho laskee."

    2) Eberspächer ilmoittaa, että E85 "soveltuu uudelle Hydronic II B5S- bensiiniversiolle.
    Vaatii erilaiset polttoaineputket (yleisasennussarjan läpinäkyvä ja sininen polttoaineputki vaihdettava 'E85 polttoainesiirtosarjan tilnro. 221000203100 mukana tuleviin mustiin polttoaineputkiin').
    Käytettäessä tätä polttoainetta lämmittimen teho putoaa n. 20 %"

      1
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit