Mersun B-sarja

17 kommenttia

Katsoin eilen "sillä silmällä" uutta B-sarjalaista 200 Cdti. Melkoiset takatilat. Onko hinnoista mitään tietoa mihin asettuu?

  
 • Taitaa tuo 200 Cdi maksaa noin 38 000 euroa jos tietoni bensavehkeen alkaenhinnasta pitää paikkansa joka on 28 000 euroa. Autoja saa sitten joskus syksyllä näillä näkymin ja ensiesittely on kesällä.  [Warcraft muokkasi tätä viestiä 09.03.2005 klo 20:30]
    
 • Mielenkiinnolla seuraan Mersun automallipolitiikkaa: Valmistaja tuo C-mallille etuvetoisen kilpailijan, joka on C-mallia kaikin puolin tilavampi (matkustamo + tavaratilat), ja ilmeisesti myös edullisempi.
  Aavistelen kuitenkin, että C-mallilla ei tule olemaan mitään hätää - aina löytyy ihmisiä, jotka haluavat itselleen perinteisen "auton näköisen" ja takavetoisen Mersun.

    
 • Kah, taitaa olla ensimmäinen auto, jota sekä SixPack että meikäläinen ovat katsoneet sillä silmällä. Todellinen crossover siis?

  Koeistuminen vasta kertoo totuuden, mutta ennakkotietojen ja -kuvien perusteella tuossa voisi olla seuraaja meidän C-MAXille sitten aikanaan. Automaattikin olisi saatavilla kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä.

  Kymmenisen vuotta sitten kaksi nuorta miestä tuskaili TV:n äärellä Häkkisen McLaren-Mercedeksen näyttävää disintegraatiota vannoen yhteen ääneen, että ikinä ei Mersua osteta. Toinen on ajanut A-sarjalaista vuodesta -99 ja toisellakin alkaa kiinnostus herätä...

  P.S. Näyttää naapuri hommanneen äskettäin mustan GMC Suburbanin, olisikohan SixPackin ex-lainapeli?

    
 • B-sarjalainen voisi olla meikäläiselle eräs vaihtoehto. Tilaa siinä näyttäisi olevan sekä hyvä varustetaso. 200 Cdi kokoinen ja tehoinen on aivan riittävä nykyisin meikäläiselle. 90% ajoista ajan yksin, niin kai yleensä keski-ikään jo ehtineet jolla lapset maailmalla.

  Se Suburban lainapeli, omistaja kertoi niitä olevan 3 kpl mustina Suomessa, näin muistaisin. Saattaa hyvin olla samainen yksilö, myynnissähän se oli. Jos tilaa tarvitsee niin sitä siinä on, minulle vain turhan suuri ja korkea, ei mahtuisi talliin. Pientä vastenmielisyyttä löytyy lisäksi kaikenmaailman SUV:eille ja HUV:eille.

    
 • A-sarjan Mersuissa on erikoinen ajoasento - vaikka auto on korkea, "sandwich"-pohja madaltaa sisätiloja, ja etupenkit ovat aika lähellä lattiaa. Lieneekö B-sarjassa sama rakenne??

    
 • voisipa olla vaikka seuraava autoni, velipojan a-sarjalaista lainanneena ja sen mahdollisuuksiin tykästyneenä, kuitenkin uuteen a-sarjalaiseen pettyneenä tämä saattaisi olla uusi pelini!

    
 • Saako B-sarjaa seitsemän paikkaisena kun on kerran A:ta 40 senttiä pidempi?

    
 • Tuomas aikoo perustaa perheen!
  Nostan hattua sille, että nuori mies tänä päivänä ajattelee positiivisesti heti värkkäämällä 5 muksua!

    
 • Nuorena se on paras aloittaa suurperheen rakentaminenkin...

  B-sarjan tapauksessa on lähdetty terveestä periaatteesta tehdä autosta oikeasti tilava tyypillisille matkustajamäärille. 7-paikkaisuus söisi takapenkin hulppeat jalkatilat ja pilaisi koko auton idean.

  B perustuu samaan sandwich-rakenteeseen kuin A. A:ssa ajoasento on "perinteisempi" kuin tila-autoissa, mutta sekä pääntilaa että pituustilaa jaloille on minullekin riittävästi. B:ssä takapenkillekin jäänee reilut tilat pitkän kuskin taakse.

  Viime viikonloppuna kävin mittailemassa Honda FR-V:tä, joka osoittautui kuuden max. keskikokoisen ihmisen tila-autoksi. Itse en mahtunut edes kuskinpukille, oikea polvi osui ikävästi kojelautaan. Paitsi polveen kojelauta sattui myös silmään sekavana feikkipuun ja -alumiinin kokoelmana. Muutenhan auto on oikein fiksun näköinen.

    
 • Lainaus:
  17.03.2005 klo 09:36 SixPack kirjoitti
  Tuomas aikoo perustaa perheen!
  Nostan hattua sille, että nuori mies tänä päivänä ajattelee positiivisesti heti värkkäämällä 5 muksua!

  Ei ei ei. :smile:

    
 • Viisi muksua ei riitä Tuomakselle?!! :wink:

    
 • Lainaus:
  17.03.2005 klo 12:15 Saint kirjoitti
  Viisi muksua ei riitä Tuomakselle?!! :wink:

  Ei vielä muksuja. :wink: Tai ehkä koskaan...

    
 • Eli Tuomas etsii bailu-bussia kaveriporukalle?!! :smile:

    
 • Lainaus:
  17.03.2005 klo 13:24 Saint kirjoitti
  Eli Tuomas etsii bailu-bussia kaveriporukalle?!! :smile:

  Tai vaikka harrastusporukan kanssa, ihan matkoihin. E kyllä aio hankkia tuollaista, nyt todellakaan ei olisi varaa, aikaisintaan 3-4 vuoden päästä. Vaikka tuolloin olisi varaa en ehkä ostaisi tuollaista. :smile:

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 17.03.2005 klo 13:30]
    
 • Sinänsä ihan mukavan näköisiä ne B-sarjalaiset, mutta en kyllä minäkään sellaista ottaisi jos rahaa olisi... Sitten kyllä lähtisi joku Coupè ja vähän äkkiä :smile:

    
 • Kaunishan B on. Tilava jos on kerran 40 senttiä A:ta pidempi. A:sta minulla on positiivisia kokemuksia ja B on siitä paljon luxusmaisempi. Itse kyllä tässä elämän vaiheessa voisin ottaa vaikka juuri Coupeen. :smile:

    
 • Ainahan sitä voi ottaa kakkosautoksi "espoofarmarin". A-sarjalainen on kyllä ihan hyvä, perus-bensakonekin on sopivan ärhäkkä, jos vertaa moneen muuhun kokoluokan vastaavankokoiseen. Luxusta A-sarja kyllä kaipaisi vähän... B-sarja tuo tosiaan siihen parannuksen :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit