Tiputuspeli

5 kommenttia

USA:n dollarin ollessa heikko, tai €uron vahva, miten vain, heitän ajatuksen tähän. Miten lukijat uskovat autonvalmistajien pärjäävän maailmassa. Eurooppalaiset autot maksavat ainakin Yhdysvalloissa kohta 1/3:n enemmän kuin vuosi sitten, vienti ei vedä USA:an samalla tavalla kuin ennen. Luxusautoja myydään aina, siitä huolimatta mitä ne maksavat.
Miten uskotte pidemmän päälle Japanilaisten pärjäävän Euroopassa. Perusteluja hieman, huomioiden Jenin kurssin myös. Laskeeko Japsien myynti Euroopassa ja USA:ssa vai kasvattavatko ne päinvastoin markkinoita? Kolmas vaihtoehto on, että EU-alueen sisällä myydäänkin vain euroautoja jonkin aikaa, USA:ssa siellä valmistettuja. Pakkaa sekoittaa vielä sekin, että eri autonvalmistajien kokoonpanotehtaita on eri mantereilla. Kuten MB joka aloittaa kaikkien M - R ja G-sarjan tuotannon pelkästään Alabaman tehtailla USA:ssa. Tuleeko USA:sta vielä yhtä houkutteleva vaihtoehto valmistukselle kuin Kiina ja muu Aasia?

  
 • Rahoitusalan ihmisenä voisin sen verran heittää, että valuuttakurssit ovat heilahdelleet aina, joten kauhean pitkää trendiä en usko tästäkään tulevan. USA:n vaihtotaseen alijäämä, korkotasojen erot, finanssimarkkinat ja keskuspankki saavat pitkällä aikavälillä aikaan automaattisesti sen, että nykyinen tilanne on liian lyhytaikainen, että autotehtaat lähtisivät sen takia mahdottomasti miettimään valmistuspaikkoja. Kuitenkin voi olla järkevää tuottaa joitakin malleja esim USA:ssa, jolloin saadaan tuotantoa hajautettua ja näin valuuttakurssiriskiä pienennettyä.

    
 • Suurimmalla osalla japanilaisista autonvalmistajista on jo tehtaat euroopassa, joista suurin osa (?) japanilaisten autojen eurooppalaisesta kysynnästä tyydytetään, joten jenin kurssi tuskin ratkaisee menestystä. Mielestäni kysymys on enemmänkin siitä, onnistuvatko japanilaiset suunnittelemaan autoja, jotka kiinnostavat eurooppalaista ostajaa. Tämänkin haasteen taklaamiseksi kaikilla japanilaisilla taitaa olla tutkimus- ja suunnitteluosastoja euroopan puolella.

  Eurooppalaisten menestys amerikoissa voi hankaloitua entisestäänkin, jos EUR/USD -kurssikehitys jatkuu pitkään nykyisen kaltaisena. Mitenkäs noita (perus-) euroautoja myydään jenkkiläissä?

    
 • Kyllähän japanilaiset osaavat tehdä autoja, jotka ominaisuuksiltaan miellyttävät eurooppalaisia, mutta kyse onkin isänmaallisuudesta: ranskalaiset ostavat ranskalaisia autoja, saksalaiset saksalaisia, italialaiset italialaisia, englantilaiset englantilaisia ja niin edelleen. Ei siinä paljon ole tekemistä auton 'paremmuudella' - sokea kansallistunne ohjaa keskivertohomosapiensia siinä määrin että objektiivisuus ja järjenkäyttö unohtuvat. Ainoastaan maissa, joilla ei ole 'omaa merkkiä' ollaan hieman enemmän vapaita tällaisista lapsellisista tunteista ja painotetaan enemmän auton todellisia ominaisuuksia ja niinpä Suomessakin ostetaan japanilaisia enemmän kuin vaikkapa Saksassa, vaikka kyllä täälläkin jotkut sitten puolestaan samaistuvat Eurooppaan ja ostavat mieluummin eurooppalaisen kulkineen kuin amerikkalaista tai japanilaista.

    
 • Lainaus:
  14.12.2004 klo 15:19 Anders-Simo kirjoitti
  Ainoastaan maissa, joilla ei ole 'omaa merkkiä' ollaan hieman enemmän vapaita tällaisista lapsellisista tunteista ja painotetaan enemmän auton todellisia ominaisuuksia ja niinpä Suomessakin ostetaan japanilaisia enemmän kuin vaikkapa Saksassa, vaikka kyllä täälläkin jotkut sitten puolestaan samaistuvat Eurooppaan ja ostavat mieluummin eurooppalaisen kulkineen kuin amerikkalaista tai japanilaista.


  Höh, minä kun luin jostain suomalaisen automaun selittyvän sillä, että suomalainen on vielä metsäläinen; arka, uutta vierastava, ennakkoluuloinen, epäitsenäinen, mauton, sivistymätön ja lapsellisen riippuvainen siitä mitä muut mahtavat ajatella jostakin erikoisemmasta... pelottaa sellainen, loppuu itseluottamus, rohkeus ja itsekunnioitus! Myös vaatimattomuuden rajaton ihailu estää kateudesta kärsiviä suomalaisia hankkimasta muuta kuin tavallisia merkkejä.

  http://www.tekniikanmaailma.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=992

  [nimim Erkki muokkasi tätä viestiä 14.12.2004 klo 15:36]
    
 • Tuo oli A-S:lle paha juttu!
  Meinasi kahvi mennä väärään kurkkuun kun luin!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit