Bensapihi auto?

12 kommenttia

Suositelkaas juuri ajokortin saaneelle ensimmäiseksi autoksi jotain vanhempaa automerkkiä/mallia joka olis tunnettu bensapiheydestään ja jonka löytäis halvalla. Eli siis yksinkertaisesti sanottuna halpa auto (mutta kuitenkin luotettava, kestävä jne.) hinnaltaan ja muilta kustannuksilta. Ehdotuksia?

  
  • No sehän on tässä...

    http://autotalli.fi/crometapp/product/cars/search/public/item.jsp?portal=at&list=143533902385388DB12F3D13EF9BD4EC24DEF997&cmd=move3&id=31.773718&.pkg=94613630&.pkg=94613629

    Suzukit on yleisesti olleet käyttövarmoja ja luotettavia autoja ja nuo kulutuslukematkin kestävät vertailun. Kehuvat vielä olleen kevyessä ajossa ja hyvin huollettu. Tuon kokoiselle koneelle ikäisekseen vähän kilometrejä.

    Tilojakin on lienee riittämiin jos ei hirmu perhettä ole

    Muita vaihtoehtoja voisi olla vanhempi Nissan Micra mutta taitavat olla kalliimpia. Et kyllä laittanut mitään tarkkaa hintahaitaria.

    Siitä vain kauppoja kiertelemään ja vielä mieluusti joku tuttu mukaan jolla enemmän kokemusta autoista ja osaa kaivella ne piiloviat esiin.
    :smile:

      

  • Pikaisella haulla löytyi toinenkin varteenotettava vaihtoehto :

    http://www.nettiauto.com/346964

    Ikäänsä ja ajomäärään nähden huomattavan edullinen yksilö. Ei taida viihtyä kauaa markkinoilla - kuka tuollaista etsii, niin se on siinä.

    Suzuki on varmasti kaupunkiajossa bensapihimpi kuin tuo Rellu, mutta ei Cliokaan varmasti juoppo ole.

    OffTopic : Aika "sympaattiset" lukemat tuon suizan moottorissa : Teho 39 kW ja vääntö 76 Nm :smile:

      
  • Ihan hyviltähän noi vaikutti, mutta tosiaan en antanu mitään hintahaitaria. Tässä vaiheessa hinta kuitenkin sais olla tonnin paikkeilla enintään. Bensapihi, ei pelkkä kesäauto ja sellanen millä kestäis ajaa ehkä pidempiäkin matkoja tarvittaessa. En tiedä vaadinko liikaa, mutta sen kummemmin en mitään muuta vaadi.

      
  • Huh...Littlelady...nämä vaatimukset alkaa olla aikas tiukat ottaen huomioon paljonko auto saa maksaa. :smile: Yleensä tässä hintaluokassa hyvän ja vähän ajetun auton saa enää ns. löytönä...ei välttämättä kaupan hyllyltä seisomasta. Paitsi jos sattuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

    Yhden sulle tuossa puolivahingossa hokasin ja se löytyy täältä

    http://autotalli.fi/crometapp/product/cars/search/public/item.jsp?portal=at&list=14417305D71F7BED15FEFE55EBEB4975529119A5&cmd=move4&id=31.1355770&.pkg=94716072&.pkg=94716071

    Elikkä Fiat Uno -89 ja erittäin vähän ajettu jos mittarilukuun on uskominen...ja miksei. Saattanut olla jollain papalla kauppareissuilla :smile:

    Unoissa oli alkuaikoina (alkaen muistaakseni vuodesta -83) paljon pikkuvikoja mutta tämä on jo todennäköisesti parempaa vuosikertaa ja lastentaudit karsiutuneet. Muutenhan Uuno oli tunnettu hyvistä tiloista, suht pienestä kulutuksesta ja hyvästä ajettavuudesta...noh vaihteensiirto oli sitten mitä oli eli fiatmaisen takkuinen.

    Itse olen kerran ajanut ehkä likimain kyseisen vuosikerran Unolla ja ihan käypää kyytiä se oli...kunhan vaihteisiin tottui :smile:

    Että pannaanko pakettiin...vai?? :sunglasses:

      
  • Matza 626 on kokoisekseen pensapihi, reilu 6 satasella! :sunglasses:

      

  • Älä ainakaan fiat unoa osta sitä saa korjailla ainakin sähkövikojen osalta :grin:

      
  • Lainaus:
    05.07.2005 klo 12:29 littlelady kirjoitti
    Suositelkaas juuri ajokortin saaneelle ensimmäiseksi autoksi jotain vanhempaa automerkkiä/mallia joka olis tunnettu bensapiheydestään ja jonka löytäis halvalla. Eli siis yksinkertaisesti sanottuna halpa auto (mutta kuitenkin luotettava, kestävä jne.) hinnaltaan ja muilta kustannuksilta. Ehdotuksia?


    Tällaista autoa ei Suomen markkinoilta saa, jos hintaa sai olla max. 1000e. Kun kerran noin halpaa autoa haet, niin kannattaa myös pitää mielessä muutkin kulut kuten liikennevakuutus, siihen vaikuttaa mm. merkki ja moottorikoko. Vakuutus kun saattaa tulla jo puolet tuosta auton ostohinnasta. Samoin rengaskoko. 13" 155 renkaita saat kolmet uudempien ja isompien autojen 15"-17" hinnalla.

    Kannattaa siis katsella noita pikkuautoja, ne nyöt pääsääntöisesti on bensapihejä, vakuutukset ym. kustannukset suurempia pienemmät.

      
  • opel Kadett 1.3,jos vielä jostain löytyy kohtuukuntoinen.

      
  • Lainaus:
    11.07.2005 klo 09:31 tiet kirjoitti

    Älä ainakaan fiat unoa osta sitä saa korjailla ainakin sähkövikojen osalta :grin:


    aijaa, eihän siinä ole edes mitää sahköosia ,) eli ei pelkoa

      
  • Olennaisempaa , kuin polttoaineenkulutus on huomioida ostohinta ja edessänäkyvät korjauskulut.
    Toyota on varma valinta.

      
  • Vuosimallin 2000 Mitsu Colt 1,6-koneella syö sekalaisessa ajossa n. 6,5 l/100 km. Edellinen reissu Poriin Jazzeille (n. 500 km) kulutti 6,2 l/100 km. Ja keskinopeus ei ollut sieltä hitaammasta päästä. Eli joko auton matkamittari valehtelee reilusti, tai sitten auto on vähäruokainen. Osa säästöstä on varmasti peräisin pitkäksi välitetystä viitosvaihteesta.

    Sen minkä säästää bensakuluissa, ryöstää Helkama-auto takaisin nokkahihnan vaihdossa huoltopisteessä. :grin:

    [bobjo muokkasi tätä viestiä 27.07.2005 klo 09:54]
      
  • osta peugeot 205 hintaa 0-2000 e ja ei oo ruoste ongelmia ja kulkee 5-6l/100km vakuutukset suhthalvat ja muutenkin erittäin käyttö varma auto ny ois myynnissä vm89 205xs 1.4l viritetty tositehokas mutta pieni ruokanen xs on se paras perus malli myyn sen ku oon katastanu alle 1000e

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit