Haju ilmastoinnista

4 kommenttia

TM:ssä oli juttu ilmastointihuolloista. Siinä mainittiin epämiellyttävän hajun poistamisesta aerosolilla. Onko kukaan palstalaisista kokeillut näiden tehoa? Jääkö käsittelyn jälkeen autoon sitten aerosolin haju märkien tennissukkien sijaan?

  
  • Moni on paria myrkkyä kehunut, itsellä on vielä purkku peräloosterissa, kun ei ole tuota tennissukan hajua.

    Fortea ja Liqui Molya olen kuullut useamman kehuneen, joten itse ostaisin moista.

    j.h

      
  • Kokeiltu on, aineen merkkiä en muista, mutta ilmastointi päälle ja purkki jalkatilaan sumuttamaan ainetta sisäilmaan. Tunkkainen haju hävisi kertakäsittelyllä. Samassa yhteydessä kannattaa vaihtaa mahdollinen raitisilmasuodatin. (Itseasiassa poistin vanhan suodattimen jo ennen käsittelyä ja asensin uuden käsittelyn jälkeen.)

      
  • CRC ilmastoinnin Puhdistusaina on tehokasta mutta ei hyvänhajuista vielä 6kk jälkeen kun ilmastointi lähtee päälle haju tulee autoon. En tiedä onko sillä raitisilmasuodatimen vaidolla väliä kun ohjeissa käsketään laittaa sisäilman kierto päälle. Sillon kai se ei kierrätä ilmaa suodattimien kautta ?

      
  • En tiedä ko. laitteista mitään muuta että kuluttaa polttoainetta ja kukkaroa huollon takia. Suomessa ei nyt niin monta hellepäivää vuoteen mahdu, ettei ikkunan avaamisella tulisi toimeen. Anteeksi, ei mitään kokemusta, onko talvella mitään käyttöä, en todellakaan tiedä. Jos saa myös lämmittämään ei kai se sen nopeammin lämpene kuin tavallinen moottorin jäähdytysnesteeseen perustuva lämmitin. Miksi dieseleihin asennetaan lisälämmittimiä, jos ilmastointi voisi lämmittää? En tiedä. No dieselin hyötysuhde on niin hyvä ettei hukkalämpöä juuri riitä matkustamon lämmitykseen.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit