Auton tietokoneen päivittäminen

5 kommenttia

Hei! Minusta tuntuu, että eräs maahantuojan korjaamo sahaa minua linssiin. Omistan Citroen c5:sen vm -04 ja ko korjaamo vieläkin yrittää laskuttaa minulta auton tietokoneeseen tehtaalta tulleiden uusien ohjelmistoversioiden päivityskustannusta. Voiko olla totta? Eräs toinen saman ketjun korjaamo ilmoitti puhelimessa, että ei ole tullut mitään uusia päivitysohjelmia tehtaalta. Tietokone päivitetään vain uusien autojen osalta? Mitä tai ketä uskoa?

  
 • Päivitysten pitää olla ilmaisia koska korjataan aikaisempia "virheitä"?

  Tehon nostopäivitykset yms. ovat tietenkin asia erikseen.

    
 • No enpä usko että päivityksien pitää takuuajan jälkeen olla ilmaisia.

    
 • Mielestäni virheitä korjaavien päivitysten pitäisi olla aina ilmaisia, mutta tuleekohan niitä takuun jälkeen koska testaus tehdään ostajien toimesta ja virheet paljastuu aika pian?

  Tosin joissain voi virheitä esiintyä myös myöhemmin, mutta kuitenkin valmistusvirheen korjauksen pitää mielestäni olla ilmaista!

    
 • Metsähaka:

  Mielestäni virheitä korjaavien päivitysten pitäisi olla aina ilmaisia, mutta tuleekohan niitä takuun jälkeen koska testaus tehdään ostajien toimesta ja virheet paljastuu aika pian?
  Tosin joissain voi virheitä esiintyä myös myöhemmin, mutta kuitenkin valmistusvirheen korjauksen pitää mielestäni olla ilmaista!
  Mutta millä perusteella päivitys sitten korjaa virheitä ? Eihän tuotteessa välttämättä ole yhtään mitään vialla, vaikka päivitystäkin pukkaa. Voidaan tuoda jotain uutta ominaisuutta, mutta näinhän ne sanoo kodinelektroniikastakin, että jos se kerran toimii hyvin, ei välttämättä edes kannata päivittää.

    
 • Jos autosi takuu on jo ummessa ja siihen sen jälkeen tulee softaan iso päivitys, on se pikemminkin ilmaisen takaisinkutsun paikka kuin rahastuksen.

  Omiin autoihini on joskus huolloissa takuun jälkeenkin tarjottu moottorinohjaussoftien päivityksiä. Toki siten, että huoltoliike on kysynyt haluatko tällaisen päivityksen - maksutta. Joskus niistä on ollut selvää iloa, kuten yhden dieselin kanssa kerran, mutta useinmiten ei eroa ole edes huomannut.

  Ajotietokoneen käännöskukkasiakin on joskus päivitelty, kun tiisdai piti olla tiistai :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit