Kleber-nastarenkaat

7 kommenttia

Olisikohan kellään kokemuksia Kleberin Kapnor 4 nastarenkaista tai olisiko jossain testejä niistä. Kleber on kait Michelinin tytäryhtiö ja Suomessa myytävät Kapnorit tehdään kuulemma Nokian tehtailla Suomessa (!?), renkaan ulkonäkö onkin kuin kopio Hakkap. 2 tai 4:sta, mutta hinta on paljon matalampi.

  
 • Juu, kuulin ihan saman huhun että siis kotimaiset ja hakkapeliitta 2sen kuviointi, 300 € 175/65R14 4 kpl töineen lupasi eräs rengasliike pääkaupunkiseudulla, kokemuksia ei vain ole ko renkaasta, ei kai huono voi olla jos Nokian valmistama?

    
 • Edullisethan nuo renkaat on. Tiedä sitten minkäläiset ne ovat ajettavuudeltaan, pito-ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään. Euromasterin myyjä kehui ne minulle maasta taivaisiin ja sanoi että kyseinen rengas ja merkki on saavuttanut suuren suosion ammattiautoilijoiden keskuudessa ja esim taksit käyttää paljon.

    
 • Oman käsitykseni mukaan kyseessä on erittäin hyvä rengas. Kleber on Ranskalainen rengasvalmistaja, joka oli pitkään Michelinin kova kilpailija, ennen kuin Michelin osti sen (1991)

  Testeissä ne ovat menestyneet kuulemani mukaan hyvin, parhaina puolina juuri pito, ajettavuus ja äänettömyys. Itsekin olen kuullut, että juttu vastaavuudesta Nokialaisiin pitäisi paikkaansa, erona tosiaan hiljaisuus Nokialaisiin verrattuna.

  Tällä hetkellä pitäisi itsekin ostaa pari uutta rengasta, kun viime talvena tyhmyyksissäni asensin renkaat liian aikaisin ja tuhosin nastat, valinta on nyt kyllä Klebereihin kallistumassa...

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 15.10.2004 klo 10:14]
    
 • Lainaus:
  14.10.2004 klo 17:10 jannu78 kirjoitti
  Edullisethan nuo renkaat on. Tiedä sitten minkäläiset ne ovat ajettavuudeltaan, pito-ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään. Euromasterin myyjä kehui ne minulle maasta taivaisiin ja sanoi että kyseinen rengas ja merkki on saavuttanut suuren suosion ammattiautoilijoiden keskuudessa ja esim taksit käyttää paljon.


  Pakkohan rengasmyyjän on kehua tuotettaan, kun leipä on kauppojen määrästä kiinni :)

  Sama kuviointi ei tee rengasta hyväksi, se on nähty pinnoittelujen renkaiden testeissä. Jos runko ja kumimateriaali ovat samat kuin originaalissa, ts. rengas tehdään vain eri nimellä, tilanne menee mielenkiintoiseksi. Myisikö Nokia omaa tuotettaan ns. halpismerkkinä / toisella nimellä? Toisaalta hakkapeliitta 2 alkaa lähestymään elinkaarensa loppua ja myyntikin vähentyä, joten ehkä...

  [jalkkis muokkasi tätä viestiä 15.10.2004 klo 10:19]
    
 • Kiitos vastauksista. Tied. asiaa Euromasterilta ja sieltä kerrottiin, että Michelinin ja Nokian välillä olisi sellainen diili, jossa Nokia tekee Kapnoreita Suomeen ja muualle Pohj. Eurooppaan ja vastaavasti Michelin valmistaa joitakin Nokian raskaanliikenteen renkaita tehtaillaan Ranskassa ja Etelä-Euroopassa.

  Tietoa renkaan syvällisemmästä rakenteesta Hakkap. 2 verrattuna en saanut, mutta taidanpa tehdä kaupat Klebereistä.

    
 • Ei taida olla tosiaan pelkkää huhupuhetta, koska rengasmaailmastakin kertoivat ihan saman tarinan...

    
 • Kleber Kapnor nastarengas on OK- talvikumi. Vuos sitten ostin 185/65 15(320e sarja) ja ajettu noin 25.000 km. 1 nasta irronnut ja kuluminen melko vähäistä ja tasaista.Varsinkin jarrutuspito on pahuksen hyvä sekä ajettavuus kuivalla/lumisella pinnalla. Melu mielestäni normaalia. Se valmistushan ilmoitetaan renkaan kyljessä:" made in eu" , ja kukaan "asiantuntija" ei ole kieltänyt etteikö rengasta olisi tehty kotimaassamme!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit