Käytetty auto -1000 euroa, mikä näistä?

2 kommenttia

Hei.Olen hankkimassa autoa, valitettavasti halpaa sellaista. Budjetti max 1000 euroa.Tarkoitus on ajaa pääasiassa ympäri vuoden kaupunki- ja työmatka-ajoa eteläsuomessa, sekä satunnaisesti pidempiä 600km luokan matkoja kotimaassa.Vaihtoehdot:Skoda Felicia Combi 1.6 GLX (halvemmassa mallissa ei ole ohjaustehostinta) vm noin 97 ajokilometrit 250 000Saab 900 Combi tai mahdollisesti 9000 Combi vm noin 89-91 ajokilometrit 200 000- 400 000Volvo 740 farmari vm 88-91 ajok 300 000+En ole automies, mutta osaan korjata itse lähes kaikkea, jonka ohjeet löytyy manuaalista ja ei vaadi kalliita erikoistyökaluja. En halua kuitenkaan korjata autoa jatkuvasti.On tärkeää että pystyn kuljettamaan autolla paljon tavaraa.Skoda on todennäköisesti järkevin vaihtoehto. Uusi ja syö vähän bensaa. Skodassa mietityttää lähinnä turvallisuus? Meneekö auto kolarissa kasaan kuin säilyketölkki?Saab 900 Combi on tilavuudeltaan samaa kokoa kuin Skoda. Saabissa mietityttää lähinnä kulutus ja auton pysyminen kasassa. Tekeekö alle tonnin 9000 sarjan autolla mitään?Volvo 740 farmari olisi suuren kokonsa takia paras vaihtoehto. Takavetoinen auto on kuitenkin huono talvella ja kyseinen malli kuluttaa kuulemma paljon bensaa. Lisäksi auton kestävyys saattaa olla kyseenalainen?Kiitokset jos löytyy asiantuntemusta.

  
 • Tuon hintaisen auton kunto on kovin yksilöllistä ja siten ei kannata liikaa sitoutua vain yhteen automalliin etsinnässä.  Olet kuitenkin ihan hyvillä jäljillä. Hienossa kunnossa oleva Saab tai Volvo voi palvella vielä pitkäänkin - mutta varmasti joitakin vikoja voi eteen tulla. Joku papan vanha Skodakin varmaan voisi antaa kyytiä paikasta A paikkaan B. Lisäisin listaasi vielä Toyota Carinan, joka on lujaa tekoa ja voisi olla kompromissi Volvon ja Skodan väliltä ominaisuuksien suhteen. Riittävän suuri, luotettava ja vähäkulutuksinen - mutta silti näppärä myös kaupungissa.

  Kaikkien kohdalla kannattaa tutustua auton huoltohistoriaan ja korin kuntoon ennen hankintaa. Kiertopalkintoa ei kannattane huolia.

    
 • ota se, johon on eniten kuluvia osia jo vaihdettu

  tai se jota on paremmin huollettu

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit