Rolls-Royce

8 kommenttia

Vuonna 72 Tuulilasi kertoi lentokonemoottorisesta Rollsista joka kulki n.350km/h mutta vuoden 75 Tekniikan Maailma korjasi eihän se oikeasti kulkenutkaan kuin 290km/h.
MUTTA 2003 luin eräästä 70-luvun Rollsista jonka "luonnollinen matkanopeus" on 320km/h.
Tietääkö kukaan totuutta näistä 70-luvun Rollsista/Rollseista?? En tiedä onko niitä yksi vai useampi Rollsia, tällaista lentokonemoottorisia...

  
 • Onko kukaan lukenut kyseisistä autoista? Rolssi on vuoden 1972 jossakin Tuulilasissa ja vuoden 1975 Tekniikan Maailmassa. Mulla oli tuo Tuulilasi mutta hävitin sen jonnekin ja noin vanha Tekniikan Maailma ei ole mun saatavilla.

    
 • Muistaakseni Hollannissa Den Boschin lahella on museo nimeltaan Auto-tron. Siella on joku tuollainen vekotin, muitaakseni Rolls ja lentokoneen moottorilla. www.autotron.nl

    
 • Lentokonemoottorisessa Rollsissa voi hyvinkin olla Rollsin moottori. Ainakin kovin monessa lentokoneessa on...

    
 • Muistan nähneeni valokuvia kahdesta eri vauhtihirmusta Englannissa.
  Toisessa oli Spitfire hävittäjässä käytetty Rollsin valmistama 27 litran 1600 hv:n Merlin moottori.
  Toista en muista moottorin osalta, mutta se oli helvetinmoisen kylpyammeen näköinen värkki, siinä 8 m ja vielä 6-pyöräinen. Väri oli OK, sinivalkoinen!

  Rolls-Royce lentokonemoottoritehdas eriytettiin autotehtaan fuusiosta Saksalaisten kanssa, joten Rolls-Royce valmistaa vieläkin moottoreita suihkulentokoneisiin.

    
 • Tuli vielä mieleen, että minkähänlaiset äänet näistä on lähtenyt ?

  Saksassa oli valmistettu ennen sotia kaksi järkyttävän suurta höyryjunaveturia, V8 muodossa. Nämä tuhoutuivat sodassa. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla ne äänet, höyry-V8 puuskutus! Näistä taisi olla maininta Mobilisti lehdessä joitain vuosia sitten.

    
 • Hyvä Messo!

    
 • Tuota 1700 heppasta rollsin kone on ollut vielä hieman viritettynä jossakin Chevroletissa... olikohan siinä n.2000 heppaa.

    
 • En ole ikinä käynyt katsomassa, tänä kesänä voisin mennä sinne jos siellä on jotain kiinnostavaa. :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit