nahkapenkit lapsiperheelle??

11 kommenttia

Hei! Onko kellään kokemuksia nahkapenkeistä lasten kanssa. Meille on ensimmäinen vauva tulossa ja hankkinnassa on sopivaksi tila-autoksi katsottu MB A 150, vain beigen väriseksi suunniteltujen penkkien materiaali vielä mietityttää. Eräs tuttava on sitä mieltä, että nahkapenkit ovat ehdottoman käytännölliset, koska niistä saa jäätelöt, puklaukset ym. siististi pois.
Onko kellään siis omia kokemuksia puolesta/vastaan?

  
 • HYVIÄ KOKEMUKSIA ON !

  Yli 4 vuotta on ajettu nahkapenkeiltä ja hyvin menee. Pikkuvauvat tekee tarpeensa useimmiten vaippaan tai vaatteilleen, joten ei meillä tarvinnut kyllä juuri penkeiltä siivota. Suurin haitta on lastenistuimissa istuvien jalkineet, joilla saa etupenkkien selkänojat likaantumaan. Satulasaippua -nimistä tahnaa kun hieroo muutaman kerran vuodessa niin taas on kuin uudet.

  Ruuantähteet ja muut muruset lähtee imurilla paremmin nahasta kuin plyyshistä.

  Onhan nahka talvella ihoa vasten vähän kylmä ja liukas, mutta kun istuu sammareilla plyyshipenkkiin kaipaa jo sitä nahan liukkautta.

  :sunglasses: :innocent: :open_mouth:

    
 • Olen ollut erittäin tyytyväinen nahkapenkkeihin. Helppo pitää puhtaana pikkuisen sotkiessa. Maidot, mehut ym. roiskeet lähtevät pyyhkäisemällä.

    
 • Onnea perheen lisäyksen johdosta näin etukäteen! Toiset ne vasta haaveilee sellaisesta, mutta silti auton valinnassa tuli mietittyä tulevaisuuttakin.

  Otin vaalean kangasverhoilun ihan turhamaisesta ulkonäkösyystä johtuen. Ajattelin sitten tehdä irrallisen suojuksen pahimpia kurakelejä varten, jos sellainen tilanne tulee eteen. Sivuturvatyynyt tietysti pitää ottaa huomioon. Toisaalta, onko muutama tahra sitten katastrofi? Eiköhän lasten elämisen jäljet ole hyväksyttäviä. Harva kai jossain nukkekodissa halua elää?

    
 • Hei!

  Appivanhemmilla oli aiemmin MB juuri tuollaisilla beigen värisillä nahoilla ja kahden vuoden jälkeen olivat sekä penkit mutta etenkin muu vaalea sisus jo aika kärsineet. Ongelma ei ole nahka eikä lapset, vaan väri. Heillä on uudessakin nahat, mutta nyt mustat.

    
 • Ehdottomasti nahkapenkit, jos on mahdollisuus ne ottaa. Lähtevät puhtaaksi kostealla liinalla pyyhkäisemällä, ja pienen nahkashampoo / nahanhoitoaine käsittelyn jälkeen ovat vielä vuosienkin jälkeen kuin uudet.

    
 • Ilman muuta nahkapenkit, itsellä ne on ollut yli puolessa autoista, enkä kyllä osta enää yhtään ilman niitä. Tällä hetkellä on nappanahkaa ja ne tuntuvat olevan yhdet parhaista, ne ovat vielä vähemmän liukkaat kuin normaalit nahat.

  Beige väri on mielestäni ulkonäollisesti kaikkein parhain, mutta myös arin. Mikäli jaksat pitää sisustasta huolta nahanhoitoaineilla, niin ota vaan, muuten otaisin sinuna mustan tai harmaan nahan, ne ovat vielä helppokäyttöisempiä.

    
 • Entäpä jos lapsiperheen pää on tällainen hikinen äijä, jonka selkä kastuu kesäaikaan kangaspenkeilläkin ilmastoidussa autossa? Oletan nahkapenkkien olevan astetta hiostavammat, mutta laajemman kokemuksen puutteessa kysyn nahkamiesten mielipidettä?

  Vectran vaalea beige kangasverhoilu kesti meidän käytössämme kunnialla, kun turvaistuimen alla ja edessä olevan penkin selkänojassa oli suojakangas a'la Prisman lastentarvikeosasto.

    
 • Lainaus:
  20.09.2005 klo 10:04 nimim Erkki kirjoitti
  Entäpä jos lapsiperheen pää on tällainen hikinen äijä, jonka selkä kastuu kesäaikaan kangaspenkeilläkin ilmastoidussa autossa? Oletan nahkapenkkien olevan astetta hiostavammat, mutta laajemman kokemuksen puutteessa kysyn nahkamiesten mielipidettä?


  Minusta kunnon nahka ei hiosta ollenkaan niin paljon kuin keinokuitukankaat. Paljaalla iholla ei kait kovin usein istuta auton penkkiin? Kangaspenkkejäkin on toki monenlaisia, osa on todella hyviä. Useimmiten nuo perusmalleissa olevat liukkaanlaiset kankaat eivät ole kovin miellyttäviä. Miellyttävämmät varustelun mukana tulevat plyyshit ym. taas ovat mukavampia mutta herkempiä likaantumaan ym. Toki nekin saa aina puhtaaksi, mutta se vaatii enemmän vaivaa. Itselläni on nyt kangaspenkit, ei ole ollut ongelmaa niiden kanssa. Mutta harrastustoiminnassa ja lasten kanssa nahkapenkit ovat kyllä huolettomammat. Ei tarvitse lenkillä tai marjametsässä käytyään katsoa ihan niin tarkasti eikä mehutahra tms. ole mikään katastrofi. Eivätkä nahkapenkit normaalikäytössä kulu juuri lainkaan.

    
 • Edellisen autohankinnan yhteydessä otimme myös lapsiasioita silmällä pitäen auton nahkasisustuksella. Käytännön kokemukset ovat olleet tähän asti hyviä - lapsipuolen asiat selvinnevät tuonnempana... Tyttö kun syntyi eilen :)

  Meidän auton nahkoja voi vilkaista esim tuolla :
  http://www.picturetrail.com/gallery/view?p=999&gid=8314861&uid=4006174


  T: tuore "isukki"

    
 • Itselläni on pari vuotta vanha S60 vaaleilla nahkapenkeillä, lapsi on samanikäinen. Suosittelen lämpimästi! Seuraavassa autossani tulee olemaan vastaavat. Nykyiset ovat täysin uutta vastaavassa kunnossa.

  Nahkapenkit on huomattavasti helpompi pitää siistinä. Vaaleassa pinnassa kaikenlainen töhnä ja putu näkyy itse asiassa tummaa vähemmän. Töhnähän on yleensä jotain muuta kuin mustaa.

  Toki kaikki materiaalit saa rikki ja törkyisiksi jos haluaa. Pieni siivous sillointällöin on paikallaan. Vaimon tummilla kangasjakkaroilla varustettua autoa ei vaan saa pysymään siistinä millään: kaikki näkyy samantien.

  Mukavuus on makuasia. Itse arvostan nahan viileyttä ja ennekaikkea pienempää kitkaa ahterin ja penkin välillä. Liukkaat ne eivät ole, mutta takapuoltaan pystyy siirtämään vaikka päällä olisikin samettia tai fleeceä. Plyyshi on tässä mielessä kai heikoin.

  Nahkaa vain!

    
 • Ehdoton kyllä nahkapenkeille. Siirryimme nahkasisustukseen reilu vuosi sitten, ja paluuta ei ole. Etu on juuri sanomassasi, lapsen kanssa. Pinta on helppo pitää puhtaana, ja mielestäni on vähemmän hiostava kuin nykyiset "kangas" penkit.

  Kokemus rajoittuu mustaan nahkaan, beige voi olla arempi?

  Onnea perheenlisäyksestä !

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit