SÄÄSTÄ 472,14€ -PUHDISTA ILMAMASSAN MITTARI

55 kommenttia
2»
  • Lainaus:
    06.05.2006 klo 23:38 Opelixi kirjoitti

    Filmiä... höpö höpö! Se todellakin on jousikuormitteinen läppä eikä todellakaan ole mikään filmi tai lanka!



    Taittuuko toinen kielemme? Itselläni se on parempi, kuin suomenkieli.

    Audi A4
    Motronic ME 7.1.1: fullelektron. sekventiell insprutning, koord. Motor-momentstyrning, Hetfilm-Luftmassemätning, E-Gas, Karaktäristikstyrt tändsystem med vilande högspänningsfördelning, cylinderselektiv knackningsreglering via fyra sensorer, adaptiv lambdareglering, två styrenhetskoncept.

    Även BMW och Mercedes använder hefilm-Luftmassemätning.

    Luftmängdmätare:
    En kläppa som sitter i ett hus och som dras med luftströmmen. Mer luft = mer utslag på kläppan. Kopplat till kläppans axel sitter en potentiometer som ger en resistans beroende på kläppams utslag.
    Huset som kläppan sitter i är inte rakt utan snäckformat, och fjädern som håller emot kläppan är inte linjär. Detta ger att signalen som styrdatorn får av mätaren (eg en spänning 0-5V då potentiometern är en del av en spänningsdelare) inte är linjär till luftflödet utan måste räknas om i en algoritm i datorn.
    Eftersom luftens densitet ändras med temperaturen, men kläppan inte känner av detta med tillräcklig noggrannhet så måste man komplettera kläppan med en lufttempgivare, ofta inbyggd i huset men kan även sitta i insuget eller i tryckrören på turbomotorer.

    Luftmassemätare (hettråd):
    En tråd av lämpligt matrial (ofta platina eller wolfram) värms upp till en förutbestämd temperatur (ofta 100grC över utetemp). En tempgivare sitter intill tråden och mäter tempen på den.
    När luften passerar genom röret där tråden sitter kyler den ner tråden (och tempgivaren). Mer luft = kallare tråd.
    Tempgivaren ingår i en Wheatstonebrygga där en annan resistor ingår som är justerbar (kalibrering). Utgången på bryggan driver en förstärkare som matar hettråden och kompenserar för olika luftflöde så tråden hålls lika varm hela tiden. Samtidigt tar man ut en spänning ifrån kretsen som ger en 0-5V signal helt linjär med den genomströmmande luftens massa, och datorn får en uppfattning om mängden syre som motorn har fått, oberoende av temperaturen.

    Luftmassemätare (hetfilm):
    Samma princip som hettråd, men med en tunn folie klädd på en fena istället, och är då tåligare än den tunna sköra tråden.

    Lite mer om HFM:
    En luftmassemätare med värmefilm (HFM)
    En uppvärmd yta på värmefilmsensorn i insugningsluften regleras till en konstant övertemp på +180C förhållande till den insugna luftens temp.
    Den förbipasserade luften kyler av den uppvärmda ytan och förändrar då dess motstånd. Då krävs mera ström effekt för att hålla tempen på +180C och den ström som går åt för att hålla uppe övertempen på rätt nivå pga avkylningen utgör då en mätstorhet för den insugna luften och på basis av den så räknar DME-styrenheten ut insprytningstiden.
    Fördelar md detta är att även lufttrycksförändringar registreras, en värmefilms mätare kräver ingen renbränning av sensorn sedan motorn stannat, den rensar sig själv pga övertempen och den är okänslig för skakningar och elektromagnetisk strålning.

    Mer info om allting sådant hittar man lämpligast här:
    http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=11047&langId=-1&parent_category_rn=10003


    [EsaZX12R muokkasi tätä viestiä 07.05.2006 klo 02:37]
      
  • Lainaus:
    06.05.2006 klo 23:38 Opelixi kirjoitti
    Toki diagnostiikka neuvoo ostamaan uuden mikä varmaankin maksaa monta sataa euroa, mutta vääntämällä siitä kannen auki ja siirtämällä "potikan" neulaa eri kehälle sillä ajaa taas seuraavat 300tkm ilman ongelmia.



    Mutta oletko varma, että vika on korjattu tällä toimenpiteellä?

    Voitko myös tehdä tästä yleisneuvon kaikille tee se itse miehille? Uskon, että on sinun onnesi, että tämä on vain keskustelupalsta. Muussa tapauksessa joku varmasti kysyisi, kuka maksaa, jos vika ei ollutkaan siinä, mutta ohjeidesi mukaan järjestettiin yksi sellainen lisää.

    Elikkä kansi auki ja potikan neulaa siirtämään. Mikä/mitkä autot ja kuinka paljon ja mihin suuntaan potikkaa pitää siirtää?

    Moottorin ohjausjärjestelmähän on varustettu myös korvaavilla arvoilla. Siis vaikka joku anturi heittäisikin toimimasta, tai antamasta oikeaa infoa, järjestelmän tulee saada korvaava info, joka perustuu yleensä laskettuun, karkeaan arvioon.
    Esim. "raakajärjestelmässä" jäähdytysnesteen lämpötila on -40 astetta, jos anturin johto nypätään irti. Auto ei käynnisty silloin, vaikka ulkona olisikin se normaali +10. Käytännössähän auto ei saa jäädä tielle tällaisen vian johdosta, joten korvaava arvo ottaa silloin yli ja toimittaa tietokoneelle sen infon ja matka jatkuu. Näin myös, kun monesta muusta anturista kysymys.
    Eri asia on sitten, mihin insinööri sen rajan lykkää. Jotkut lykkäävät sen paikkaan, jossa auto saattaa toimia hyvinkin, kun taas joissakin tapauksissa sillä ei viitsi ajaa kuin korjaamolle.

    Kaikki tämä perustuu viranomaisten vaatimuksiin. Amerikkalaiset kulkevat tässä kärjessä ja me saamme lähes samat toiminnot omiin autoihimme, automaattisesti. Pakokaasujen arvot eivät saa nousta kuin 1.5 kertaa lakisääteisistä arvoista. Silloin pitää lampun palaa kojetaulussa. Tämän päivän autoissa kuljettaja ei välttämättä edes huomaa, jos joku viallinen, esim. ilmamassan mittari on heittänyt toimimasta ja moottorin ohjausjärjestelmä on ottanut käyttöön korvaavan arvon. Korvaava arvo hoitelee menon, pakokaasut ovat nousseet, mutta saattavat kelvata vielä meidän katsastusmiehelle. Amerikkalaiselle ne taas eivät ehkä kelpaisi.

    Joka tapauksessa, en usko sekuntiakaan, että pystyt tönäisemään summissa jonkun potikan neulaa ja väittämään kirkkain silmin, että mennään ilman ongelmia 300tkm.

    Mutta taas toisaalta, tuurilla ne laivatkin seilaavat. Muistan kerran, kun yritimme erään suuren hallin ovea auki. Järjestelmä oli varustettu jollain ajastimella, jonka ansiosta ovea ei saanut auki, ennen kello seitsemää aamulla. Menimme tutustumaan "laatikkoon". Eräs hurjapää sai sen auki ja alkoi tönimään sisuskaluja jakoavaimella. Kipinät lensivät - ja hän onnistui jotenkin saamaan ajastimen pois päältä ja ovi aukesi.

    Noh, tämä lipsahti hieman aiheesta, mutta jotenkin tuli mieleen, sinun ohjettasi lukiessa, että jos joku hallin ovi ei joskus aukea, niin kaapille sohimaan jakoavaimen kanssa, sitten homma toimii taas moitteettomasti. Tähän sellainen silmää iskevä keltainen pallo.

    [EsaZX12R muokkasi tätä viestiä 07.05.2006 klo 02:54]
      
  • Lainaus:
    07.05.2006 klo 01:18 EsaZX12R kirjoitti
    Lainaus:
    06.05.2006 klo 23:38 Opelixi kirjoitti

    Filmiä... höpö höpö! Se todellakin on jousikuormitteinen läppä eikä todellakaan ole mikään filmi tai lanka!



    Taittuuko toinen kielemme? Itselläni se on parempi, kuin suomenkieli...


    Valitettavasti en ymmärrä kuin sanan sieltä ja toisen täältä. Ymmärsinkö kuitenkin oikein, että tuossakin tekstissä puhuttiin kuumalangasta/kuumafilmistä eikä mistään taipuvasta langasta tai filmistä?!

      
  • EsaZX12R:

    "Mutta oletko varma, että vika on korjattu tällä toimenpiteellä?"


    Olen todellakin varma, koska vika korjaantui juuri sillä toimenpiteellä.

    "Voitko myös tehdä tästä yleisneuvon kaikille tee se itse miehille? Uskon, että on sinun onnesi, että tämä on vain keskustelupalsta. Muussa tapauksessa joku varmasti kysyisi, kuka maksaa, jos vika ei ollutkaan siinä, mutta ohjeidesi mukaan järjestettiin yksi sellainen lisää."

    Kyllä voin tehdä. Läppämallisessa ilmamäärämittarissa alkaa ajan mittaan tulla katkoksia potikan alkupäähän, missä neula suurimmaksi osaksi aikaa liikkuu. Pohjalevyä siirtämällä muutaman millin neula liikkuu tuoreella kehällä eikä katkoksia synny.

    "Elikkä kansi auki ja potikan neulaa siirtämään. Mikä/mitkä autot ja kuinka paljon ja mihin suuntaan potikkaa pitää siirtää?"

    Automerkkejä on monia. Ainakin kaikissa missä on Boschin valmistama mittari esim. Opel, Volvo, BMW jne. Löysää pohjalevyn ruuveja ja siirtää muutaman millin ylöspäin.

    "Moottorin ohjausjärjestelmähän on varustettu myös korvaavilla arvoilla. Siis vaikka joku anturi heittäisikin toimimasta, tai antamasta oikeaa infoa, järjestelmän tulee saada korvaava info, joka perustuu yleensä laskettuun, karkeaan arvioon."

    Ihanko totta? Ei ole sinunkaan käymät kurssit mennyt ihan hukkaan... Mitenkäs tämä liittyi alkuperäiseen aiheeseen missä sinä väitit, että on olemassa sellaisia ilmamäärän antureita, minkä toimintaperiaate perustuu ohuen langan tai filmin TAIPUMISEEN?

    "Joka tapauksessa, en usko sekuntiakaan, että pystyt tönäisemään summissa jonkun potikan neulaa ja väittämään kirkkain silmin, että mennään ilman ongelmia 300tkm. "

    No ei sinun tarvitsekkaan. Silti kyseisessä tapauksessa mittari oli kestänyt n. 300tkm kunnes vastuspintaan tuli katkoksia ja nyt neula kulkee käyttämättömällä kehällä, niin äkkiseltään ajateltuna pinnan pitäisi kestää saman verran. Eikä "tönäiseminen" ollut mitään summittaista!

      
  • Googlen mukaan tuossa Motronic ME 7.1.1 on muuten KUUMAFILMI ILMAMASSAMITTARI. Toimintaperiaate on aivan sama kuin vanhemmalla kuumalangalla.

    Eli kuten sanoin jo aikaisemmin mainitsemastasi "taipuvasta langasta" en ole koskaan kuullutkaan.

    Sinänsä en ihmettele yhtään, että et toimintaa tunne, kun nykyajan autohuolto onkin vain sitä, että katsotaan sillä diagnostiikka laitteella, että mikä vika siinä autossa on ja sen mukaan sitten vain vaihdellaan osia. Ei siinä tarvitsekkaan tietää miten jokin ilmamittari ym. toimii...

      
  • Lainaus:
    07.05.2006 klo 17:34 Opelixi kirjoitti
    Googlen mukaan tuossa Motronic ME 7.1.1 on muuten KUUMAFILMI ILMAMASSAMITTARI. Toimintaperiaate on aivan sama kuin vanhemmalla kuumalangalla.

    Eli kuten sanoin jo aikaisemmin mainitsemastasi "taipuvasta langasta" en ole koskaan kuullutkaan.

    Sinänsä en ihmettele yhtään, että et toimintaa tunne, kun nykyajan autohuolto onkin vain sitä, että katsotaan sillä diagnostiikka laitteella, että mikä vika siinä autossa on ja sen mukaan sitten vain vaihdellaan osia. Ei siinä tarvitsekkaan tietää miten jokin ilmamittari ym. toimii...


    Kerro, miten monta eri valmistajaa tunnet, jotka valmistavat ilmamassan mittareita. Uskon, että vastaat, ettet tietenkään tunne kaikkia. Miten monta valmistajaa arvelet löytyvän?
    Kerro, miten monta eri versiota tunnet. Uskon, että myös tässä tapauksessa voit luetella muutaman. Mutta miten monta versiota arvelet löytyvän? Synkkaako tämä yhteen, elikkä tunnetko kaikki versiot, jotka arvelet löytyvän?

    Mainitset Boschin. Kyllä, kuten aikaisemmassa viestissäni äsken mainitsin, Audissa olevassa, Boschin järjestelmässä käytettiin HFM:ä. Miten monta versiota arvelet Boschilta löytyvän? Bosch on yksi autojen ohjausjärjestelmien suurimpia kehittelijöitä. Heiltä löytyy anturit joka lähtöön ja ne ovat muuttaneet periaatettaan, muotoaan ja näköään vuosien saatossa. Miten monta versiota TIEDÄT heiltä löytyvän, kun on ilmamassan mittareista kysymys?

      
  • Lainaus:
    07.05.2006 klo 17:20 Opelixi kirjoitti
    "Moottorin ohjausjärjestelmähän on varustettu myös korvaavilla arvoilla. Siis vaikka joku anturi heittäisikin toimimasta, tai antamasta oikeaa infoa, järjestelmän tulee saada korvaava info, joka perustuu yleensä laskettuun, karkeaan arvioon."

    Ihanko totta? Ei ole sinunkaan käymät kurssit mennyt ihan hukkaan... Mitenkäs tämä liittyi alkuperäiseen aiheeseen


    Halusin huomauttaa tällä sinulle, että todennäköisesti et ole, etkä voi olla koskaan varma siitä, korjasitko itse vian, vain ottiko auton tietokone yli korvaavalla arvolla.
    Olet itse ottanut esiin "korjaamasi" vian, en suinkaan minä. Joten voisin kysyä minäkin, miten oma säätelysi liittyy ilmamassan mittarin puhdistukseen?

      
  • Lainaus:
    08.05.2006 klo 00:10 EsaZX12R kirjoitti

    Kerro, miten monta eri valmistajaa tunnet, jotka valmistavat ilmamassan mittareita. Uskon, että vastaat, ettet tietenkään tunne kaikkia. Miten monta valmistajaa arvelet löytyvän?
    Kerro, miten monta eri versiota tunnet. Uskon, että myös tässä tapauksessa voit luetella muutaman. Mutta miten monta versiota arvelet löytyvän? Synkkaako tämä yhteen, elikkä tunnetko kaikki versiot, jotka arvelet löytyvän?


    Ei minun tarvitse luetella kaikkien anturien eri versioita! En ole koskaan väittänytkään tietäväni kaikkien mallien eroja, vaan nyt on puhuttu mittausperiaatteesta! Minulle riittää kun vain kerrot yhdenkin sellaisen automerkin/laitevalmistajan missä sellainen ilmamäärän/massan mittausanturi mikä perustuu ohuen neulan/filmin VÄÄNTYMISEEN ilmavirranmukana! Sinä heitit hienon litanian korukieltä ja väitit sellaisen löytyvän kyseisestä Boschin Motronicista, mutta kun siinä ei sellaista ollut, niin kerro nyt jo, että missä sellainen toimintaperiaate on käytössä?!

      
  • Lainaus:
    08.05.2006 klo 00:18 EsaZX12R kirjoitti
    Lainaus:
    07.05.2006 klo 17:20 Opelixi kirjoitti
    "Moottorin ohjausjärjestelmähän on varustettu myös korvaavilla arvoilla. Siis vaikka joku anturi heittäisikin toimimasta, tai antamasta oikeaa infoa, järjestelmän tulee saada korvaava info, joka perustuu yleensä laskettuun, karkeaan arvioon."

    Ihanko totta? Ei ole sinunkaan käymät kurssit mennyt ihan hukkaan... Mitenkäs tämä liittyi alkuperäiseen aiheeseen

    Halusin huomauttaa tällä sinulle, että todennäköisesti et ole, etkä voi olla koskaan varma siitä, korjasitko itse vian, vain ottiko auton tietokone yli korvaavalla arvolla.
    Olet itse ottanut esiin "korjaamasi" vian, en suinkaan minä. Joten voisin kysyä minäkin, miten oma säätelysi liittyy ilmamassan mittarin puhdistukseen?


    Kyllä minä nyt vain olen täysin varma asiasta. Usko pois vain, vaikka se varmasti sinulle pahaa tekeekin. Vian paikallistaminen onnistui analogisella yleismittarilla ja toisella kerralla oskilloskoopilla. Katkoksia potikan alkupäässä. Tämä aiheutti "nykimistä". Vanhemmassa autossa ei ollut koko diagnostiikkaa eikä mitään "vikamoodia". Omegassa on vikatila, mutta mittarin korjattua boxin nollaus tapahtui irroittamalla akun kenkä muutamaksi minuutiksi.

    Sinä tässä otit läppämallisen anturin puheeksi ja minä kerroin tuntevani sellaisen hyvin, kun olen pari niitä korjannutkin.

      
  • Lainaus:
    04.05.2006 klo 07:45 EsaZX12R kirjoitti
    Herkin näkemäni on sellainen, jossa lanka on kiinni vain yläpäästä. Järjestelmä on säädetty sen mukaan, miten lanka taittuu ilmanvirran mukana.


    Kerrotko nyt Esa missä tällainen anturi on? Tästä koko keskustelu lähti liikkeelle.

      
  • Aika vaikeaa varmaan mitata tuo taittuma tai taipuma, miten se oikein menee, siis taittuma on lopullinen ja taipuma palaava lähes entiseen suoruuteen kun rasitus loppuu? :innocent:
    Kait "kääntymä" tai "kulmamuutos" ois helpompi mitata kuten "jäähtymä" kuumalangassa, mikä taas perustuu kait vastuksen muuttumiseen? :sunglasses:

      
  • Lainaus:
    08.05.2006 klo 15:50 Opelixi kirjoitti
    Lainaus:
    04.05.2006 klo 07:45 EsaZX12R kirjoitti
    Herkin näkemäni on sellainen, jossa lanka on kiinni vain yläpäästä. Järjestelmä on säädetty sen mukaan, miten lanka taittuu ilmanvirran mukana.


    Kerrotko nyt Esa missä tällainen anturi on? Tästä koko keskustelu lähti liikkeelle.


    Olen pahoillani, mutta en löydä kuvaa anturista, josta puhun.

      
  • Lainaus:
    09.05.2006 klo 00:03 JOXA kirjoitti
    Kait "kääntymä" tai "kulmamuutos" ois helpompi mitata kuten "jäähtymä" kuumalangassa, mikä taas perustuu kait vastuksen muuttumiseen? :sunglasses:


    Itseasiassa ei muuten ole näinkään... Vastuksen mittaus on hyvin yksinkertaista verrattuna siihen, että mitataan jonkin erittäin ohuen langan taittumiseen. Käytännössähän langan pitäisi olla jousipalautteinen ja laakeroitu. Lisäksi tarvitaan tietenkin jonkinlainen asentoanturi oli se sitten tavallinen vastus, optinen tai mikä hyvänsä, niin sanoohan sen nyt maalaisjärkikin, ettei tuollaista kellosepän himmeliä voida autoon asentaa.

      
  • Lainaus:
    09.05.2006 klo 11:56 EsaZX12R kirjoitti
    Lainaus:
    08.05.2006 klo 15:50 Opelixi kirjoitti
    Lainaus:
    04.05.2006 klo 07:45 EsaZX12R kirjoitti
    Herkin näkemäni on sellainen, jossa lanka on kiinni vain yläpäästä. Järjestelmä on säädetty sen mukaan, miten lanka taittuu ilmanvirran mukana.



    Kerrotko nyt Esa missä tällainen anturi on? Tästä koko keskustelu lähti liikkeelle.


    Olen pahoillani, mutta en löydä kuvaa anturista, josta puhun.


    No kerro nyt minkä auton huollossa tällaiseen törmäsit? Vai kannattaisiko jo myöntää, että erehdyit... edes tämän kerran?

      
  • Mielenkiintoista seurata poikien kiistelyä.

    Hieman tuntuu kuitenkin asiantuntijoilta olevan perusteet kateissa. Tuollainen taipuva lanka tai filmi olisi mahdollista toteuttaa venymäliuska-anturilla joka on automaatiotekniikassa yleisesti käytetty anturityyppi. Luulisi olevan autoalan ihmisillekin tuttu värkki.

    Tosin en tiedä onko tuo Esan tarkoittama malli toteutettu ko. tekniikalla, mutta se voisi olla.

      
  • Lainaus:
    09.05.2006 klo 16:12 Opelixi kirjoitti
    Lainaus:
    09.05.2006 klo 11:56 EsaZX12R kirjoitti
    Lainaus:
    08.05.2006 klo 15:50 Opelixi kirjoitti
    Lainaus:
    04.05.2006 klo 07:45 EsaZX12R kirjoitti
    Herkin näkemäni on sellainen, jossa lanka on kiinni vain yläpäästä. Järjestelmä on säädetty sen mukaan, miten lanka taittuu ilmanvirran mukana.



    Kerrotko nyt Esa missä tällainen anturi on? Tästä koko keskustelu lähti liikkeelle.



    Olen pahoillani, mutta en löydä kuvaa anturista, josta puhun.


    No kerro nyt minkä auton huollossa tällaiseen törmäsit? Vai kannattaisiko jo myöntää, että erehdyit... edes tämän kerran?


    Valitan, en saanut koskaan tietää, mihin autoihin kyseiset mittarit asennettiin. En myöskään törmännyt sellaiseen huollossa (käyn kyseisessä paikassa vain silloin, kun jätän sinne oman autoni). Tavaraa kulkee joskus kovasti käsien läpi ja sadat, tuhannet kompontentit virtaavat ties minne.

    En viitsi edes kirjoittaa siitä enää, koska tyrmäät kaiken, jonka pystyn siitä esittämään joka tapauksessa. Siksi en ole enää vaivautunut korjailemaan virheellisiä arvailuja, joita ylempänä voi lukea.

    Myöntää että erehdyin? Totta kai! Itseasiassa minulle on helpompaa myöntää, etten ole koskaan edes nähnyt, minkäänlaista ilmanmassan mittaria, kuin löytää Internetin viidakosta kuvia/infoa, jolla todistaa pilkun tarkkuudella esittämäni. Se saattaa olla joskus vaikeaa. Omassa koneessani olevia tietoja minulla ei ole lupa julkaista. Vaikka piiloudunkin nimimerkin taakse, joudun loppukädesssä ottamaan itse vastuun siitä, mitä kirjoittelen.

      
  • Niimpä niin. Selitä sitten mitä haluat, mutta pakkohan minun on tyrmätä väittämäsi, koska esittämäsi "todisteet" eli kuvat ja linkit Audin mainoslauseisiin tyrmää väitteesi myös.

    EDIT:

    Tässäkin keskustelussa siis kävi samalla tavalla kuin 170e/h tuntiveloitus keskustelussakin, että ensin väität jotain ja sitten jonkin ajan päästä väität jotain muuta ja sitten ilmoitat lopettavasi keskustelun.



    [Opelixi muokkasi tätä viestiä 10.05.2006 klo 15:55]
      
  • LAINAUS: "Itseasiassa ei muuten ole näinkään... Vastuksen mittaus on hyvin yksinkertaista verrattuna siihen, että mitataan jonkin erittäin ohuen langan taittumiseen. Käytännössähän langan pitäisi olla jousipalautteinen ja laakeroitu. Lisäksi tarvitaan tietenkin jonkinlainen asentoanturi oli se sitten tavallinen vastus, optinen tai mikä hyvänsä, niin sanoohan sen nyt maalaisjärkikin, ettei tuollaista kellosepän himmeliä voida autoon asentaa."
    Tarkoitin että vastus on myös helppo mitata! :innocent:
    Helppo myös kulma- tai asentomuutos. Taipuma on mielestäni sitten jo optiikkaa ja vaikeampi mitata, siis autossa huomioiden Suomen olosuhteet! :sunglasses:
    Väitän vieläkin että taittuma on lopullinen ja mitattavissa vain kerran jos ei taitu eri kohdasta toisella kertaa! :smile:
    Tietenkin on nuita komposiittimateriaaleja ja älymetalleja joilla voidaan mitata lähes kaikkea jos ei taitu vaan taipuu! :innocent:

      
  • Lainaus:
    10.05.2006 klo 15:52 Opelixi kirjoitti
    Niimpä niin. Selitä sitten mitä haluat, mutta pakkohan minun on tyrmätä väittämäsi, koska esittämäsi "todisteet" eli kuvat ja linkit Audin mainoslauseisiin tyrmää väitteesi myös.

    EDIT:

    Tässäkin keskustelussa siis kävi samalla tavalla kuin 170e/h tuntiveloitus keskustelussakin, että ensin väität jotain ja sitten jonkin ajan päästä väität jotain muuta ja sitten ilmoitat lopettavasi keskustelun.



    Miksi jatkaa keskustelua, jos se ei johda mihinkään?

    Audilinkki oli vastaus totemaasi:

    Lainaus:
    06.05.2006 klo 23:38 Opelixi kirjoitti

    Filmiä... höpö höpö! Se todellakin on jousikuormitteinen läppä eikä todellakaan ole mikään filmi tai lanka!


    Audi A4
    Motronic ME 7.1.1: fullelektron. sekventiell insprutning, koord. Motor-momentstyrning, Hetfilm-Luftmassemätning,

    170e/h keskustelussa annoin muistaakseni ymmärtää, että minun käsitykseni mukaan tuntiveloitus tapahtuu täysien tuntien mukaan (On tietenkin paikkoja, joissa laskutetaan myös puolikkaista tunneista. Keskustelun avaaja ei tosin maininnut siitä mitään). En alannut missään vaiheessa laskemaan sen kummemmin, vaan totesin, että minusta, ottaen huomioon työn kattavuus, hinta oli kohtuullinen. Elikkä siis minä käsittelin työn hintaa sen mukaan, mitä keskustelun aloittaja toi julki. Hän kertoi työn kestäneen 1.5 tuntia ja hinta 250€. Elikkä saan tuntilaskutuksen hinnaksi 125€. Sen jälkeen käsittelin aihetta enemmän yleisesti - niin kuin sinäkin. 170€ tuntilaskutusta en puolustanut koskaan. Näyttää siltä, että olet jostain syystä saanut sen käsityksen, että minusta tämä tuntiliksa on merkkihuollossa kohtuullinen.

    Mutta oli miten oli, kirjoitan nyt tässä: 170€ tuntiliksa merkkihuollossa on kohtuuton.

    Häpi nau?

      
  • Lainaus:
    06.05.2006 klo 23:38 Opelixi kirjoitti
    Lainaus:
    06.05.2006 klo 18:31 EsaZX12R kirjoitti
    Tiedän tosin myös autonvalmistajia, jotka käyttivät filmiä, jota voidaan kyllä kutsua myös läpäksi, jos haluaa. BMW on yksi tällainen auto. Läppä oli kiinnitetty istukan yläpäähän ja sen akselissä oli potentiometri, joka ilmoitti tietokoneelle, miten paljon läppä oli ilmanvirtauksen vaikutuksesta taittunut.



    Filmiä... höpö höpö! Se todellakin on jousikuormitteinen läppä eikä todellakaan ole mikään filmi tai lanka! Omista autoistani tuollainen läppämallinen ilmamäärämittari löytyy ja yhden olen joutunut "korjaamaankin" katkosten vuoksi.


    Nyt Esa jätit sen oleellisen lainaamatta. BMW:ssä ei ollut mitään lankaa eikä filmiä, vaan todellakin ISO LÄPPÄ ja isolla tarkoitan siis imukanavan kokoista läppää.

    Sitten kun minä kysyin, että missä autossa on väittämäsi ohut lanka minkä taittumisen perusteella mitataan ilmamassaa, niin sinä toit juuri tuon Audi A4:n missä lukee hetfilm = kuumafilmi eikä mikään taittuva lanka!

      
  • Lainaus:
    11.05.2006 klo 08:24 EsaZX12R kirjoitti

    170e/h keskustelussa annoin muistaakseni ymmärtää, että minun käsitykseni mukaan tuntiveloitus tapahtuu täysien tuntien mukaan (On tietenkin paikkoja, joissa laskutetaan myös puolikkaista tunneista. Keskustelun avaaja ei tosin maininnut siitä mitään). En alannut missään vaiheessa laskemaan sen kummemmin, vaan totesin, että minusta, ottaen huomioon työn kattavuus, hinta oli kohtuullinen. Elikkä siis minä käsittelin työn hintaa sen mukaan, mitä keskustelun aloittaja toi julki. Hän kertoi työn kestäneen 1.5 tuntia ja hinta 250€. Elikkä saan tuntilaskutuksen hinnaksi 125€. Sen jälkeen käsittelin aihetta enemmän yleisesti - niin kuin sinäkin. 170€ tuntilaskutusta en puolustanut koskaan. Näyttää siltä, että olet jostain syystä saanut sen käsityksen, että minusta tämä tuntiliksa on merkkihuollossa kohtuullinen.


    Jo ensimmäisessä kirjoituksessasi kyseiseen topicciin kirjoitit näin:

    "Minusta ihan hyvä hinta, työn kattavuuteen katsottuna.

    Niin. Moni tosiaankin kritisoi merkkihuollon kalleutta. Voimme tietenkin aina keskustella siitä, miten päteviä, tai nopeita mekaanikot ovat, mutta hinnoittelu on kyllä yleensä oikealla paikalla. Monessa tapauksessa jopa alakantissa."


    Jos kerran tuntihinnaksi laskettiin 170e/h ja siitä koko ajan keskusteltiin, niin miksi sinä keskustelet sitten alhaisemmasta tuntihinnasta kertomatta siitä muille?!

    Kannattaisikohan kertoa muille osapuolille, jos alkaa väittelemään jostain muusta? Näyttipä käyvän tässäkin keskustelussa samalla tavalla. Minä peräsin sinulta vastausta, että missä automallissa olet törmännyt langan taittumiseen perustuvaan ilmamassan mittaukseen ja sinä vastailetkin aivan muihin asioihin...

    [Opelixi muokkasi tätä viestiä 11.05.2006 klo 17:26]
      
  • NO 530 KM PÄÄSI PUHDISTAMALLA !

    Moottorin häiriövalo syttyi päiväksi ja sammui taas.

    Puhdistin nyt sitten lisäksi kaasuläpän.

    Odotellaan joulukuuseen seuraavia valoja....

    :innocent: :innocent: :innocent:

      
  • Kannattaa tosiaan putsata myös kaasuläppä. Minä putsaan ja testaan samalla myös kaikki muutkin mahdolliset ja "mahdottomat" anturit, niitähän kyllä riittää, osa jää ehkä löytämättä! 8-o

      
  • VÄÄRIIN LUULTU; OSTIN KUITENKIN UUDEN ILMASSAN MITTARIN !

    Vika analysoitiin kolmasti mittareilla tuohon osaan, jonka valmistaja on Denso.

    VANHA OSA. Denso 197408-0030, josta ilmeisesti ajan kanssa (v.-01) on silikonieristeet/tiivistys pettänyt ja antaa osittain virheellistä tietoa. Osa ei siis käsittääkseni ollut täysin toimimaton...

    UUSI OSA: Denso MB197408-0041, jonka pitäisi olla parannettu versio.

    Homma olisi oikeastaan muuten ihan hyväksyttävissä, mutta kuppaisen nyrkkiin mahtuvan vastus-säätölangan ja liittimen yhdistelmä maksaa niin käsittämättömän paljon:

    Osa 472,14€ ja töineen softapäivityksineen 557€ LUE

    YLI KOLME VANHAA TONNIA !!!

    AUTO SIIS V70 Volvo, 103kW bensa, ajettu 140 tkm vm. 2001


    :sunglasses: :innocent: :sunglasses:

      
  • Voi voi. Autoilu on kallista. Jos hinta tuntuu liian kalliilta, niin pitää siirtyä halvempaan autoon.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit