Subaru Forester 2.0 X AT

7 kommenttia

Hei

Onko kellään kokemuksia Subaru Foresterista, tarkemmin sanottuna tästä kahden litran koneella varustetusta automaattilaatikkoisesta versiosta? Ollaan katseltu tässä uusia autoja, kun työmatka kasvaa kohta n 90km:iin per suunta eikä sitä matkaa viitsi ajaa millään pienellä autolla, varsinkin kun pahin hirvivaara-aika alkaa olla käsillä. Talvikin tulee ja sen vuoksi neliveto kiinnostaa :smile:

Mutta kokemuksia kiitos, tai vastaavanlaisia vaihtoehtoja Subarun rinnalle, mitä voisi katsella :smile: tarkoituksena on siis hankkia automaattilaatikkoinen, iso ja turvallinen auto, mielellään farmari ja nelivetoinen :smile:

  
 • Subaru Forester on tukevan tuntuinen, luotettava, hyvä ajaa ja sisältää hyvin toimivan nelivedon. Miinuksena bensakoneellisuus ja pienehkö tavaratila.

  Noilla kilometreillä kyllä kannattaisi ehdottamasti harkita dieseliä. Huono homma vain että japsi-merkeillä ei tuossa luokassa tahdo löytyä yhdistelmää diesel + automaatti.

  Muunmaalaisista Land Rover Freelanderista tälläisen saa, Skoda Octavia Combi 4x4 osalta en ole varma löytyykö siihen lisävarusteena DSG-vaihteistoa. Korealaisilta löytyy Hyundai Tucson + Santa Fé ja Kia Sorento + Sportage. Samaa kokoluokkaa ovat sitten BMW X3 2.0d ja Jeep Cherokee mutta hieman eri hintaluokassa.

  Järeämmistä maastureista sitten tuo dieselin + automaatin yhdistelmä löytyy kaikista.

  [Zilo muokkasi tätä viestiä 20.09.2005 klo 13:08]
    
 • Koeajojen perusteella 2.0 bensa Subaru Forester oli kyllä vakuuttava. Suurempaa 2.5L konetta en edes ajanut. Tämä pienempikin riittänee Suomen teille. Subarun neliveto vaikuttaisi (myös ajettuna) paremmalta kuin monen muun ratkaisu. Testattuna on Hyundait Tucson ja Santa Fé, BMW X3(hinta!), Kiat Sorento ja Sportage sekä Jeep Cherokee. Ajossa on ollut bensa ja diesel koneita. Viimeksi eilen oli testissä uus Suzukin Grand Vitara. Siitä jäi "jälkimakuna" jotenkin mitäänsanomaton fiilis. Subarun Forester on huomattavasti jäsymmän tuntoinen ja kiihtyvyyskin on ihan eri planeetalta. Hintaluokassaan Subaru on se auto, joka meille on tulossa talliin. Niin ja perässä on tarkoitus vetää mk- ja hevoskärryä, kesät/talvet.

    
 • Juuri tätä vetohommaakin varten Subarua on mietitty, sillä vaikka meillä on pakettiauto, joka pystyy kyllä vetämään hevostraileria, niin kyllähän Subarussa siihen riittää voimaa varmasti varsin hyvin :smile: ainoa miinuspuoli on tuo bensakone, sillä polttoainetta varmasti menee työmatkalla. Pienikulutuksinen diesel olisi varmasti parempi vaihtoehto siinä mielessä. Toisaalta turvallisuus olisi Subarussa varmasti huipussaan :smile:

    
 • Toinen huono puoli ainakin vielä on huono jälleenmyyntiarvo. Ainakin noiden Legacyjen hinnat putoaa tosi raakasti. Nythän tosin pohjoismaiden edustuksen muututtua on alettu parantamaan Subarun brändiä. Auto sinällään on ihan fiksu, tosin uutta foresteria en ole vielä kokeillut.

    
 • Mikä tuosta Subarusta tekee erityisen turvallisen esim. hirvikolarissa? Luulisi rusentuvan siinä missä muutkin matalakeulaiset autot.

    
 • Ostin tuollaisen manuaalivaihteisena 2006 mallia.

  Sehän on korkeampi maavara on 20cm, eli hieman turvallisempi varmaankin hirvikolarissa kuin matalammat n.15cm maavaraiset tai jopa alle autot.

  Kokeilin lähes kaikkia citymaastureita ja tiuossa Subaru Foresterissa vakuutti jämäkkyys, laatu ja hieno moottori. Lisäksi se ei ole niin maasturimainen kuin muut citymaasturit, enemmänkin ehkä farmariautomainen.

  Lisäksi itsellä oli Legacy farmari vm. 1996, jolloin tuli tutustuttua Subarun nelivetotekniikkaan, joka on siis jatkuva ja jonka olemassaoloa ei edes huomaa muusta kuin että pito ei lopu millään. Ja muutenkin kaikki vaan toimi hyvin.

  Toisena tuli omassa vertailussa uusi Suzuki Grand Vitara, jossa on myös jatkuva neliveto 2006 mallissa. Isommat tilat kuin subarussa.

  Onko TM:ssä ollut bensamoottoristen citymaastureiden vertailua?
  Diesel moottoriset olivat viime vuonna.

    
 • Niin siis jois dieselin haluaa automaattisena, niin suhteellisen edullinen on juuri tuo Suzuki Gran Vitara, johon kannattaa mielestäni tutustua

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit