Ilmastointilaite

4 kommenttia

Uusissa autoissa on lähes kaikissa jo vakiona ilmastointilaite.
Miten sellaisen kanssa tulee toimeen talvella, jos ja kun tulee vielä pitkiä pakkasjaksoja? Ainakin Pohjois-Suomessa sellaisia tulee eteeen.
Ohjeeksi annetaan, että talvellakin pitää ilmastointia käyttää kuukauden välein LÄMPIMÄSSÄ paikassa! Pakkasessahan se ei käynnistynekään. Onko teillä autoilijoilla kokemuksia, miten käy jos tuota lämmintä paikkaa ei ole, ja ilmastointi on useamman kuukauden käyttämättä? Tuleeko heti ongelmia kun järjestelmä ei tule voidelluksi?

  
 • Ei tule heti ongelmia. Onhan ilmastointilaitteita ollut jo vuosikymmenien ajan, ei siinä mitään.

  Ei se suositus muutaman viikon välein käyttämisestä ole tyhjästä tullut, aina parempi jos pystyy käyttään laitetta välillä.

  Eli maassa maan tavalla, käytä niin usein kun pystyt.

  /Ari

    
 • Minä ajelin kolme talvea kompuraa pyörittämättä ilman, että seurasi mitään isompaa katastrofia. Nähtävästi kylmäainetta karkasi tuona aikana hieman enemmän kuin olisi muuten karannut, mutta täysillä se tuntuu vieläkin pelittävän. Eli ei tule heti ongelmia. Tosin laitteissa on todennäköisesti eroja siinä missä muissakin teknisissä vempaimissa.

  Muuten, jo tavallinen parkkihalli on usein tarpeeksi lämmin (+5 - +6 astetta) talvellakin, jotta kompura lähtee pyörimään.

    
 • Minulla neljä talvea takana ja tainnut käyttää yhteensä 2-3 kertaa talven aikana. Ei ongelmia, joten tusskin kriittinen juttu !

    
 • Kiitos kaikille vastanneille!
  Nyt voin olla vähän rauhallisemmin mielin :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit