Audin Turvavyön takuu. Vain 2 vuotta?

1 kommentti

Omistan 2002 Audi A3n, ajettu noin 65000km. Autoon on vaihdettu takuuseen kuljettajan turvavyö kertaalleen syksyllä 2003, muistaakseni noin 38tkm kohdilla. Nyt sama vika on uusiutunut vajaan kahden vuoden sekä vajaan kolmenkymmenen tuhannen kilometrin jälkeen ja turvavyöstä jälleen katkeaa kuituja nopeaan tahtiin. Nyt vyö on jo mennyt jo noin sentin verran poikki.

Paikallinen dealeri totesi, ettei turvalaitteilla ole yhtään sen kummempaa takuuta kuin muulla autolla, joka on 2 vuotta Audin tapauksessa. Tietääkö joku onko Audissa turvalaitteen takuu pidempi, vai kannattaako suorilta vaihtaa auton merkkiä...

Ainakin ennemmin on käsitelty airbagien takuuta, joka on sitten ollut mm. IV Golffissa 6 vuotta.

  
  • Takuu on valmistajan antama vapaaehtoinen lisäturva. Jos turvavyöt kuluvat poikki tuota vauhtia, käänny paikkakuntasi kuluttajansuojaviranomaisen puoleen. Tai katso www.kuluttajavirasto.fi.

    Tee TUOTETURVALLISUUSvalitus em. instanssiin (voit tehdä sen nettisivuilta). Käänny myös autorekisterikeskuksen (www.ake.fi) puoleen ja kerro heille huolesi ja että olet tehnyt tuoteturvallisuusvalituksen asiasta.

    Sitten autokauppaan valituskopion kanssa (viranomaisen neuvot muistissa).

    Usko että kohtelu muuttuu. Kuten on syytäkin.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit