Ford Mondeon nykiminen

7 kommenttia

Autona vuoden -99 Ford Mondeo 2.0 Autom. joka nykii ja pätkii 90 km/h nopeuksilla ajaessa. Auto on kyseisestä viasta johtuen käynyt pajalla jo muutamaan otteeseen jolloin siitä (yllätys yllätys) ei ole löytynyt minkäänlaisia vikoja. Mondeolla on ajettu 45 tkm. Onko teillä vast. kokemuksia eli mistä vikaa kannattaisi lähteä etsimään?

Asiallisista vastauksista etukäteen kiittäen.

  
 • Kokeile tulpata aluksi EGR, siis jos tuossa motissa on. :sunglasses:

    
 • Onko polttoaineensuodatin vaihdettu,omassa Maanantaissani se auttoi.Yhtenä epäiltiin myös polttoainepumppua mutta siinä ei kai sitten vikaa ollut.Olis ollut ainakin hankala korjata.
  Onnee vaan

    
 • Nykiikö siis myöskin sitä kovemmissa nopeuksissa vai pelkästään 90km/h tienoilla? Vilkahtaako häiriövalo/laatikon valo? Valitettavasti auto on jo niin uusi, että vikakoodejakaan ei voi lukea manuaalisesti ilman palikkaa... Tuohon ikään nyt tiesti voi jo tulpatkin vaihtaa ihan koemielessä ja tiestihän se bensanputsarikin vois olla syyllinen, mutta silloin bensanpaine menis niin alas, että auto nykkis aina kun tulee vähän enemmän kuormaa eikä pelkästään tietyllä nopeusalueella.

  ps. ikäisekseen vähän ajettu...

    
 • Ensimmäisenä vaihtaisin/korjaisin halvat ja helpot: Tulpat, polttoainesuodatin, sähköliittimien putsaus, tulpan johtimet. Tosin tuo viimeisin yleensä aiheuttaa ongelmia koko ajan, jos ovat huonossa kunnossa...

  [Zilo muokkasi tätä viestiä 26.09.2005 klo 11:10]
    
 • Nykiminen tapahtuu siis vain 90 km/h nopeuksilla ja tulpat on vaihdettu. Vanhat tulpat näyttivät ihan ok:lta joten seuraavaksi pitää sitten vaihtaa polttoainesuodatin.

  PS. Kiitoksia hyvistä vinkeistä :smile:

    
 • On nuiden "alkuperäisten" tulppien kärkiväli muuttunut ja johtojen vastus myös, eli voi olla hyväksi vaihtaa myös johdot, jotain 40 egee kustantaa "alkuperäiset"! Tulpat ja johdot kyllä oireilee yleensä aluksi vain kiihdytyksessä, EGR ja alipaineletkut tyhjäkäynnillä ja ajolla tasakaasulla! :sunglasses:

    
 • Mondeon vika löytyi todellakin EGR:stä joten olitte oikeassa. Auto pelaa taas niin kun sen pitää. Kiitoksia taas kerran avusta hyvät foorumilaiset!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit