Kytkin palanut/vioittunut?

3 kommenttia

Kuinka helposti kytkimen voi rikkoa? Kytkintä tuli luistatetuksi aika reilusti, kun autoa (pari vuotta vanha Corolla Verso 1,6) parkkeerattiin jyrkässä mäessä taskuun. Operaatio kesti noin minuutin. Autosta ulos noustessa pystyi haistamaan omituista hajua. Mitään savua ei sentään noussut... Olisko kytkin voinut palaa ja/tai jotenkin rikkoontua? Kuinka herkästi kytkin vioittuu luistatettaessa? Onko kytkimen kunnon diagnosointi kallis toimenpide huollossa?

  
  • Yksinkertainen koe. Kässäri aika tiukalle tasamaalla, laita 3:n sisään, nostat kytkintä. Jos kone sammuu, kaikki on kunnossa. Jos vaihde päällä jää luistamaan on kytkin sökö. Ei kytkin mene heti, mieti vähän kaikkia autokouluautoja, niistähän palaisi kytkimet kättelyssä!

      
  • Kiitos vastauksestasi. Itsekin mietin, että kai se kytkin jokin verran kestää. Pitää tehdä tuo kertomasi testi vielä kuitenkin.

      
  • Voi kokeilla myös isolla vaihteella. Painaa kaasun pohjaan hiljaisessa vauhdissa, jos kierrokset nousee mutta auto ei kiihdy samaa "tahtia", niin kykin luistaa. :sunglasses:

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit