Kokemuksia robottivaihteistoista?

4 kommenttia

Onko kellää kokemuksia miten toimivia ovat nykyisin ainakin Opeliin saatavat laitteet. Mielestäni niissä näyttää olevan aika paljon liikkuvia osia= mahdollisia vikakohteita. Olisi kiinnostavaa tietää, onko joku käyttänyt tällaista autoa ja miten nämä mekaniikkaa sisältävät laitteet kestävät?

  
  • Ei mitään hajua, miten robottivaihteisto toimii esim. opelissa, mutta scania- merkkisissä linja-autoissa se temppuilee pakkasilla. Toki kyseessä on vain satunnainen ongelma, joka voi ilmetä pelkästään tietyn tyyppisellä vaihteistolla.. :sleepy:

    En siis osaa vastata kysymykseesi suoraan, mutta ajattelin mainita jotain..... :kiss:

      
  • Vaimolla on Corolla Verso "robottivaihteistolla". Vaihtaminen ei ole ihan yhtä pehmeää kuin omassa autossani olevalla perinteisellä automaattivaihteistolla, ja itse vaihtaminen sujuu hitaammin kuin käsin vaihtamalla (riippuu tietysti kuskistakin).

    Ajamisen "helppous" on kuitenkin samaa tasoa kuin kaikissa automaattivaihteisissa autoissa.

    Mitään vikoja ei ole toistaiseksi ollut, mutta autolla on ajettukin vain vajaa 10 kkm.

    Hyvänä puolena "perinteiseen" automaattiin verrattuna on pienempi bensankulutus. "robotti" tosin tuntuu tähän päästäkseen käyttävän joskus vähän turhankin suurta vaihdetta.

    => Jos et harrasta "urheilullista" ajotyyliä ja haluat päästä eroon vaihtamisesta, niin suosittelen "robottivaihteistolla" varustettua autoa

      
  • Itsellä Opel Astra Easytronic, ja auto on mukava peli. Automaatti on toki hyvä manuaaliiin verrattuna, mutta ei se silti yllä oikean automaatin mukavuuteen. Vaihtaminen on siis hitaanoloista, ja sitä pitää opetella ajamaan, eli löysätä kaasua kun haluaa vaihtaa. Silloin sujuu pehmeämmin. Kulutus on manuaalin tasolla, eli siinä ei juuri eroa ole. Mutta kun on tottunut tomaattiin, niin pitihän sellainen saada.

    Eli suosittelen, pienellä varauksella. Kannattaa käydä ajamassa ja päättää sitten, onko se itselle riittävän hyvä vai haluaako ihan oikean automaatin.

      
  • Juuri tuon Corolla Verson MMT-vaihteiston hitauden ja pitkän viiveen, jonka aikana ei tunnu tapahtuvan mitään, takia hylkäsin sen ja päädyin oikeaan automaattivaihteistoautoon. Sikäli sääli, sillä Verso olisi muuten ollut hyvin järkevä vaihtoehto. Paitsi, että myös bensamoottorista pitäisi olla tehokkaampi versio saatavilla.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit