BMW 3-sarjan natisevat ovet ja ikkunat

5 kommenttia

Ostin taannoin 3-sarjan BMW:n sillä mielellä, että huolloiksi riittää määräaikaishuollot ja että auto on jämäkkä, tukeva ja laadukkaan oloinen myös vuoden käytön jälkeen. Varsinaisia teknisiä vikoja ei ole ollut.

Kuitenkin etuikkunat ja etuovien tiivisteet natisevat luvattoman paljon. Kun ikkunoita hieman avaa niin että ovat vielä kiinni mutteivat tiukasti ota kiinni tiivisteisiin yläkarmissa, natina suurimmalta osin helpottaa. Se ei kuitenkaan lopu vaikka ikkunan avaisi reilustikin. Toisin sanoen natina on lähtöisin sekä ikkunan tiivistyksistä että oven tiivisteistä. Onko jollakin tietoa millä avuin näistä pääsee eroon? Huolto ei ole oikein saanut mitään aikaiseksi. Ääni on pidemmän päälle rasittava.

  
 • Olen tehnyt saman havainnon omastani (E46), onneksi ikkunoita ei juurikaan tarvitse avata kun on ilmastointi eikä suomessa ainakaan vielä ole maksullisia teitä.

    
 • Kokeileppa silikoni voitelua , auttaa ainakin kahden muovin välissä :smile:

    
 • Ongelma on justiinsa siinä, että ikkunat kiinni ollessaan natisevat...

  Silikonilla saa viikon avun. Teflonpohjaisella pari viikkoa. Tämä on kyllä yleisesti BMW:llä tiedossa. Vielä kun saisi ratkaistua. Ainakin tiivisteet ovat muuttuneet jossakin vaiheessa. Itselläni on tosin sen verran uusi, että siinä pitäisi tiivisteet olla päivitettyä seosta/mallia.

    
 • Todennäköisesti ovat sivuikkunahissin ohjainkiskot liian tiukalla säädöllä. Ohjaa ikkunan liikaa autoa ja karmia vasten. Bemarissa lienee säädöt niihin, ja jos se siitä johtuu, on purettava ovipahvi kaikkineen ja katsottava miten se siinä liikkuu. Ei siinä muutakaan voi tehdä. Vaiva voi tilapäisesti poistua silikoonilla, vika ei.

    
 • Itselläni on ollut kaksi E46:ta ja kummassakin mainittu natinavika. Useita valituksia ja pari korjaamokäyntiä, mutta totuus on että ratkaisua ei ole löytynyt. Eli kyseessä on perusteellinen suunnitteluvirhe jota BMW ei pysty, eikä enää halua korjata. Asian kanssa täytyy oppia vaan elämään.

  Muuten luotettava ja laadukas auto.

  PS. Vaihdoin hiljattain MB C:hen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit