Auton valintaan vinkkejä (n. 6 000 € budjetti)

4 kommenttia

Olen hankkimassa ensimmäistä autoani. Käyttötarve on lähinnä kaupunkiajoon ja pieniä matkoja kerralla. Veikkaisin, että vuodessa tuskin tulee ihan hirvästi ajettua, ehkä 10 000 – 15 000 km.Budjetti on n. 6 000 €, mutta 8 000 € ei oo mahdoton ajatus. Totta kai vähemmänkin saa maksaa. Ostohinta ei oo kauheen tiukka, mutten viitti 5-numeroista summaa laittaa, koska autosta ei sijotuskohdetta saa millään. Tärkeempänä pidän, että tarvittaessa saan myytyä sen sekä mahdollisimman pieniä kuukausikustannuksia. Niihin lasken kaikki kulut mm. arvonalentumisen, huollot sekä vakuutukset. Näin ollen auto saisi mielellään olla pienikulutuksellinen. Mielellään sellainen auto, jonka voisi myydä vaikka parin vuoden päästä, ettei jäis käsiin. Autoista en hirveesti tiedä, joten ostan varmaankin liikkeestä.Ominaisuudet, jotka haluan löytyvän on 4 ovea ja mielellään keskuslukitusJos sais vähän vinkkejä siihen minkälaisia malleja kannattaisi katella.

  
 • Toyota Yaris. Luotettava, hyvä arvonsäilyminen ja edullinen ylläpitää. Ei heikkouksia vaan yksinkertaisesti hyvä peli. Toki on pikkuauto, mutta siinäkin kategoriassa hyvä peli.

    
 • Ostitpa mitä tahansa, tuossa hintaluokassa voi olla hyvä idea ostaa viiden tonnin auto, jolle lasketaan touhutonni edellisen omistajan laiminlyöntien korjaamiseen.  Kokonaan ehjä auto on mukavampi ajaa kuin "näin paljon ajettu, eikä mitään ole tehty".  Antamasi kuvaus ei vielä riitä mallien suositteluun.

    
 • kuljetustarvetta voisi kuvailla, ja se onko jotain inhokkeja tai muotoja joista ei pidä,

  muuten tuohon voi suositella rättäriä tai pickupia tai jotain siitä väliltä

    
 • Minulla oli uudesta Huyndai Getz diesel vm. 2008, ja pidin siitä autosta paljon. Vikoja ei ollut, kerran syksyllä jähmettyi diesel suodattimeen. Kori on galvanoitu kattoon saakka, joten ruosteongelmia ei ole. Vastaavan kun hankkii bensakoneella, saa pieniruokaisen näppärän auton. Korealaiset ovat oppineet tekemään laadukkaita autoja ja serkku KIA tulee perästä. Ovat tainneet tulla jo japanilaisen rinnalle. Hinta laskee kyllä nopeammin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit