öljyn kukutus

4 kommenttia

Onko kellään tietoa Opel meriva 1,6 16 v öljyn kulutuksesta?Itselläni kulutus 15th km:lla 3x0,2L (yht. 0,6 L) Onko siirrytty 2-tahtisiin?

  
 • Toi voi olla tyypillistä joillekin moottoreille tietyllä öljyllä. Eli ajettaessa yli 10tkm alkaa öljyä kulumaan pikku hiljaa. Joskus aikanaan sanottiin , että jos öljynkulutus on alle 1 % polttonesteen kulutuksesta asia on OK.

  Eli kun auto vie 10 l/100 km ja ajat 10'000 km se kuluttaa 100 litraa bensaa/naftaa ja öljyä voi palaa vielä 1 litra.

  Minä en ainakaan kantaisi huolta moisesta. Ford Mondeo 2.0 vei uudesta asti hieman enemmän. Kun lisäsin pissapoikaan nestettä tarkastin öljyt ja heitin silloin tällöin 0,5 litraa. Tosin Mondeon öljynkukutuksen syykin sitten selvisi 90tkm huollossa; öljynpaineen anturi tihkui ulos hieman öljyä -kun se vaihdettiin lakkasi kulutuskin.

  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

    
 • Öljyähän lisätään vasta silloin kun se on alarajalla. Ko. Merivan tapauksessahan ei ole ollut edes lisäystarvetta, jos mittatikun asteikko on n. litran. Eli ei syytä huoleen.

    
 • Öljykalvon kuuluukin liikkua männän ja sylinterin välillä. Muuten kone leikkaa pian kiinni. Joten aina tiettyä hävikkiä on, niin kauan kuin liikutaan mäntämoottoreilla. Jotkut kuluttavat enemmän, toiset vähemmän. Pitkillä maantietaipaleilla öljyä ei kulu nimeksikään, kun taas kaupunkipainoitteinen ajo kuluttaa jo eri tavalla.

    
 • Mielestäni Merivasi kuluttaa öljyä täysin normaalisti. Kaverini B-Vectra 2,0 i 16 V kuluttaa huomattavasti enemmän. Ilmeisesti syynä Vectran suureen öljynkulutukseen on venttiilien ohjurien kumit.

  Oma Powerdiesel Passattini kuluttaa litran 14000 kilometrillä. Autolla ajettu noin 170 tkm. Nyt vaihdatin tavalliset öljyt longlife öljyjen sijaan, niillä pääsin raskaassa työajossa 23 tkm. Edessä jakopäänhihnan vaihto 180 tkm:n kohdalla, joten vaihdan sitten taas samalla longlifeöljyt.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit