Auto 40-v naiselle

44 kommenttia
2»
 • Autothan on yksilöitä. Tädillä oli 160tkm omassa octaviassaan mittarissa, kun tämä vaihtoi sen Superbiin. Mitään mainittavia vikoja ei ollut...

  Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta Octavia oli esimerkki. Ihan yhtä hyvin tuohon budjettiin sopii vaikka Corolla, Golf, Megane, Stilo, Civic, Astra, Almera...
  :wink:

    
 • Eihän toi Skoda Supeb olekaan mikään pikku auto pituutta tollaset 4,8 m akseliväli 2,8 leveyttä 1,8 eiköhän noi audit bemarit mersut mene noihin mittoihin. :wink:

  [kanos007 muokkasi tätä viestiä 29.07.2004 klo 20:16]
    
 • [

  [kanos007 muokkasi tätä viestiä 29.07.2004 klo 20:16]
    
 • Niki, mitä tätisi tekee NOOIN suurella autolla... :wink:

    
 • Lainaus:
  29.07.2004 klo 21:15 Tuomas kirjoitti
  Niki, mitä tätisi tekee NOOIN suurella autolla... :wink:


  Aivan, mutta tätini onkin erikoistapaus :grin:

  Sukuni on läpeensä autoilevaa porukkaa. Löytyy rallikuski, no ei ihan WRC sarjasta vaan pari luokkaa alempaa, pari rekkakuskia ja täti sattuu muuten vain olemaan työssä, jossa joutuu ajamaan useimmiten 400-500 kilometriä päivässä... Muutenkin kun tämä asuu maalla jne. ja työssä tulee kuljetettua paljon tavaraa (aluepäällikkö lääkeyrityksessä) joten auton pitää kuluttaa vähän (1.9 TDI), mutta oltava silti mahdollisimman iso ja myös mukava- sekä tietenkin hiljainen ja hyvä ajaa pitkää matkaa. Penkkien on pakko olla kovat, koska vanhemmilla ihmisillä (kuten tätinikin) tulee ongelmia selän kanssa jos joutuu ajamaan istuen liian pehmeällä istuimella- näinollen Skoda on ollut pätevä vaihtoehto. Tätini mielestä se on ainakin ollut loistava. Octavian jälkeen Superbin mittariin on kelattu lähes 100tkm eikä koskaan ole ollut mitään pahempaa vikaa. Suurimmat oli sulakkeen palaminen ja akun tyhjeneminen- ei muuta.

    
 • Kai naiset tarvitsevat yhtä isoa auto kuin miehetkin. Paitsi aika useasti ne ovat mieltyneet johonkin Micraan... :smile:

    
 • Lainaus:
  29.07.2004 klo 21:52 Tuomas kirjoitti
  Kai naiset tarvitsevat yhtä isoa auto kuin miehetkin. Paitsi aika useasti ne ovat mieltyneet johonkin Micraan... :smile:


  Jos kyse on pienestä työajosta, kaupunkiajosta ja mökkimatkoista- eikä perhettä ole ainakaan paljon, ei kukaan nainen tai mies tarvitsisi periaatteessa Micraa suurempaa autoa. Itsekin ajan työn takia jonkin verran matkoa- joilla olen perustellut isomman auton hankintaa, mutta oikeasti 90% ajostani on kaupunkiajoa, joten todellista tarvetta isommalle autolle ei ole, vaan todellisuudessa valinta selittyy suuremmalla teholla, ulkonäöllä, ajettavuudella, hiljaisuudella/mukavuudella... ja ehkä ripauksella statusta...

    
 • [quote title="22.07.2004 klo 17:08 Niki Kari kirjoitti"]
  Saahan tuolla Yariksen, mutta se on kyllä huono vaihtoehto jos haetaan tilavaa autoa, Yaris kun on testeissäkin jäänyt häntäpäähän juuri niiden olemattomien tilojensa takia. Luotettava ja turvallinen se toki on. Tässä tulee mieleen esim Skoda Fabia Combi, jos suht. tilavaa autoa haetaan. Mitä olen lukenut, niin Nissanit eivät kyllä ole japanilaisista niitä kaikkein kestävimpiä laitoksia.. (esim. ADAC:ssa Almera ei muistaakseni päässyt kovin korkealle)

  ADAC 2002 listan mukaan Almera saa arvon 12.2, kun alhaisin on corollalla 9.8 ja korkein Meganella 46.2. Golfilla arvo on 16.2
  Että kyllä voi sanoa, että huolettomia kilometerejä almeralla saa.

  Jos ero on noin pientä ensimmäisen ja viidennen kesken, kuten corollalla ja almeralla, niin mielestäni se menee yleiseen "virhemarginaalin" piikkiin.
  http://www.presse.adac.de/infogramme/Test_Verbraucherschutz/Pannenstatistik/default.asp

    
 • En muista, mutta Almera taisi kyllä olla ihan häntäpäässä Adacin vuoden 2003 tai 2004 julkaisussa... Onkohan laatu sitten äkisti laskenut?

    
 • Äitini tarvitsisi ison auton koska pitkät työmatkat ja hän haluaa vankan ja suuntavakaan auton. Hän katseli Corsaa mutta halusi isomman ja juuri vankemman mutta ei ollut varaa niin isoon autoon joten hän päätyi Astraan.
  Kaverini äidillä on ollut c-mersua, bemaria ja Accordia koska ehkä ne ovat hänen mielestään vankempia ja turvallisemman oloisia. Ja mersu on suuntavakaa ja mukava matka-auto.

    
 • Lainaus:
  30.07.2004 klo 11:03 Niki Kari kirjoitti
  En muista, mutta Almera taisi kyllä olla ihan häntäpäässä Adacin vuoden 2003 tai 2004 julkaisussa... Onkohan laatu sitten äkisti laskenut?


  Ohhoijaa... Kuvittelin, että tämä keskustelu oli jo käyty, mutta ei näköjään. Almera sijoittui Pannenstatistik 2003 tilastossa alemmassa keskiluokassa sijalle 13 (20 automallin joukossa); kahden viimeisimmän vuosimallin ongelmat, joista laitoin luettelonkin, pudottivat sijoitusta. Siis vielä kerran: ennen takaisinkutsua, jossa asennontunnistimet kaikkiin mahdollisen vian omaaviin Nissaneihin vaihdettiin, aiheuttivat etenkin Almeran ja Primeran ao. tunnistinviat korjaustarvetta tien päällä (moottori pysähtyi eikä käynnistynyt enää). Tämä aiheutti pudotuksen ao. automallien sijoitukseen; lisäksi Primeran dieselmalleissa (common rail) oli turbon kanssa ongelmia.

    
 • Kiitos selvityksestä, en nääs muistanut tuota toista topiccia jossa aiheesta oli juttua :ashamed:

    
 • Minulta saisi alle 16000 kuin uuden 2 ovisen Megane Coupen Dynamiguen herkuilla mittarissa 19000 vm.-02 :sunglasses:

    
 • Luulin joskus että Nissan on viaton auto kuin Toyota. Saksalaisessa "kyselyssä" selvisi ihmisten mielipiteet luotettavimmista autoísta: Toyota, Mazda ja Subaru.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit