Dieselpumppu

4 kommenttia

HDI Peugeotissani on n. 140 tkm mittarissa ja olen kuullut joiltakin "alan miehiltä", että kohta paukahtaa dieselpumppu. On kuulemma tyyppivika. Kertokaas minulle, miten tuo pumppu oireilee, vai loppuuko matkanteko yht´äkkiä? Nyt auto pelittää ihan hyvin eikä tähän asti ole minkäänlaisia murheita ollut.

  
 • Eräällä tuttavallani on Citroen Xantia Hdi -00 mallia, autolla 440.000 mittarissa. Pumppu ei ole oireillut mitenkään. Miksi sen muuten pitäisi? Ja juuri jossain 140.000tkm kohdalla? Joskus tankatessa Xantian omistaja on liruttanut kahvikupillisen 2-T öljyä tankkiin. Voitelee hieman pumppua ja palaa karstoittumatta. Ehkä moottori on kestänyt näinkin hyvin ilman minkäänlaista remppaa, koska pientä voitelua tapahtuu myös sylinterien sisällä. Moottori on täydessä iskussa vielä.

  EDIT: Peugeot ja Citroen käyttää samoja komponentteja ja moottoreita.

  [SixPack muokkasi tätä viestiä 01.06.2005 klo 14:21]
    
 • Tuohan kuullostaa hyvältä. Siis dieselpumppu ei ole ongelma, väittäkööt muut mitä tahansa.

    
 • En kyllä suosittele 2-T öljyn käyttöä. 2-T öljy alentaa dieselin setaanilukua ja nostaa viskositeettia. 2-T öljyt olivat vielä jollaintapaa kelvollisia, kun käytettiin matalapaine rivipumppuja mutta nykyaikaiseen HDI ruiskupumppuun ne on kyllä myrkkyä.

  Biodiesel ( jos jostain sellaista saat) on oiva voitelulisä ja se ei myöskään alenna setaani arvoa.
  Ranskalaiset PSA konsernin moottorit on varustettu tiivisteillä jotka mahdollistavat biodieselin käytön ( Ranskassa jakelumittareissa voi olla biodieseliä 5% ja sitä ei erikseen ilmoiteta).

    
 • Ei se 1 dl jossain 50 litrassa alenna mitään.
  Mutta jos siltä tuntuu voi yhtä hyvin kesällä laitta kahvikupillisen kaupan rypsiöljyä tai oliiviöljyä. Leimahduspiste on sama kuin dieselissä. Vaasan Korsnäsin biopolttoaineasemalta saa tankin suoraan täytettyä rypsiöljyllä. Tuulilasin testi 1997 VW-Passat.
  Rivipumput lienee enemmän -60 ja -70 lukua. -80 ja -90 luvun alussa kaikki dieselit käyttivät jakajapumppua.

  [SixPack muokkasi tätä viestiä 02.06.2005 klo 09:56]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit