Turvallisimmat ja turvattomimmat autot Suomessa (pienin ja suurin vammautumisriski)

5 kommenttia

Turvallisin auto on Honda CRV 2001 - 2006. Toiseksi turvallisin auto on Audi A6 vuosimalli 2004 - 2011. Jos katsoo turvattomimpien autojen Top Teniä, niin varmaan voi sanoa että po. listan autot olisi Saksassa jo paalattu. Jutusta ilmenee myös ajonvakautusjärjestelmän tärkeys.http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/01/02/tallainen-auto-on-onnettomuudessa-iso-riski/201443/304?rss=t134

  
 • Lietsotaanko tällaisilla jutuilla kenties huolestumista, huonoa omaatuntoa vai kritikkiä autoveroja kohtaan?

  Perheessä on 20 vuotias Corolla. Euroncapissa se saisi kai yhden tähden. Ei ole ajonvakautusta, ilmatyynyä eikä lukkiutumattomia jarruja.

  Mutta kun se toimii, ei tarvi kun lisätä nesteitä ja kerran vuodessa puhdistaa tulpat ja vaihtaa suodattimet. Katsastusmieskin sanoo aina ettei tällaisia autoja enää tehdä. Siispä ajellaan vain.

    
 • Kannattaa huomioida seuraava:  "Tutkimuksessa tarkasteltiin vain sellaisia autoja, joilla on tapahtunut vuosittain yli 400 onnettomuutta."  Voidaanko tästä päätellä, että listalle joutuneet autot ovat alttiita onnettomuuksille? Jos omaa autoa ei löydy listalta lainkaan, sille ei ole tapahtunut riittävästi onnettomuuksia vaikka ei olisi välttämättä mitenkään harvinainen.

  Koko lista löytyy:

  http://www.trafi.fi/filebank/a/1388731938/85af4d729a3be6d898fe7bf0ce1a08f5/13930-Suomen_yleisimpien_kaytettyjen_automallien_turvallisuus_final.pdf  CRV:n lisäksi ei muita SUV tai maastoautoja ole listalla. Onko tämä siis positiivinen vai negatiivinen asia Hondalle?

    
 • andertz:

  Turvallisin auto on Honda CRV 2001 - 2006. Toiseksi turvallisin auto on Audi A6 vuosimalli 2004 - 2011. Jos katsoo turvattomimpien autojen Top Teniä, niin varmaan voi sanoa että po. listan autot olisi Saksassa jo paalattu.
  Suomessa ei ole paalattu vielä 03sen Audi A3set, joka on toiseksi huonoin    
 • "Tutkimuksessa tarkasteltiin vain sellaisia autoja, joilla on tapahtunut vuosittain yli 400 onnettomuutta."
  Voidaanko tästä päätellä, että mitä myydympi auto, sitä todennäköisimmin se on myös onnettomuuslistalla? Entäs rättisitikka, sillehän ei kai juurikaan ole sattunut onnettomuuksia viime vuosina, siis turvallinen auto. Mitäs turvavarusteista, kun se ei joudu onnettomuuksiin... :lol:

    
 • Zagarat:

  "Tutkimuksessa tarkasteltiin vain sellaisia autoja, joilla on tapahtunut vuosittain yli 400 onnettomuutta."


  Voidaanko tästä päätellä, että mitä myydympi auto, sitä todennäköisimmin se on myös onnettomuuslistalla? Entäs rättisitikka, sillehän ei kai juurikaan ole sattunut onnettomuuksia viime vuosina, siis turvallinen auto. Mitäs turvavarusteista, kun se ei joudu onnettomuuksiin... :lol:
  Tästähän ei ole kysymys - rättisitikka. Listalla on mm. Fiat Marea, Ford Ka, Chrysler Sebring - eivät taida olla lähelläkään myydyimpien autojen listan kärkeä mutta niin vaan ovat kolaroineet riittävästi päästäkseen tälle listalle. Nissan Qashqai on erittäin paljon myyty auto, Volvo XC90 - ei nyt kovin harvinainen ole jne. - ei ole päässeet listoille. Hyvähän se on olla turvavarusteita jos autolle sattuu ja tapahtuu - en kiistä. :wink:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit