Mikä käytetty auto hyvä?

14 kommenttia

Mikä auto on vanhanakin ostettuna kokemuksenne mukaan kestävin ja halvin huolloiltaan? Olen yksinhuoltajaäiti, joka haluaisi ostaa halvan ja hyvän käytetyn auton kauppa-ajoon.

  
 • Osta Keltainen-Pörssi lehti, sinulla on joku hintahaarukka mitä auto saa maksaa. Käytetty Toyota Corolla on Japseista aika varma hankinta. VW-Golf ehkä Eurooppalaisittain. Etu on jos auto on katsastettu keväällä tai kesällä, silloin ei ole pahoja ruostevaurioita tullut ainakaan jälkeenpäin, ja auto on kohtalaisessa kunnossa niiltäkin osin mitä silmä ei näe. Jos auton mukana seuraa huoltokirja, on se merkki hyvästä pidosta. 1.3 l moottorista autoa ei kannata hankkia jos km-lukemat ylittävät 220 tkm. Sinulla tulee olla kilometrejä edessä vielä.

  Miesystävä - isä - veli mukaan vaikkei tietäisi mitään auttaa kummasti asioissa silti.

    
 • Sorry mutta nyt ei ihan mennyt jakeluun, millä tavalla auton katsastusajankohta vaikuttaa auton kuntoon?

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 06.08.2004 klo 13:08]
    
 • Otetaan esimerkki, auto on katsastettu syys-lokakuussa. Ajettu koko talvi suolateitä. Riippuen auton iästä, saattaa korroosio-ongelmat levitä yhden talven aikana laajalle. Iskarit ovat voineet olla nippa nappa kunnossa, mutta talven jälkeen öljyt pihalla., kytkin jne. Tässä nyt muutama esimerkki, niitä on pitkälti mikäli haluaa listata. Juuri katsastettu auto kesällä, on todennäköisesti paremmassa kunnossa monelta osin. Jos tietää mitä katsoa on asia eri, ymmärsin että tässä kaivattiin jonkinlaista avitusta tai linjaa asiaan...joten ??

    
 • Omasta mielestäni hyvä ja melko halpa auto on Astra sellainen 93-97 vuosimallia oleva. Ajettavuus on helppo, tilaa on edessä ja takana, kulutus on kohtuullinen. Opel Astran huonoja ominaisuuksia on ruostuminen (mutta jos on hyvin pidetty niin...) ja valotkin saisivat olla paremmat (eräässä lehdessä Astran valoja sanottiin kynttilöiksi).
  Tuollaisia Astroja saa n.2500-8000€ (tuo oli vähän heikko arvio, mutta kai suuntaa-antava). Laittaka muutkin kehiin omia ehdotuksia... :smile:

    
 • Luotettavimpia olisi Lancer stw 1993-. Ja muutoinkin hyvä peli. Tiloiltaan ei paras mahdollinen, mutta kestävä peli. Eikä ruostevikaa, jos on vähänkään viitsitty pestä ja vahata.

    
 • Lainaus:
  06.08.2004 klo 10:31 kela kirjoitti
  Mikä auto on vanhanakin ostettuna kokemuksenne mukaan kestävin ja halvin huolloiltaan? Olen yksinhuoltajaäiti, joka haluaisi ostaa halvan ja hyvän käytetyn auton kauppa-ajoon.

  Toyota kuin Toyota on varmasti luotettavin ja vähävikaisin valinta. Tekniikka siis toimii ja mahdollisten pientenkin ruostevaurioiden määrän minimoimiseksi kannattaa valita niin uusi malli kuin varaa on.

  nimim. kolmas Toyota Camry perheessä

  P.S. Älä(!) osta Opelia, vaikka sitä täällä yhtenä vaihtoehtona ehdotettiinkin, paljon pikkuvikoja, varsinkin uusimmissa.

  [Peteri muokkasi tätä viestiä 14.08.2004 klo 15:05]
    
 • Lainaus:
  14.08.2004 klo 15:04 Peteri kirjoitti

  P.S. Älä(!) osta Opelia, vaikka sitä täällä yhtenä vaihtoehtona ehdotettiinkin, paljon pikkuvikoja, varsinkin uusimmissa.


  Eikös tässä nyt ollutkin kyse vanhemman käytetyn hankinnasta? Itsellä alla -91 ooppeli eikä ole juuri tarvinnut korjaamolla käyttää. :sunglasses:

    
 • Käytetyn auton osto on kuin ostaisi sikaa säkissä. Varsinkaan jos et itse autoista tiedä, kannattaa testauttaa mieltymyksesi kohde autotohtorilla. Sieltä saa paremman tiedon auton kunnosta hieman pintaa syvemmältä.

  Minulla on menossa viidettä vuotta Honda Accord 2.0 vm.-89. En ole raaskinut vielä luopua, kun suurempaa ongelmaa ei ole vielä vastaan tullut; mitä nyt uutta peltiä "hieman". Konepuolella toimii kuin junan vessa.


    
 • Eräs ystäväni sanoi jolla on vanha Opel et vika ku Vika niin ei ikinä maksa muutamia kymppejä enempää....
  Ja Toyotathan rupeavat myös ruostumaan ainakin pari vuotta sitten tehdyssä tutkimuksessa Corolla oli ruostuvimpia ellei ruostuvin auto. En muista mistä vuosimalleista tutkimus oli tehty?

    
 • Tuuppaavat nuo kaikki vanhat ruostumaan, oli se sitten Audi tai Toyota. Naapurin Audi 80 kukkii tällä hetkellä pahemmin kuin Hondani. Jos aikaisemmat omistajat olisivat viiitsineet nähdä auton pesussa enemmän vaivaa, voisi pellit olla vielä kunnossa, ainakin paremmassa.

  Mutta toisaalta turha ruikuttaa, jo 15 vuoden ikään ehtineet autot saisivat minun puolestani jo lain puitteissa olla kaatopaikka kamaa!

    
 • Tiedän että Audi ja Saab ruostuvat tavallista autoa selvästi vähemmän. Tottakai on poikkeuksia ja ainakin melkein kaikki ruostuu joskus.

    
 • Halvan auton ostossa kannattaa pitää mielessä että myös muut kulut (polttoaine, vakuutus) vaikuttavat kokonaismenoihin. Kysymyksen esittäjä kertoi tarpeensa "kauppa-kassista", ja jos matkanteko- ja kuljetustarve on todella näin vähäinen, niin kehottaisin harkitsemaan pienen auton hankkimista.

  Pienistä autoista varsin huolettomia ovat esim Nissan Micra ja Toyotat (esim Yaris jos rahat tähän "uudehkoon" malliin riittävät). Vanhempi VW Polo voi myös olla viisas valinta. Uudemmista käytetyistä pienautoista kiinnostavia ovat myös korealaiset. Pieni Hyundai tai koko ajan markkinaosuuksia lisäävä Daewoo (kuuluu GM-konserniin, muistaakseni) ovat luotettavia ja hyvin edullisia, ainakin hankintahinnaltaan.

  Lykkyä tykö, yh-äiti!

  --arnold

  [ajjh muokkasi tätä viestiä 31.08.2004 klo 14:36]
    
 • akverini Mercedes-benz 260 E:llä vm. -88 on ajettu 358 000 km. ilman suuria vikoja. Autossa on sellaisia varusteita kuten ABS, Kaksivyöhyke ilmastointi, sähkölasit... näitä saa uudempiakin ja paremmin varusteltuja vuoteen 94 asti ja jos hyvän alle 100 000 ajetun niin näyttää hyvältä. Saksasta ostettaessa ei kannata tuoda Beigeä koska ainakin Berliinissä taksit ovat sen värisiä :wink: Eikö täällä palstalla joskus mainittu että joku korean ihme sai 0 lumihiutaletta talvitestissä ja sellanenko Suomeen ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  [Tiger-Jack muokkasi tätä viestiä 31.08.2004 klo 15:33]
    
 • Lainaus:
  31.08.2004 klo 15:32 Tiger-Jack kirjoitti
  Eikö täällä palstalla joskus mainittu että joku korean ihme sai 0 lumihiutaletta talvitestissä ja sellanenko Suomeen ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Olihan Toyota Corollakin talvitestissä muistaakseni 16:sta autosta 13. ja onhan se Suomen suosituin auto. Sai kaksi lumihiutaletta. "Ehkä tuolla korean ihmeelläkin" ajelee...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit