xenonit jälkiasennuksena

7 kommenttia

Voiko autoon (tässä tapauksessa uuteen seat leoniin) asentaa xenon-valot jälkasennuksena? Jos voi, missä (siis onko liikkeitä jotka on erikoistuneet tällaiseen)? Entä onko olemassa asennuksia, jotka saavat tavalliset lamput näyttämään sinisiltä? Eikö huoltoasemilta saa jotain "leikki-xenoneita"..?

  
 • Mitä järkeä?

    
 • Ensinkin, tiedät varmasti xenoneihin liittyvät säännökset (automaattinen korkeudensäätö, pesurit). Esimerkiksi Hellalta saa valmiita xenonsarjoja moniin automalleihin, ja luultavasti myös muilla valmistajilla on vastaavia tuotteita tarjonnassaan. Hintaa on xenonsarjoilla reilusti.

  Tuollaiset Biltema-xenonit voi unohtaa ihan suosiolla. Sen enempää niiden laadusta tietämättä voin sanoa, että uskomatonta toimintaa Biltemalta myydä tuollaisia H7/H1:n korvaavia valoja ilman mitään varoituksia laittomuudesta. En tiedä yhtäkään ei-xenon-autoa jossa olisi automaattinen korkeudensäätö. Tuollaisilla viritelmillä ei saa muuta kuin vihaiseksi muut autoilijat ja katsastuksesta ei varmasti mene läpi.

  "Siniset" halogeenipolttimot joita saa lähihuoltsikoilta ovat lähinnä vitsejä, itse olen sitä mieltä että joko oikeat xenonit tai sitten ei. Voihan sitä laittaa tietenkin "amistyyliin" (laittomasti) sinisiä ledejä jotka muka näyttävät xenoneilta. Säälipisteitä varmasti heruu muilta teiden käyttäjiltä. Xenoneilta nuo viritelmät eivät näytä eivätkä sitä ole, piste. Ainoastaan ulkonäönkö takia olet xenoneita hankkimassa?

    
 • Bilteman uusimmassa katalogissa nro 112 sivulla 27 myydään Xenon-rakennussarjoja, hinta 398 euroa ja polttimot 79 euroa/kpl. Tekstistä löytyy vahvalla painettu huomautus: Ei E-hyväksytty.

  Onko sallittua myydä "laittomia" valaisinlaitteita? Niiden käyttäminen ainakin on laitonta.

    
 • Tietysti niitä myydä saa, mutta ei ole Bilteman vastuulla käytetäänlö niitä laittomina tieliikenteessä. Eli ihan sallittua ostaa, asentaa ja käyttää, suljetulla alueella :wink:

    
 • Lainaus:
  31.08.2004 klo 09:36 Pojo kirjoitti
  Bilteman uusimmassa katalogissa nro 112 sivulla 27 myydään Xenon-rakennussarjoja, hinta 398 euroa ja polttimot 79 euroa/kpl. Tekstistä löytyy vahvalla painettu huomautus: Ei E-hyväksytty.

  Onko sallittua myydä "laittomia" valaisinlaitteita? Niiden käyttäminen ainakin on laitonta.


  Kappas vain, uusimmassa luettelossa lukeekin että ei E-hyväksytty. Edellisessä, missä nuo valot olivat ensimmäisen kerran, ei mielestäni mitään huomautusta ollut...

    
 • moron, ottamatta kantaa xenonien jälki-asennukseen, voin kertoa Dumolle,( joka kirjoitti: En tiedä yhtäkään ei-xenon-autoa jossa olisi automaattinen korkeudensäätö. ) , että Citroenin kaikissa hydraulijousituksella varustetuissa malleissa on automaattinen korkeuden säätö etu- ja taka-akselissa,
  sinänsä mielenkiitoinen kysymys onkin, että saako näihin malleihin asentaa ns. kiinteät xenonit... :sunglasses:

    
 • Eihän tuo automaattinen korkeudensäätö ole pakkollinen, vaan ainakin joihinkin vanhempiin saa jälkiasentaan E hyväksytyt xenon valot manuaalisella korkeusäädöllä. En tiedä mihin sääntöön tuo tarkemmin perustuu, mutta muutkin ovat vakuuttaneet tuon olevan laillinen asennus. Alla linkki Pajalle.com Passat projektiin.

  http://www.pajalle.com/autot/passat_tdi/sivu02.php

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit