Turvatyynyn asennus jälkikäteen

7 kommenttia

Onko mahdollista saada asennettua turvatyynyä jälkikäteen jos sitä ei ole tehtaalla asennettu? Kyse on vuoden vanhasta Fiat Ducato:sta.

  
 • Pitäisi saada. Toinen ohjauspyörä, tuntimen ja laukaisin yhdistettynä kiihtyvyysantureihin. Mitä lysti maksaa on toinen asia.

  Luin muuten toisaalta, että asuntoautoille on tulossa lakimuutos esittelyssä alle kok.paino alle 3500 kg, nostetaan nopeus 100 km/h jonka tulisi tulla voimaan Suomessa maaliskuussa ennen asuntovaunutoille ennen varsinaista sesonkia. Tämä ennenkuin karavaanikauski alkaa -06. Noin maaliskuussa ennakkotietoihin mukaan.

    
 • Tämä juuri oli kyselyni syy. Minulla on Fiat Ducaton alustalle tehty asuntoauto (Hymer Exsis) ja siihen ei uutena (v.2004) ole tilattu turvatyynyjä. Noloa olisi ajaa puuttuvan tyynyn takia 80 km/h kun muut menevät 100 km/h. Epäilenpä että otan riskin ja ajan muiden mukana. Jos tulee sakot niin tulee.

    
 • Jatkoa edelliseen: Siis lakiesityksessä ehtona nopeudelle 100km/h on mm. turvatyyny ainakin kuljettajalla.

    
 • Lainaus:
  16.12.2005 klo 23:09 vannima kirjoitti
  Jatkoa edelliseen: Siis lakiesityksessä ehtona nopeudelle 100km/h on mm. turvatyyny ainakin kuljettajalla.

  Mielestäni asuntoautoille voisi sallia kaikille 100 km/h, riippumatta siitä onko kuljettajalle turvatyyny tai ei. On aika merkillistä, että esim. vaimolle ja lapsille tai muille matkustajille tätä ei edellytetä, vain kuljettajalle. Muut matkustajat voivat olla miten vain.

  Vanhana karavaaranina ovat sympattiat kaikille matkalaisille edelleen. Olemme miettineet kaunimpaan osapuolen kanssa olisiko varaa uudehkoon asuntoautoon. Hyötyä ja iloa meinaan olisi. Ehkä ensin on vain vuokrata. :smile:

    
 • Lainaus:
  16.12.2005 klo 23:09 vannima kirjoitti
  Jatkoa edelliseen: Siis lakiesityksessä ehtona nopeudelle 100km/h on mm. turvatyyny ainakin kuljettajalla.


  Jatkoa edellisiin: Ehtona on myös ABS-jarrut

    
 • ABS-jarrut on perusteltu vaatimus, koska se vaikuttaa auton ajettavuuteen.
  Sensijaan turvatyynyillä ei ole mitään merkitystä kolarin estämisessä, ne vaikuttavat vasta kolarin jälkiseurauksiin. Vaikeata on ymmärtää, että lainlaatija on huolissaan enemmän kuskin hengestä kuin vieressäistujan hengestä. (Tyynyjä oltava pakosti vain 1 kpl.)

    
 • Onko tästä asuntoautojen nopeuden nostosta kuulunut mitään?
  Joko laki on valmis?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit