Kaunis Citroen C4

8 kommenttia

Makuasioista kai ei pitäisi edes keskustella, mutta milestöni uusi Citroen C4 neliovisena on todella hyvän näköinen auto.

  
 • Ranskalaiset osaavat kyllä muotoilun taidot, ja jos epäonnistuvat niin senkin kunnolla. Citikka rupeaa jo näyttämään hyvältä.
  Kojetaulusta en pidä ollenkaan. Miksi asettaa mittarit jonnekin keskelle, kun tilaa on kuljettajan näkökentässä. Kuten Nissan tekee myös. Rumia kuin mitkä, pelkkä ohjauspyörä nokan edessä, ja mittarit sivulla!

    
 • Mittarien sijoittelusta olen täsmälleen samaa mieltä. Rumaa ja epäkäytännöllistä kikkailua. Niinkin hyvännäköinen auto kuin Nissan X-Trail on pilattu typerällä kojelaudalla. Ranskalaiset menevät tuossa asiassa vielä askeleen pahempaan suuntaan laittamalla kojetaulun keskelle digitaalinäytöllä varustetut nopeusmittarit a la Renault Espace ja Scenic. Toivottavasti tuo typerä muoti-ilmiö katoaa pian.

    
 • Ihan nätti peli on kyllä. Ja muodot on ainakin 3-ovisessa kopioitu aika pitkälle 80-luvun Honda CRX:stä ja 90-luvun Mazda Mio:sta. Mutta kyllähän hyvää kannattaakin kopsata!

    
 • Oikeastaan ihan kivan näköinen peli ulkoa päin, jopa huomioiden että ranskalainen automuotoilu yleensä ei edusta minun makuani joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Ainakin kertoo että kamalan näköisen C5:n jälkeen on vielä muotoiluosasto jäljellä ko. firmassa. Ohjaamo näyttää ainakin nykyisellään "ei niin kivalta", täysin turhaa, rumaa ja epäkäytännöllistä kikkailua nuo keskelle laitetut digimittarit sanon minä. Luulisi että 80-luvun digimittarikikkailut olisivat opettaneet jotain, mutta ei. Ei sitten uskota että kätevästi näkyvillä oleva viisari on paljon havainnollisempi kuin keskellä kojelautaa vilkkuva numero. Toteuttaisivat sitten edes vimmassaan "ana-digi" - mittarina, jossa näyttöruudulla olisi "virtuaaliviisari" tai vastaava. Miten tuollaisessa näytössä muuten näytetään kiekkakello, numeroina sekin? Ratti on mielestäni melkolailla ruma, mutta kauneus on katsojan silmässä.

  Näin suoraan sanottuna tuotakaan sitikkaa en ostaisi, varsinkaan kun ei tiedä edes onko alkusarjassa samanlaisia ongelmia kuin C5:ssä. (Toivottavasti kukaan ei ota itseensä, mutta en tunne yhtäkään täysin tyytyväistä sitikkakuskia, vihaisia C5 kuskeja sitäkin enemmän. Monella tutulla on ollut C5 ja aluksi on tietysti ylistetty uutta mahtavaa autoa, mutta myöhemmin on kiroilu alkanut kun auto kolisee, sähköviat vaivaavat ja moottori toimii surkeasti pienillä kiekoilla. Voi tietenkin olla että uusissa autoissa on viat saatu kuriin.)

    
 • Mielestäni tosi kaunis auto, mutta kaverini meinasi oksentaa kuulemma kun näki lehdessä Toledon ja C4:n.

    
 • Eis e kyllä mikään kaunis ole. Yli muotoiltu ja perä on karsee. No ei se Toledokaan...

    
 • Vaatisi ehdottomasti farkun.

    
 • Minusta on hienoa että C4 on erilainen auto kuin muut. Ja samoin myös Toledo. Toldedo on mielestäni erittäin hieno auto.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit