Tila-auton valinta

14 kommenttia

Hyundai Trajetissa loppuu leasing ja nyt tarttis vinkkejä uuden tila-auton valintaan. Perhettä on kolme mukulaa, vaimo ja 55-kiloinen koira. Tilaa siis tarvitaan vielä kun itse olen lähes kaksimetrinen yli satakiloinen köriläs. Eli perheelle tilaa, kuskille hyvä ajoasento ja tavaraa mukaan, kun mökillä käydään tiuhaan ja ajomatka sinne on 2,5 tuntia. Trajet on kyllä tilava, mutta kuskin ajoasento on isolle miehelle onneton. Olen vähän miettinyt Toyota Avensis Versoa, Renault Grand Sceniciä, Mitsun Grandisia tai Seat Alhambra 1,8 T. Tauleeko mieleen muita vaihtoehtoja hintaluokka max 36000.

Riittääkö Rellussa tilat, se on kyllä halpa. Toyotassa tuntuu aika moni asia olevan kohdallaan, ja testivoittoja riittää. Mitsu on kiinnostava, mutta vähän vieras ja riittääkö tavaratila koiralle ja mökkikamalle? Seat menee vähän kalliiksi, jos sen varustaa Toyotan tasolle.

Vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan!

  
 • Ootko ajatellut vaihtoehtona katumaasturia esim Hondan CR-V.

  Itsekin ajattelin 3-lapsisen perheen kanssa jossakin vaiheessa tila-autoa 7 istuimella
  Suunnitelmissa on lisäksi koiran hankkiminen ja näin ollen lisäpenkkeistä ei juurikaan ole hyötyä ellei sitten vielä halua anoppia mukaan :blush:

  Tuo CR-V antaisi lisää tilaa ja on ikäänkuin farkun ja tila-auton yhdistelmä, muttei kuitenkaan "liina kolho" jokapäiväiseen ajoon. :smile:

    
 • Eikö Seat Alhambra ole periaatteessa sama auto kuin Volkswagen Sharan? Sharaneissa (tai mikä lie) on ollut kovin paljon vikoja. Jos vikatilastoihin on luottamista. Varmasti muuten aika mielenkiintoinen auto.

    
 • Valittettavasti Honda CR-V ei kyllä isolle miehelle tule kysymykseen.
  Itse olen vain 193 cm pitkä, ja kuskin penkin säädöt loppuivat kesken (polvet kojelaudassa). Muuten kyllä erinomainen ato.

    
 • Miten olisi Honda FR-V? Katso TM 14/2004 lisätietoja (Hintaa en kyllä muista eli sopiiko budjettiisi)

    
 • Oikotieltä löytyi seuraavat, kun valitsi:
  TILA-AUTO, AUTOMAATTI ja BENSA.

  Opel Zafira 1.8 31230:-
  Renault GrandScénic 2.0 32400:-
  Hyundai TraJet 2.0 33400:-
  Honda Stream 2.0 33400:-
  Kia Carnival 2.5 34900:-
  Mercedes-Benz Vaneo 1.6 36360:-
  Peugeot 807 2.0 37500:-
  Opel Zafira 2.2 37550:-
  Toyota AvensisVerso 2.0 38975:-
  Mitsubishi Grandis 2.4 39690:-

    
 • En osaa noita vertailla, kokemusta vain omasta 03 Versosta, joka on ollut ihan hyvä. Tosin on aika kallis kyllä. Omassa valinnassa vaikutti ennen kaikkea oletettu tekninen luotettavuus. Jälleenmyynti arvolla on myös iso merkitys jos uutta olet ostamassa.

  Toyon penkit saa aika vikkelään pois ja kiinni. Ok, ne ei taitu auton lattiaan, mutta toisaalta ne on tukevat ihan kunnon istuimet. Eli niillä istuu pitemmänkin reissun.

  Eli voin ainakin suositella Toyotaa siinä mielessä, että mitään ärsyttävää tai yllättävää ei ole tullut vastaan. 04 face lift on mielestäni myös aika kivasti varusteltu.

    
 • Harva Japanilainen on tyylikäs, mutta Mitsu Grandis istuu silmään omasta mielestäni hyvin. Sen saa VW:n pumppusuutindieselillä 103 kW ensi vuoden alusta. En tiedä hinnasta, mutta noista ylläolevista se olisi valintani. Testien mukaan pitkäkin kuski istuu mainiosti siinä.

    
 • Oletko kokeillut vw tourania, esim. 2.0 FSI ?
  Tilat on hyvät ja etupenkki isollekin äijälle ok. Niin, ja tavaratila iso. Hyvä ajetteva, joskin hintava.

    
 • Grandis olisi minun valintani. Tila-autoksi uskomattoman tyylikäs, eikä käytännön ominaisuuksiakaan ole paljoa moitittu.
  Tai sitten jos haluaa perinteisempää -ja paremmin tarvittaessa "pakettiautoksi" soveltuvaa- toteutusta, ni AveVerso.

  Scenic, samoin kuin Touran ja Zafira, painivat aivan eri sarjassa kuin edellä mainitut.

    
 • Ford Galaxyssa on isot tilat edessä isolle kuskille. Keskirivi kelpaa vielä aikuisille mutta viimeiselle riville mahtuvat vain pikkulapset. Ajettavuus ihan ookoo, varsinkin kaupunkiajo. Galaxy vie paljon bensaa, mutta niin myös monet muutkin tila-autot, melutasokin on melko korkea.

    
 • Edellä mainitut eivät ole tila-autoja, eivätkä kovin turvallisia perheautojakaan. Hommaa sillä rahalla vaikka suburban tai iso jenkki´vani ni on pikku piltit turvassa gti miehiltä.

    
 • Lainaus:
  10.12.2004 klo 19:05 ajohurtta kirjoitti
  Edellä mainitut eivät ole tila-autoja, eivätkä kovin turvallisia perheautojakaan. Hommaa sillä rahalla vaikka suburban tai iso jenkki´vani ni on pikku piltit turvassa gti miehiltä.


  Ja bensaa kuluu niin että vain pyörre tankissa näkyy :neutral:

    
 • Hyvä ruokahalu on terveen moottorin merkki :smile: Eikös vain :sunglasses:

    
 • Eikös irrotettevat penkit ala olla vanhanaikaisia. Zafiran monikäyttöisyys on ollut hyvä ja diesel mukava ajella. Mitsu tuntuu myös kätevältä. :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit