takavedon paluu

3 kommenttia

Ovat amerikkalaiset autonvalmistajat näköjään palanneet takaisin takavetoon.Uudet Cadillacit CTS,XLR ja ensi vuonna Eurooppaan tuleva uusi STS ovat kaikki takavetoisia samoin Chrysler 300C ja Crossfire.

Tosiasiahan on,että kaikki "kunnon" autot ovat takavetoisia.Esim.suurin osa Mersuista ja Bemareista.Jaguarin XJ ja S-type ovat takavetoisia,samoin Lexukset (paitsi RX-maasturi).Ja tietenkin Maybach ja Rolssi.Ainoa kalliimmman luokan auto,joka ei tee takavetoja on Audi.

Onhan neliveto tietenkin talvella turvallisempi ja varmempi kuin etu-tai takaveto.Mutta kyllä kaksipyörävedollakin pärjää tavallisilla teillä.

  
  • Ja Saab 9-5:n seuraaja tulee olemaan takavetoinen, valitettavasti :frowning:

      
  • Audillakin ollaan viimeisten tietojen mukaan siirtymässä takavetoon hiljalleen. Tuosta oli juttua ainakin The Car lehdessä. Onhan se hölmöä, jos iso tehokas auto on etuvetoinen, pikkuautoissa asia voi olla eri.. Tuota Caddyn STS:ää tulee saamaan myös nelivetoisena halutessaan, samoin kuin Audi A8:sia ja MB:n S-sarjaa saa jo nyt.

      
  • Audi suunnitelee vaihtoa takavedoksi jonkun vuoden päästä, mutta vielä se ei ole varmaa. Ehkä seuraava Audi A4 on takaveto...

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit