Auto sammuu vauhdista tielle

7 kommenttia

Muistan lukeneeni joskus jotain asiaan liittyvää palstalta, mutten millään löytänyt keskustelua enää. Nimittäin pari kertaa on nyt tapahtunut niin, että -01 diesel mersu on sammunut ajosta motarille. Vika varoittaa itsestään sytyttämällä ESP:n valon. Auto lähtee normaalisti käyntiin avaimen pois otettua. Olisin erittäin kiinnostunut tietämään mistä tämä voi johtua ja miten vian voi korjata. Alkaa tällaisessa vaiheessa usko horjua uudempien mersujen suhteen :confused:

  
 • Niin varmaan ,ole kuitenkin onnellinen ettet omista Saabia!!

    
 • Sixpack ja muut ammattilaiset! Missä neuvot? :open_mouth:

    
 • Kuulostaa elektroniikkavialta, tai ainakin auton ohjauselektroniikka havaitsee vian.

  Autosi on niin uusi, että virheet tallentunevat autosi ohjauselektroniikan muistipiireihin; kun viet Mersun ajanmukaiselle autokorjaamolle, siellä voidaan OBD-liittimen kautta purkaa vikakoodit.

  Milloinkahan ne SBC-jarrut tulivat Mersuihin - lieneekö sellaiset autossasi??


  [MatLog muokkasi tätä viestiä 30.09.2005 klo 19:16]
    
 • Oiskohan ajonestossa jotain häikkää, vaikka releessä tai avaimen sirussa, ehkä "vastaanotinrenkaassa", siis jos on sellainen, voi tietenkin olla hapettunut jöhtoliitin joka herkimmin oikuttelee kostealla? :sunglasses:

    
 • Kuulostaa kyllä täysin minunkin mieleen ajonestoon liittyvältä vialta. Huollossa saavat vikamuistin kautta selville tuon saman tien. SBC jarruja ei tuossa vielä ole, joten vika ei ole niissä.

    
 • auto sammuu vauhdissa tielle,on tuttu ilmiö minulle.kyseessä on tosin bensa kone C200 V.2002 mallia.ongelma toistui useita kertoja,mutta ei jättänyt tietoa vikakoodiin. kaasurungon läpän vaihto auttoi asiaan,mutta noin 35tuhannen kilometrin jälkeen sama vika toistui useita kertoja.huom, virta avain koodattu,patterit vaihdettu,huollossa tultiin lopulta siihen tulokseen,että pensapumppu on rikki ja se on laite joka ei jätä merkkiä vika koodiin.autoon tehtiin monta testiä mutta vikaa ei saatu selville.lopuksi mutu tiedon pohjalta vaihdettiin pensapumppu.kilometrejä autossa 56tuhatta.tämän operaation jälkeen ajoin noin 1000km.nyt on auto vaihdettu toiseen merkkiin.

    
 • käy kyselemässä http://www.mersuforum.net/ ja sieltä foorumi jossa voit hakea infoa mersuharrastajilta... tai korjaamolle :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit